Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόκκαλης: «Κ. Μητσοτάκη, ωραία τα λόγια για την κλιματική κρίση, αλλά στην πράξη κάνετε τα αντίθετα»

Κόκκαλης: «Κ. Μητσοτάκη, ωραία τα λόγια για την κλιματική κρίση, αλλά στην πράξη κάνετε τα αντίθετα»
«Γιατί δεν προχωράει η αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικοσυστημάτων στη Δαδιά και τη Θεσσαλία;» διερωτάται ο επικεφαλής του «Κόσμος»
«Καλά είναι τα λόγια, αλλά ένας πρωθυπουργός κρίνεται στις πράξεις. Και σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση, κάνετε τα αντίθετα από αυτά που λέτε» αναφέρει ο Πέτρος Κόκκαλης, Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, ως απάντηση στα λεγόμενα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του οργανισμού «The JTI Foundation», αναφορικά με την κλιματική κρίση.

Όσα αναφέρει ο κ. Κόκκαλης:

«Κύριε πρωθυπουργέ, στο συνέδριο του οργανισμού «The JTI Foundation» είπατε διάφορα οικολογικά κι ευαίσθητα για την κλιματική κρίση. Καλά είναι τα λόγια, αλλά ένας πρωθυπουργός κρίνεται στις πράξεις. Και σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση, κάνετε τα αντίθετα από αυτά που λέτε.
Γιατί κινείται τόσο αργά η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα; Γιατί δεν προχωράει η αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικοσυστημάτων στη Δαδιά και τη Θεσσαλία; Γιατί η Πολιτική Προστασία παραμένει πολύ αδύναμη, παρά τη μεγάλη αποτυχία της να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού;
Και πάνω απ’ όλα, γιατί ανήκετε στο μπλοκ των κυβερνήσεων που μπλοκάρουν την έγκριση των ευρωπαϊκών νόμων για την αποκατάσταση της Φύσης, νόμων που έχουν κεφαλαιώδη σημασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης; Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοβουλία 11 ευρωπαϊκών κυβερνήσεων οι οποίες με επικεφαλής την Ιρλανδία, καλούν τα υπόλοιπα κράτη μέλη να εγκρίνουν του νόμους για την αποκατάσταση της Φύσης, πριν αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ η Ουγγαρία, οπότε οι νόμοι μπορεί να παραπεμφθούν στις καλένδες. Κύριε πρωθυπουργέ, την ώρα που λέτε τα μεγάλα λόγια για την κλιματική κρίση, εκεί που μετράνε οι πράξεις, συντάσσεστε με τις αντιδραστικές και ακροδεξιές δυνάμεις στη λάθος πλευρά της Ιστορίας.
Η Φύση δεν είναι εχθρός μας. Είναι σύμμαχός μας. Οι νόμοι για την αποκατάσταση της Φύσης συνιστούν ιστορικής σημασίας νομοθετήματα για να περάσει η Ευρώπη από την προστασία στην αποκατάσταση της Φύσης και να επιταχυνθεί η Πράσινη Μετάβαση.
Έστω και την ύστατη ώρα, κ. Μητσοτάκη αποδεχτείτε το κάλεσμα των 11 ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Έστω και την ύστατη ώρα, συνταχθείτε με τη Φύση, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Αρκετά με τα λόγια».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης