Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Οι 3 λόγοι της θετικής ψήφου στο ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές - Προτιμώ να είμαι χρήσιμος, παρά ευχάριστος διασκεδαστής

Ανδρουλάκης: Οι 3 λόγοι της θετικής ψήφου στο ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές - Προτιμώ να είμαι χρήσιμος, παρά ευχάριστος διασκεδαστής
"Αν κάποιος πολίτης θέλει να στείλει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, αξίζει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης
Στον δρόμο προς την κάλπη των ευρωεκλογών του Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, μίλησε για τους τρεις τους λόγους της θετικής ψήφου στο κόμμα του, υπογραμμίζοντας πως όσες ήττες έχει υποστεί το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη προέρχονται από δικές του πρωτοβουλίες.
Ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο MEGA εξήγησε ότι «ο πρώτος λόγος είναι για να αποδοκιμάσει τη Νέα Δημοκρατία. Ο δεύτερος λόγος είναι για να έχει μια σοβαρή, ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει τροπάριο, να κοιτάξει τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού και να έχει, συγχρόνως, μια κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και ο τρίτος λόγος είναι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που έχουν σταθεί δίπλα στα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας σταθερά σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους υπόλοιπους».
Ως προς τη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «εάν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο πυλώνας ανασύνθεσης της Κεντροαριστερά, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτή η αλλαγή. Έχω πολλά παραδείγματα. Στην Ιβηρική χερσόνησο η Σοσιαλδημοκρατία ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο για να ηττηθούν τα συντηρητικά κόμματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κόμμα, το οποίο έχει όμως μια ηγεσία η οποία δεν μπορεί να εκφράσει τον κόσμο της Αριστεράς σε καμία των περιπτώσεων. Πώς μπορείς να εκφράσεις τον κόσμο της Αριστεράς, τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών που είναι σε δύσκολη κατάσταση, όταν στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζεις ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ και λες, μάλιστα, του δημοσιογράφου "δεν είσαι ο λογιστής μου" την ώρα μάλιστα που δεν έχεις καταθέσει πόθεν έσχες. Ένας πολιτικός αρχηγός θα έπρεπε πριν τις εκλογές να πει : "ορίστε, καταθέτω το πόθεν έσχες"».
Συμπλήρωσε ότι «εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ένα ισχυρό ποσοστό για να καλέσει στο προσκήνιο όχι στο παρασκήνιο – γιατί ακούμε πολλά σενάρια – σε προγραμματική σύγκλιση δυνάμεις όπως ανθρώπους που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία αλλά καταλαβαίνουν ότι η αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη έχει πιάσει κόκκινο, ανθρώπους της Αριστεράς που καταλαβαίνουν ότι αυτή η ηγεσία δεν εκφράζει την Αριστερά αλλά κάτι άλλο».
«Αν κάποιος πολίτης θέλει να στείλει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, αξίζει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί όσες ήττες έχει υποστεί το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη προέρχονται από δικές μου πρωτοβουλίες είτε στο θέμα των υποκλοπών, είτε στο θέμα των Τεμπών είτε στις δημοτικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως χρυσός χορηγός. Για παράδειγμα, όταν αναδεικνύουμε τα ψέματα επί μια εβδομάδα του Πρωθυπουργού και των υπουργών του για τη διαρροή των email στην κα Ασημακοπούλου δείχνοντας πόσο αναξιόπιστοι είναι, και βγαίνεις και λες: "φέρτε διεθνείς παρατηρητές", πετάς τη μπάλα στην κερκίδα» πρόσθεσε.
«Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.
Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής στον απόηχο των αποστάσεων που πήρε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την έκθεση Μπακογιάννη, σχολίασε ότι «τη μια μέρα υποψήφιος ευρωβουλευτής ο κ. Μπελέρης με τη Νέα Δημοκρατία, την άλλη μέρα η κα Μπακογιάννη φέρνει ψήφισμα για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και συγχρόνως βγαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και λέει ότι δεν συμφωνεί με αυτό. Δηλαδή η κα Μπακογιάννη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζουν για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας λέει άλλα. Είναι σοβαρή εξωτερική πολιτική; Μας εκθέτουν».

Ακρίβεια και κατάρρευση ΕΣΥ

Περαιτέρω, έδωσε έμφαση στο αυξημένο κόστος διαβίωσης και την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.
«Έχουμε προτείνει ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους για να ζουν με αξιοπρέπεια. Για τα αναδρομικά υπάρχουν κάποιες δικαστικές αποφάσεις. Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε αλά καρτ στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό αποτύπωμα; Ας δοθούν τα χρήματα αυτά σε κάποιες δόσεις, σύμφωνα και με τις δυνατότητες της χώρας», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Καταθέσαμε τροπολογία για να λάβουν ένα σημαντικό επίδομα μητρότητας οι γυναίκες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και οι αγρότισσες. Η τροπολογία μας κατατέθηκε στις 24/1/2023. Η Νέα Δημοκρατία μας είπε ότι δεν γίνεται. Το έκανε 1,5 χρόνο μετά», τόνισε καταδεικνύοντας την προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ, υπογράμμισε ότι «όπου κι αν πάω στη χώρα μας συναντώ την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την αύξηση των ιδιωτικών δαπανών υγείας. Εμείς τι προτείνουμε; Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρέπει να κάνουμε νέο χάρτη, αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης να δημιουργήσουμε παντού ισχυρά δίκτυα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πρέπει να δώσουμε τα βαρέα κι ανθυγιεινά σε γιατρούς και νοσηλευτές. Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί τους για να υπάρχει ένα κίνητρο να μπουν ξανά νέοι άνθρωποι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, διότι φεύγουν, κατά κύριο λόγο, προς τα ευρωπαϊκά κράτη. Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν τα απογευματινά χειρουργεία. Εμείς οι ίδιοι λέγαμε να γίνουν πριν 20 χρόνια, αλλά με χαμηλό αντίτιμο και με προσωπικό. Δεν μπορεί να μην έχεις πρωινά, αλλά να θες να κάνεις απογευματινά, με αποτέλεσμα πολύ πιθανόν βαριά χειρουργεία να γίνονται απόγευμα και οι μικρότερες επεμβάσεις το πρωί. Άρα, δημιουργείται μια νέα κοινωνική αδικία και μια νέα στρέβλωση του συστήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης