Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο πόλεμος Μητσοτάκη με Μαρινάκη συνεχίζεται - Μήνυμα ισχύος οι 67 συλλήψεις, στη ΓΑΔΑ υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ο πόλεμος Μητσοτάκη με Μαρινάκη συνεχίζεται - Μήνυμα ισχύος οι 67 συλλήψεις, στη ΓΑΔΑ υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός
Δύσκολη εξίσωση, κάποιοι δεν συμφωνούν με το μέτωπο με Μαρινάκη
Οι 160 προσαγωγές και οι 67 συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού, μερικών εξ αυτών αρχηγικών στελεχών στο στενό πυρήνα της θύρας 7, αποτελούν το δεύτερο επεισόδια στην μεγάλη διαμάχη μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.Ένας πόλεμος με παράπλευρες απώλειες καθώς πρόσφατα κόστισε στην κυβέρνηση δύο πρωτοκλασάτους υπουργούς, τους πιο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Κρατάει χρόνια η κόντρα

Η μεγάλη κόντρα των δύο ανδρών είχε ξεκινήσει βέβαια, με το θέμα των υποκλοπών, συνεχίστηκε με την δυσαρέσκεια της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη διαιτησία (είχαν κάνει λόγο για συμμορία), το δημοσίευμα για τις πειραγμένες συνομιλίες στα Τέμπη έφερε τις δύο πλευρές στα άκρα αφού η κυβέρνηση κατηγόρησε το Βήμα για fake news και κορυφώθηκε με την παραίτηση των Παπασταύρου-Μπρατάκου αφού πήγαν στο πάρτι του Β. Μαρινάκη.

Η δυσαρέσκεια έπρεπε να μειωθεί με δράση

Η δολοφονία Λυγγερίδη δημιούργησε μία πρωτοφανή δυσαρέσκεια στην κοινωνία για την οπαδική βία ενώ έφερε την ΕΛ.ΑΣ στο μάτι του κυκλώνα, οι απλοί αστυνομικοί όρθωσαν ανάστημα και κατηγόρησαν ευθέως κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Αν δεν είχε ενταθεί ο πόλεμος Μαξίμου-Μαρινάκη, η υπόθεση θα ήταν στα αζήτητα, άλλωστε ενώ οι υπουργοί Βρούτσης-Οικονόμου τότε πήγαν στην Δικαιοσύνη έναν τεράστιο φάκελο με ονόματα και άλλα αποδεικτικά υλικά, δεν έγινε τίποτα για μήνες.

Προστασία μαρτύρων και άνοιγμα συνομιλιών

Όμως, 4 μήνες μετά, 3 οπαδοί μπήκαν σε πρόγραμμα μαρτύρων και μίλησαν, άνοιξαν οι κεραίες των κινητών και ακούστηκαν οι συνομιλίες και βγήκε αποτέλεσμα.
Οι συλληφθέντες είναι μέλη της θύρας 7 και σχετίζονται στενά με την Διοίκηση του Ολυμπιακού αφού κάποιοι δούλευαν σε μαγαζιά της ομάδας, κάποιοι άλλοι έβγαζαν χρήματα πουλώντας με καπέλο εισιτήρια που έπαιρναν δωρεάν από τη διοίκηση, κάποιοι έχουν πιαστεί από κάμερες και κινητά να παίρνουν εντολές για επεισόδια από στέλεχος της διοίκησης ενώ άλλοι έβρισκαν δουλειά στο δήμο, με δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη πρώην στέλεχος της διοίκησης του Ολυμπιακού και απολύτως εντεταλμένο από τον επιχειρηματία.

Υψηλόβαθμοι της ΠΑΕ στη ΓΑΔΑ

Αργά του απόγευμα της Τρίτης κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς καθώς και ο πρόεδρος του Eρασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης προκειμένου να καταθέσουν για όσα τους προσάπτει το παραπεμπτικό του διαβιβαστικού της ΕΛ.ΑΣ. προς τον εισαγγελέα αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, η ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός φέρεται να εμπλέκεται στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εγκληματική οργάνωση των οργανωμένων οπαδών της ομάδας.

Κίνηση υψηλού ρίσκου

Όλοι θεωρούν ότι η κίνηση αυτή, η σύλληψη σε τέτοια πρωτοφανή έκταση – ίσως η μεγαλύτερη σύλληψη σε αριθμούς- έχει εντολέα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.
Είναι ένα μήνυμα ισχύος στον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το σχόλιο ανώτατου κυβερνητικού για όσα συμβαίνουν είναι ότι ο "Μαρινάκης μέσα από το Βήμα και το Mega πήγε να ρίξει την κυβέρνηση" και τώρα η «απάντηση του Μαξίμου είναι ότι ο Μαρινάκης είναι ο ηθικός αυτουργός των επεισοδίων και της οπαδικής βίας’, είναι απλό.

Δύσκολη εξίσωση, κάποιοι δεν συμφωνούν με το μέτωπο με Μαρινάκη

Βέβαια, δεν είναι απλή η εξίσωση.
Οι σχέσεις ΝΔ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι μεγάλες.

Ορισμένοι υπουργοί και βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης εξαρτώνται από τον εφοπλιστή και τον Ολυμπιακό.
Όταν το Μαξίμου έδωσε εντολή να ανεβάσουν όλοι στα social media ότι το δημοσιεύμα του Βήματος είναι fake news, άλλοι δεν το έπραξαν και άλλοι πήραν τηλέφωνο το λιμάνι να δηλώσουν ότι το κάνουν αλλά δεν το… πιστεύουν.
Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ στήριξε τον Γιάννη Μώραλη στη δημαρχία του Πειραιά.
Ενώ τώρα τον συνδέει και αυτόν με την συμμορία που καθοδηγούσε την οπαδική βία. Μήπως δεν γνώριζαν ότι ο Μώραλης ήταν παλιό στέλεχος της Θύρας 7;

Μαξιμιλιανός

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης