Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης: Εφαρμόζουμε πρόγραμμα που με σκληρή δουλειά έχει αποτελέσματα – Με τους θαυματοποιούς δεν βρήκε άκρη ο κόσμος

Μαρινάκης: Εφαρμόζουμε πρόγραμμα που με σκληρή δουλειά έχει αποτελέσματα – Με τους θαυματοποιούς δεν βρήκε άκρη ο κόσμος
Εθνικές εκλογές έχουμε το 2027, επανέλαβε ο Π. Μαρινάκης
«Ούτε θαύματα υποσχόμαστε, ούτε να αλλάξουμε τη ζωή των πολιτών μπορούμε από τη μια μέρα στην άλλη. Υποσχόμαστε και εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα, που με σκληρή δουλειά έχει αποτελέσματα – με τη δύσκολη καθημερινότητα- μετρήσιμα ή κάποια από, σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, αναφερόμενος στην ακρίβεια.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας, εξηγώντας πως η κυβέρνηση ξεδιπλώνει τις πρωτοβουλίες της σε τρία επίπεδα που είναι οι μόνιμες αυξήσεις στα εισοδήματα, η διενέργεια ελέγχων στην αγορά, αλλά και οι στοχευμένες παρεμβάσεις τύπου «Καλάθι του νοικοκυριού».
Όπως ανέφερε, «κινούμαστε σε τρεις κατευθύνσεις. Η πρώτη, η κυριότερη, είναι οι μόνιμες αυξήσεις στα εισοδήματα. Κατώτατος μισθός, που πήγε από τα 650 στο 830 ευρώ. Ο μέσος μισθός που έχει αυξηθεί κατά 20%. Αυτές οι αυξήσεις στο δημόσιο τομέα, στους συνταξιούχους -για να μην καταχραστώ τον χρόνο σας- έχουμε καταφέρει να είναι πάνω από τον μέσο όρο σωρευτικά και του πληθωρισμού συνολικά, που για την Ελλάδα είναι 15% τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και ο πληθωρισμός τροφίμων είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι ο πιο επίμονος, ο πιο δύσκολος δείκτης.
Η δεύτερη στόχευσή μας, ο δεύτερος πυλώνας είναι οι έλεγχοι. Μόνο χθες 1,5 εκατ. ευρώ πρόστιμα για εικονικές εκπτώσεις. Οι έλεγχοι, οι οποίοι συνεχίζονται, εντείνονται και θα συνεχιστούν όχι μόνο όσο θα υπάρχει εισαγόμενος πληθωρισμός, εισαγόμενη ακρίβεια, γιατί οι παραπλανητικές εκπτώσεις και όλα αυτά δεν γεννήθηκαν μόνο με την ακρίβεια.
Και η τρίτη κατηγορία είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις. Έχουμε κάνει πολλές και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Και δεν είναι μόνο το «καλάθι του νοικοκυριού». Δεν είναι μόνο οι τελευταίες τέσσερις παρεμβάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, που φαίνεται ότι αποδίδουν. Παράδειγμα ο εξορθολογισμός των τιμών στα σουπερμάρκετ, οι καθαρές τιμές πάνω στις οποίες γίνονται εκπτώσεις οδήγησαν σε μείωση 15-17% στα ίδια προϊόντα. Αντιστοίχως, η ίδια μείωση περίπου, είναι και στο βρεφικό γάλα. Αλλά, ξέρετε κάτι; Στοχευμένες παρεμβάσεις είναι και σε κατηγορίες πολιτών. Ανακοινώθηκε το άνοιγμα της πλατφόρμας για το επίδομα μητρότητας – κάναμε και μια συζήτηση πριν στο διάλειμμα – για αγρότισσες και ελεύθερες επαγγελματίες. Να πούμε με απλά λόγια τι συνέβη στην Ελλάδα για αυτές τις γυναίκες που ήταν σαν μητέρες δεύτερης κατηγορίας. Μέχρι πρότινος έπαιρναν ένα εφάπαξ επίδομα, μια φορά δηλαδή, λες και είναι λιγότερο σημαντική μια μητέρα δικηγόρος, μηχανικός, λογίστρια, αγρότισσα. Τώρα παίρνουν 830 ευρώ το μήνα και αναδρομικά για εννέα μήνες, συν το επίδομα γέννας που ισχύει για όλες τις μητέρες, το οποίο για ένα παιδί είναι 2.400 ευρώ. Δηλαδή, μια νέα μητέρα - όχι ότι αυτό λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά πλέον από ένα επίδομα εφάπαξ 600- 700 ευρώ- παίρνει συνολικά πάνω από 10.000 ευρώ για τα πρώτα της βήματα, για να στηριχτεί σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Το βιώνουν όλοι οι νέοι γονείς και ειδικά αυτοί που δεν έχουν κάποια εισοδήματα παραπάνω ή δεν έχουν μια σταθερή δουλειά. Στηρίζεται και ο πατέρας. Θέλω να πω, αυτά είναι πολλά παραδείγματα».

Για ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείς να σχολιάσει τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Μαρινάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο κόσμος είδε ότι με τους θαυματοποιούς δεν βρήκε άκρη. Αυτοί οι οποίοι θα περπατούσαν στο νερό, θα έκαναν το ψάρι κρέας, θα διέγραφαν χρέη, τελείωσαν».
Κατά τον ίδιο, «έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εθνικές εκλογές, ενώ την ίδια στιγμή βάζει ως πήχη το ποσοστό του στις τελευταίες εθνικές εκλογές, το 17% και σε περίπου δύο μήνες, σε λιγότερο πλέον, έχουμε ευρωεκλογές που, επειδή συγκρίνουμε μήλα με μήλα και πορτοκάλια με πορτοκάλια, στις τελευταίες ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 23%. Αλλά ο καθένας βάζει τον πήχη που επιλέγει. Εμείς επιλέγουμε ως πήχη τα προβλήματα των πολιτών και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να έχουμε την καλύτερη εκπροσώπηση».

Εθνικές εκλογές του 2027

Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Κληθείς να εξηγήσει γιατί ο Κ. Μητσοτάκης στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου έθεσε θέμα σταθερότητας, απάντησε: «για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι -το είπατε- η λέξη «Ευρωβουλή», η φράση κλειδί, γιατί στην Ευρωβουλή ψηφίζονται περίπου το 90% των νόμων που επηρεάζουν τη χώρα μας. Από τη μία πλευρά, έχουμε μια Ν.Δ. που προσπαθεί, δια του Πρωθυπουργού, δια της Κυβέρνησης, να φέρει χρήματα στην Ελλάδα -απόδειξη τα πάνω από 40 δις για την πανδημία, τα 36 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα χρήματα που δίνονται σε φυσικές καταστροφές που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Και από την άλλη πλευρά, έχουμε κόμματα, τα οποία έφτασαν στο σημείο να ψηφίσουν ένα ψήφισμα και να εισηγηθούν μάλιστα και το μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης της χώρας και πριν από λίγες μέρες να μην υπερψηφίσουν στη Βουλή ακόμα και τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου».
«Γιατί θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη, αυτό τους νοιάζει, να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Κυβέρνηση. Δεν τους νοιάζει να πάρει χρήματα η Ελλάδα, να επεκταθούν τα προγράμματα. Αυτοί, λοιπόν, οι δύο κόσμοι συγκρούονται και στις ευρωεκλογές. Και όταν μια Αντιπολίτευση, για να απαντήσω και στους δύο, βάζει θέμα εθνικών εκλογών, η ίδια βάζει ζήτημα σταθερότητας», πρόσθεσε.
Επανέλαβε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει απαντήσει ότι εθνικές εκλογές έχουμε το 2027. Αλλά αυτό είναι δεδομένο, δεν αμφισβητείται. Όταν η Αντιπολίτευση βάζει ζήτημα εθνικών εκλογών, χρειάζεται μια ηχηρή απάντηση από τους πολίτες για να συνεχίσουμε, να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας, να συνεχίσουμε για όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε, για τα σημαντικά που έχουμε πετύχει και να διορθώσουμε, βέβαια, και τα πολλά που ακόμα πρέπει να διορθωθούν».

Για τα Τέμπη

Για την υπόθεση των Τεμπών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «έχουμε χρέος να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη αποδίδεται στα δικαστήρια από τους ανακριτές και από τους εισαγγελείς, ούτε στα τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε στα πολιτικά γραφεία, ούτε στα κομματικά γραφεία. Αυτό λέμε από την αρχή. Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Εμείς θέλουμε να γίνει σαφές το εξής: Κανείς δεν είναι αθώος, επειδή έχει την οποιαδήποτε ιδιότητα, αλλά και κανείς δεν είναι ένοχος, επειδή το λέει ο οποιοσδήποτε πέραν της Δικαιοσύνης. Απάντησε αναλυτικά ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, σημείο-σημείο, με σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς.
Από την άλλη πλευρά, έχουμε μια Αντιπολίτευση που έφτασαν στο σημείο μέχρι και να κάνουν καμπάνια στα ονόματα νεκρών. Αυτό δεν έχει προηγούμενο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Περιμένουμε, λοιπόν, τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε όλα τα επιμέρους ζητήματα. Μέχρι σήμερα, καμία από τις αιτιάσεις δεν έχει αποδειχθεί από κανέναν από τη Δικαιοσύνη, επίσημο πραγματογνώμονα ή και οτιδήποτε άλλο. Αλλά, όλα θα τα λύσει η Δικαιοσύνη.
Πρόσθεσε πως «οι χρόνοι που τρέχει η έρευνα των Τεμπών -και έτσι θα έπρεπε να είναι- είναι πρωτοφανείς για τα ελληνικά ποινικά χρονικά. Έτσι έπρεπε να είναι. Το οφείλουμε. Είναι το λιγότερο που οφείλει η Πολιτεία απέναντι στους ανθρώπους αυτούς και σε όλους τους πολίτες. Και θα πω και κάτι. Αυτοί θα είναι οι χρόνοι, από εδώ και στο εξής, λόγω των νομοθετικών παρεμβάσεων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή, τις λιγότερες αναβολές και τα λοιπά».

Εγκληματικότητα

Μιλώντας για την εγκληματικότητα , ανέφερε ότι από 1η έως 15 Απριλίου έγιναν 831 συλλήψεις, 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο και 161 γυναίκες πήραν το panic button. «Αυτό σημαίνει ότι η Αστυνομία προσπαθεί, βελτιώνοντας τις αδυναμίες της, να ανταπεξέλθει σε μια μάστιγα», πρόσθεσε .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης