Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόκκαλης: «Αναγκαία η ύπαρξη ενός πράσινου κόμματος στην Ελλάδα, για την επίτευξη ενός προοδευτικού μετώπου»

Κόκκαλης: «Αναγκαία η ύπαρξη ενός πράσινου κόμματος στην Ελλάδα, για την επίτευξη ενός προοδευτικού μετώπου»
Επίσκεψη στην Ισπανία

Την ανάγκη ύπαρξης ενός πράσινου κόμματος στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί ένα προοδευτικό μέτωπο πρασινο-κόκκινων πολιτικών δυνάμεων, όπως συμβαίνει στην Ισπανία, με το «Sumar», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης, κατά την επίσκεψή του στην Ισπανία, στο πλαίσιο Διάσκεψης για την Ημέρα της Ευρώπης με θέμα «Στο δρόμο προς μια κοινωνική Ευρώπη, με νέα δικαιώματα».
Μετά τη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο και υπουργό Εργασίας της ισπανικής κυβέρνησης Γιολάντα Ντίαζ, η οποία υπήρξε εκ των πρωτεργατών δημιουργίας του εν λόγω μετώπου, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι «το Sumar έχει δείξει το δρόμο για τη συνεργασία πράσινων και κόκκινων δυνάμεων στην Ευρώπη και την ανάγκη ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου» και πρόσθεσε ότι «για να γίνει και στην Ελλάδα αυτό που γίνεται στην Ισπανία και στην Ευρώπη, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα πράσινο κόμμα».
Στο σημείο αυτό, είπε ο κ. Κόκκαλης, υπήρχε πλήρης ταύτιση με την κ. Ντίαζ, η οποία υποστήριξε ότι «οι επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές είναι κλειδί για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου το οποίο δεν θα επιτρέψει στην Ευρώπη να κάνει βήματα πίσω στο δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο, σε όλα τα άλλα δικαιώματα και βέβαια στην πράσινη μετάβαση».

Δείτε την ανάρτησή του 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης