Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούλτεψη (υφ. Μετανάστευσης): H Συμφωνία των Πρεσπών είναι συμφωνία δύο ανδρών

Βούλτεψη (υφ. Μετανάστευσης): H Συμφωνία των Πρεσπών είναι συμφωνία δύο ανδρών
«Εάν η Ελλάδα καταργούσε μία διεθνή συνθήκη, εν προκειμένω αυτή τη συνθήκη, θα άρχιζε να ξηλώνεται το πουλόβερ για άλλες διεθνείς συνθήκες» τόνισε η κ. Βούλτεψη
Σε αντιφατικές δηλώσεις που αντανακλούν την εν γένει αμηχανία της κυβέρνησης ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε η Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας τη Συμφωνία που υπεγράφη το 2018 μεταξύ του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Zoran Zaev.
«Η συμφωνία των Πρεσπών δεν θεωρώ ότι είναι συμφωνία που βασίστηκε στη βούληση δύο λαών, αλλά είναι συμφωνία μεταξύ δύο ανδρών», τόνισε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό, κ. Βούλτεψη, παρόλο που άσκησε έντονη κριτική στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε για την περίπτωση αμφισβήτησης της συμφωνίας, ότι «έχω πει πολλές φορές ότι η Ελλάδα δεν έχει πολλές φορές να σκίζει, να καταργεί διεθνείς συμφωνίες, γιατί στηρίζει την ύπαρξή της στις διεθνείς συνθήκες. Εάν η Ελλάδα καταργούσε μία διεθνή συνθήκη, εν προκειμένω αυτή τη συνθήκη, θα άρχιζε να ξηλώνεται το πουλόβερ για άλλες διεθνείς συνθήκες, επί των οποίων στηρίζεται η ύπαρξή μας»
Μάλιστα, σε ερώτηση της δημοσιογράφου, εάν εννοεί και τη συνθήκη της Λωζάνης, η κ. Βούλτεψη είπε «ναι όλες τις συνθήκες, στις οποίες βασιζόμαστε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης