Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Aμήχανος ο Μητσοτάκης για επίσκεψη Rama - Να μην είναι διπλωματική ήττα η απάντηση Erdogan για τη Μονή της Χώρας

Λοβέρδος: Aμήχανος ο Μητσοτάκης για επίσκεψη Rama - Να μην είναι διπλωματική ήττα η απάντηση Erdogan για τη Μονή της Χώρας
«Δεν θα μπορούσε να του πει κανείς (του Κ. Μητσοτάκη)  "μην πας στην Τουρκία", διότι η Ελλάδα θα φανεί σαν "ταραξίας", τόνισε  ο Α. Λοβέρδος
Σχετικά Άρθρα
Παραμονή της συγκέντρωσης του Αλβανού πρωθυπουργού Edi Rama στην Ελλάδα σήμερα, αλλά και προπαραμονή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Άγκυρα και της συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο Tayyip Erdogan, και ο Πρόεδρος των Δημοκρατών , Α. Λοβέρδος, έκανε λόγο για έναν αμήχανο Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στον ΑΝΤ1 με αφορμή την αυριανή επίσκεψη Rama στην Αθήνα και την ομιλία του προς Αλβανούς πολίτες, κάτι που θα γίνει ανήμερα της επετείου σύλληψης του Φρ. Μπελέρη, σχολίασε ότι «στον Erdogan δεν επέτρεψαν να κάνει συγκέντρωση στην Γερμανία για να μιλήσει στους Τούρκους ψηφοφόρους. Ξαναλέει ο κ. Μητσοτάκης ότι ειναι "αχρείαστη" η επίσκεψη Rama στην Ελλάδα για να μιλήσει στους ψηφοφόρους του. Τον βλέπω αμήχανο τον κ. Μητοστάκη, πρέπει να βρει άλλο επίθετο κατ΄ αρχήν, γιατί "αχρείαστη" είπε και την μετατροπή της Μονή της Χώρας σε τζαμί».
Πρόσθεσε ότι και ως δικηγόρος γνωρίζει ότι «στην Αλβανία υπάρχουν δύο συμμορίες που έχουν άμεσες σχέσεις με δύο πολιτικά κόμματα και καθορίζουν υποθέσεις και εξελίξεις».

Για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία 13/5

Για την επίσκεψη τη Δευτέρα 13/5 του πρωθυπουργού στην Άγκυρα, που γίνεται στη σκιά της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Λοβέρδος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο Erdogan το είχε ανακοινώσει απο το 2019. Τώρα το άνοιξε ως τζαμί ο Erdogan. Τέσσερα χρόνια η Ελλάδα δεν κινήθηκε στον διεθνή χώρο, ώστε όλοι οι Υπουργοί Πολιτισμού να ειναι ενημερωμένοι και η ηγεσία της ΕΕ και οι ΗΠΑ να το είχαν μάθει. Τώρα είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος την ύστατη ώρα ένα θέμα που είναι εύκολα κατανοητό για έναν Υπουργό Πολιτισμού».
Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος των Δημοκρατών σημείωσε πως «δεν θα μπορούσε να του πει κανείς "μην πας στην Τουρκία", διότι η Ελλάδα θα φανεί σαν "ταραξίας". Λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα θέσει το θέμα (της Μονής της Χώρας) στον κ. Erdogan. Προφανώς, το διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού έχει υπολογίσει και τις πιθανές απαντήσεις που μπορεί να δώσει ο Τούρκος πρόεδρος. Ελπίζω όπως θα θέσει το ζήτημα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, να μην λάβει απάντηση που θα συνιστά διπλωματική ήττα για την Ελλάδα διεθνώς».

Ευρωεκλογές: Αν εκλεγώ θα μείνω ένα χρόνο στην Ευρωβουλή

Περαιτέρω, ο πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες» και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του για τις ευρωεκλογές, σχολιάζοντας την αποδοχή που φαίνεται να έχει το κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι φαίνεται σαν οι πολίτες να περίμεναν μια τέτοια κίνηση.
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι πολίτες που δηλώνουν ότι στηρίζουν το κόμμα, ειναι κυρίως πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κόμματα απο τα οποία προέρχονται κυρίως και οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο των Δημοκρατών.
Υπογράμμισε δε, πως «αν εκλεγώ, θα πάω να ορκιστώ και θα μείνω για έναν χρόνο στην Ευρωβουλή. Το έχω ήδη συζητήσει για να γνωρίζουν και οι επιλαχόντες τι θα γίνει. Μετά θα γυρίσω στην Ελλάδα για να προετοιμαστούν οι Δημοκράτες για τις εθνικές εκλογές. Υπάρχουν ήδη προσκλήσεις για συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά σχήματα, προχθές υπήρξε επαφή με το σχήμα που προωθεί ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Ε. Macron».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης