Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης από Σύρο: Οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι 40% - Επιλεκτική η κυβέρνηση στο τι θέλει να ελέγχει

Κασσελάκης από Σύρο: Οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι 40% - Επιλεκτική η κυβέρνηση στο τι θέλει να ελέγχει
«Δε νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δε γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία», τόνισε ο Στ. Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα
Σε Πάρο, Νάξο και Αμοργό συνεχίζει σήμερα, Κυριακή 21/4 την περιοδεία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, πρώτος σταθμός του οποίου ήταν η Σύρος.
Ειδικότερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» βρέθηκε σήμερα το πρωί ο κ. Κασσελάκης, τον οποίος υποδέχτηκαν η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου και μέλη του ιατρικού προσωπικού.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε τα προβλήματα από το ιατρικό προσωπικό, με βασικό -όπως ανέφεραν- την έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα ειδικευόμενων, πράγμα που οδηγεί στην υπολειτουργικότητα του μοναδικού νοσοκομείου στις Κυκλάδων.
suros2.JPG
Ο κ. Κασσελάκης εξήρε την υπερπροσπάθεια των γιατρών κάτω από αντίξοες συνθήκες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δε νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δε γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία».
κ2_11.JPG
Oι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι 40%

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Διοίκησης των Νεωρίων της Σύρου.
Εκεί αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας ως «κόρης οφθαλμού» της βιομηχανίας των Ναυπηγείων ,καθώς -όπως υπογράμμισε-βλέπουμε τις βιομηχανίες από την Ελλάδα να φεύγουν στο εξωτερικό.
«Αν δείτε τους αριθμούς από την Τράπεζα της Ελλάδος ή από την ΕΛΣΤΑΤ, οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι 40%», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.
Ο ίδιος έκανε λόγο για ειλικρινή συζήτηση που πρέπει να έχει η πολιτεία για το πως στήνονται σωστά και μακροπρόθεσμα αυτές οι επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν.
«Πρώτη προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος, το οποίο σημαίνει ασφάλεια στην εργασία. Ότι έξοδο και να είναι αυτό, ότι δαπάνη και να είναι αυτή. Από εκεί και πέρα, σίγουρα σεβασμός στο περιβάλλον μαζί με ανάπτυξη και βιωσιμότητα και ανθεκτικότερη οικονομία».
σ3_1.JPG
Κλείνοντας την τοποθέτηση του, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και τις επιλογές στις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών.
«Ξέρουμε ότι στη χώρα μας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, δεν λειτουργεί σωστά. Το έχουν κάνει Ανεξάρτητη Αρχή για να μην το ελέγχουν. Αλλά εκεί που θα έπρεπε να μην έχουν έλεγχο όπως είναι οι Διοικήσεις των Δημοσίων Οργανισμών, εκεί θέλουν να παρεμβαίνουν. Είναι πολύ επιλεκτική κυβέρνηση στο τι θέλει να ελέγχει και να μην ελέγχει», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Πάρος και ακολουθούν σήμερα η Νάξος και η Αμοργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης