Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ... ξανά - Μπεκατώρου κατά Παπανώτα για την κακοποίηση γυναικών - Αμηχανία για το... θαύμα στη βάπτιση του Κασσελάκη

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ... ξανά - Μπεκατώρου κατά Παπανώτα για την κακοποίηση γυναικών - Αμηχανία για το... θαύμα στη βάπτιση του Κασσελάκη
Η εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν... έμπευσης του Στέφανου Κασσελάκη
Σχετικά Άρθρα
(upd) Κάθε άλλο πάρα... συντροφικό είναι το κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από ακόμα μία εκλογική αναμέτρηση.
Λίγες μόλις ημέρες (για την ακρίβεα τρεις) πέρασαν από την ανακοίνωση των πρώτων υποψήφιων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τα μαχαίρια βγήκαν. Αιτία ήταν ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα - αυτό της κακοποίησης γυναικών, με αφορμή παλιότερες δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος αναδείχθηκε ως υποψήφιος μετά την εσωκομματική διαδικασία που... εμπνεύστηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Οι δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Σοφίας Μπεκατώρου η οποία άνοιξε τον δρόμο για το κίνημα «me too» στην Ελλάδα καταγγέλλοντας πως ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, την περίοδο που ήταν αθλήτρια.
Την ίδια στιγμή, όμως, αμηχανία έχει προκαλέσει στο κόμμα της Κουμουνδούρου και η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο... θαύμα που συνέβη κατά τη βάπτιση του. Μάλιστα, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Γιώργος Τσίπρας, δεν δίστασε να δηλώσει σοκαρισμένος και να τονίσει πως «κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα».
Πάντως, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκ νέου το θέμα σήμερα με δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» του Ant1, τονίζοντας ότι «επειδή υπάρχει ένας δεσμός με έναν από τους νεότερους αγίους της Εκκλησίας, δεν σημαίνει ότι αλλάζω την πλατφόρμα. Από τον Αύγουστο έχω πει για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας».

Μπεκατώρου: Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει

Αιχμηρή εμφανίστηκε η Σοφία Μπεκατώρου σχετικά με τις παλιότερες δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα όσον αφορά την κακοποίηση των γυναικών.
«Ελπίζω το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα», δήλωσε η ίδια μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.
«Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Στις επίμαχες δηλώσεις, ο κ. Παπανώτας ακούγεται να λέει: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».
Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος χθες, ο κ. Παπανώτας μίλησε για σκόπιμη κοπτοραπτική σε αποσπάσματα δηλώσεών του, με σκοπό «να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Η... αμηχανία για το θαύμα στη βάπτιση του Στέφανου Κασσελάκη

Την ίδια στιγμή, αμηχανία έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ και όσα φέρεται να επεσήμανε ο κ. Κασσελάκης σχετικά με τη βάπτιση του. Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης σε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη, φέρεται να του είπε: «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος».
Πρόκειται για μια δήλωση που έχει προκαλέσει... αναβρασμό, που σε πρώτη -τουλάχιστον- φάση εκφράστηκε από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος εμφανίστηκε... σοκαρισμένος.
«Θαύματα, η Αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους πολιτικούς χώρους» μιλώντας στον Σκάι και συνέχισε: «Κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα». Ερωτηθείς, δε, γιατί το είπε αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν ξέρω γιατί το είπε, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος».
Ο Γιώργος Τσίπρας είπε ακόμα ότι «δεν είναι καλό στοιχείο. Αυτή η αναφορά στα θαύματα ήταν σοκαριστική, εμένα μου ήταν σοκαριστικό».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «κόμμα του Αλέξη Τσίπρα».
«Το κόμμα μέχρι πέρσι μπορεί να είχε πολλά στραβά, η μετάλλαξη όμως είναι κάτι άλλο και δεν την θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι κι αν ήταν αυτό που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν η ψυχή μας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν αποδέχεται την ιδεολογική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρχικά «ποιος δέχεται να αλλάξει την ψυχή του;» για να προσθέσει ότι «το κόμμα θα παραμείνει κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αν θέλει να πάμε μπροστά και να εκφράσουμε την προοδευτική παράταξη».

Κασσελάκης: Διακριτοί ρόλοι Κράτους και Εκκλησίας

Πάντως, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του Ant1.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για τις αναφορές του, κατά την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη και στο «θαύμα» με τον σταυρό από το λάδι που σχηματίστηκε στην κολυμπήθρα ενώ βαπτιζόταν, οι οποίες προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση.
«Το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί μετά από όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια και είμαι υπερήφανος για ότι έχουμε πετύχει», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Εξήγησε ότι «προφανώς δεν προβλήθηκε όλη η συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής», αναφέροντας ότι «η συζήτηση ξεκίνησε καθώς είδε ότι υπήρχε μια εικόνα του άγιου Ιάκωβου Τσαλίκη στο γραφείο του κ. Ελπιδοφόρου», ο οποίος είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης ήταν ο πνευματικός του, ήταν ο μέντορας του και είχε περάσει πολύ χρόνο μαζί του».
Τόνισε πάντως ότι «επειδή υπάρχει ένας δεσμός με έναν από τους νεότερους αγίους της Εκκλησίας, δεν σημαίνει ότι αλλάζω την πλατφόρμα. Από τον Αύγουστο έχω πει για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης