Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι... βεδουίνοι της πολιτικής, το εβραϊκό λόμπι και οι επαφές Κασσελάκη στις ΗΠΑ - «Παρών» δηλώνει ο Τσίπρας

«Φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι... βεδουίνοι της πολιτικής, το εβραϊκό λόμπι και οι επαφές Κασσελάκη στις ΗΠΑ - «Παρών» δηλώνει ο Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι παρευρεθεί στην εκδήλωση για την παρουσίασε του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα (19/4/2024) το απόγευμα από τον Στέφανο Κασσελάκη
Σχετικά Άρθρα
«Φωτιά» έχει ανάψει στον ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερο από 2 πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου... Τα μέτωπα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, αποδεικνύοντας την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού αλλά και κεντρικής γραμμής.
Η περίπτωση του Δημήτρη Παπανώτα έφερε στο φως τις ερασιτεχνικές κινήσεις της Κουμουνδούρου. Κι αυτό διότι οι απόψεις του εν λόγω δημοσιογράφου δεν είναι κρυφές, τις εξέφραζε και συνεχίζει να τις εκφράζει σε σχεδόν καθημερινή βάση, καθώς συμμετέχει σε πάνελ καθημερινής εκπομπής και μάλιστα με υψηλή τηλεθέαση. Δεν έλεγξε κανείς το βιογραφικό και την κοινωνική δράση του κ. Παπανώτα πριν το όνομα του συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;
Ως γνωστόν, ο κ. Παπανώτας είναι ένας… εκρηκτικός χαρακτήρας που... δεν μπαίνει σε καλούπια. Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις ότι δεν θα αφήσει «αναπάντητη» την αποπομπή του. «Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε, καλή χώνεψη» δήλωσε σήμερα και υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος υποστήριξε ότι «μπήκα σε αυτό το παιχνίδι μόνος μου ως ιδεαλιστής της Aριστεράς, ως Ευρωπαίος Aριστερός που βλέπει ένα κίνδυνο για την Ευρώπη».
Την ίδια στιγμή, αμηχανία προκάλεσαν στις ΗΠΑ οι επαφές του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, η... παρ' ολίγον συνάντηση με το εβραϊκό λόμπι αλλά και η περιγραφή του... θαύματος που συνέβη κατά τη βάπτιση του.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει «παρών», καθώς θα συμμετέχει στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, σήμερα (19/4/2024) το απόγευμα από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Νέο... χτύπημα από Δημήτρη Παπανώτα

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος, εάν όχι οργισμένος, για την αποπομπή του, εμφανίζεται ο Δημήτρης Παπανώτας.
«Δεν μου αρέσει που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ. Eίναι ανήθικο», είπε, μιλώντας στον Alpha. Μάλιστα, ο ίδιος έκανε ένα ιδιαίτερο αιχμηρό σχόλιο, δηλώνοντας ότι «οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε... Kαλή χώνεψη».
«Δεν θέλω να κάνω τη χάρη σε αυτούς που με απογοήτευσαν να καταλάβουν ότι μαζί με μένα απογοητεύσαν πολύ κόσμο», είπε, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για τα μηνύματα συμπαράστασης από τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζοντας ότι έλαβε «πάνω από 3.000 μηνύματα συμπαράστασης και 3 υβριστικά μηνύματα».
«Εγώ μπήκα σε αυτό το παιχνίδι μόνος μου ως ιδεαλιστής της Aριστεράς, ως Eυρωπαίος Aριστερός που βλέπει ένα κίνδυνο για την Ευρώπη. Μόνος μου μπήκα, μόνος μου έκανα τον αγώνα που έκανα, μόνος είδα τη στήριξη του κοινού, δεν δέχθηκα συγχαρητήρια από κανέναν για την επίδοσή μου στις εσωκομματικές εκλογές και μάλιστα εξέφρασε σε κομματικά στελέχη την έκπληξη που χάρηκα μόνος μου το αποτέλεσμα και δεν είδα ποτέ τον πρόεδρο» πρόσθεσε.
Παράλληλα, είπε ότι «δεν θα μιλήσω για την ουσία της πολιτικής και αν παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της Αριστεράς που εγώ πίστευα. Tους εύχομαι καλή επιτυχία και ούτε με τον κ. Κασσελάκη έχω πρόβλημα, ας βάλει αυτούς που θέλει και ας πετάξει αυτούς που θέλει».
Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αφήσει αιχμές για τη στάση συνυποψηφίων του, όπως η Σοφία Μπεκατώρου, λέγοντας «αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια μου έσκαβαν τον λάκκο και με έναν τρόπο απαράδεκτο. Δεν είμαι χθεσινός εκτίθεμαι 37 χρόνια καθημερινά, τις απόψεις μου τις έχω καταθέσει η ιστορία μου είναι εκεί, στις πολιτικές ομιλίες δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό, βρήκαν μια δήλωση στο χρονοντούλαπο για να με χτυπήσουν».

Η... παρ' ολίγον συνάντηση Κασσελάκη με το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, για τις επαφές στις ΗΠΑ και κυρίως για τη συνάντηση που είχε κανονίσει με το εβραϊκό λόμπι και δεν έγινε.
Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης είχε προγραμματίσει να συναντηθεί -κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ- με μέλη της American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC) προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το παλαιστινιακό. Ωστόσο, με απόφαση του κ. Κασσελάκη, η συνάντηση κρίθηκε αναγκαίο να ακυρωθεί μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την άρνηση του Ισραήλ να επιδιώξει την αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς όλοι οι περιφερειακοί «παίκτες» οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και στις διαμεσολαβητικες προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη.
Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης περιέγραψε τη συνέβη κατά τη βάπτιση του. «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου "αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος"» φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρών» από Αλέξη Τσίπρα

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προκειμένου να «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών», σύμφωνα με πηγές κοντά στον τέως πρωθυπουργό.
«Αυτή η μάχη απέναντι σε μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές της πληγώνει καθημερινά την κοινωνία και τη χώρα πρέπει να δοθεί με ενότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Σημειώνεται ότι η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, το απόγευμα της Παρασκευής (19/4/2024), στον Ελληνικό Κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης