Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαστεργίου (Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης): «Αλλάζουμε την Ελλάδα, ψηφιοποίηση στα πάντα για να είμαστε πιο δυνατοί»

Παπαστεργίου (Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης): «Αλλάζουμε την Ελλάδα, ψηφιοποίηση στα πάντα για να είμαστε πιο δυνατοί»

Τι γίνεται με τα… Pass

Σχετικά Άρθρα

«Εμείς όλοι μας σήμερα αλλάζουμε όλα αυτά τα χρόνια την Ελλάδα και πάμε σε μια καινούργια ψηφιακή, πιο δυνατή Ελλάδα» τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβένησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) με θέμα «Από τον σχεδιασμό στην Υλοποίηση» στο Μουσείο Μπενάκη.
Ο Υπουργός μάλιστα μίλησε για συνεργασία που υπάρχει μεταξύ όλων των Υπουργείων «Προσπαθούμε σε όλα τα Υπουργεία να ξεπεράσουμε παλιές προσεγγίσεις.
Δεν υπάρχει Υπουργείου μου, Υπουργείο μας, μια χώρα υπάρχει, η οποία την ώρα αυτήν περιμένει από εμάς να φύγουμε μπροστά και να τρέξουμε τα έργα».
Υπογράμμισε μάλιστα ότι υπάρχει έντονο το αίσθημα ευθύνης, «πάνω σε αυτήν την ευθύνη δουλεύουμε, δεν υπάρχουν απεριόριστες ώρες, χωρίς ωράρια.
Νιώθω απεριόριστη εκτίμηση, εμπιστοσύνη, σεβασμό στην δουλειά που γίνεται.
Μέχρι το 2025, μέχρι να φύγει το πρώτο μεγάλο κομμάτι του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να συνεχίσουμε και να βρίσκουμε λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν προβλήματα.
Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια να χάσει πόρους ειδικά του Ταμείου Ανάκαμψης.
Ένα κοινό μας ενώνει:
να συνεχίσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Κυρανάκης και Ασκούνης

Στο μεταξύ και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης επεσήμενε ότι «οφείλουμε να επιστρέψει πίσω στην κοινωνία το αποτέλεσμα και τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Αυτός είναι ο ρόλος μας, αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας.
Θέλουμε να ενισχύσουμε την συνεργασία μας με την Κοινωνία της Πληροφορίας όσο περισσότερο γίνεται, να γίνει πιο αποδοτική, αυτό νομίζω θα είναι τα επόμενα πέντε χρόνια το μεγαλύτερο στοίχημα για όλους μας» ανέφερε ο κ. Κυρανάκης και επεσήμανε ότι στόχος είναι «ο πολίτης να καταλάβει στην καθημερινότητά του ότι αυτό το οποίο κάνουμε έχει αποτέλεσμα, έχει νόημα, έχει ουσία. '
Αρα από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση είναι ένας μακρύς δρόμος, τα προτζεκτ είναι πολλά, τα έργα είναι υπεράριθμα, οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις είναι διαρκώς αυξανόμενοι αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία για εμάς είναι να επιλέγουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να τα υλοποιήσουν».
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚτΠ Δημήτρης Ασκούνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα προχωράει στη νέα εποχή.
Αυτή η φράση αποτέλεσε και αποτελεί την «υπόσχεση» που δώσαμε.
Υπόσχεση προς τους φορείς, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τους συνεργάτες μας, το ανθρώπινο δυναμικό μας».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «σήμερα ο πολίτης έχει πολυεπίπεδες απαιτήσεις που ο ψηφιακός μετασχηματισμός οφείλει να επιλύσει.
Κεντρικός άξονας της στρατηγικής μας είναι να βελτιώνουμε, μέσα από κάθε πρωτοβουλία μας, την καθημερινότητα των πολιτών.
Η Ψηφιακή Μέριμνα, το Freedom Pass, το Fuell Pass, το Power Pass το Market Pass, το Dentist Pass, το Youth Pass, ο Τουρισμός για όλους, το smart readiness, o ψηφιακός μετασχηματισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι προγράμματα που έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης από πολίτες και επιχειρήσεις».
Ανέφερε μάλιστα ότι «έχουμε 11 τέτοιες δράσεις, σε διάφορες φάσεις ωριμότητας που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1.02 δις. ευρώ.
Προχωράμε σε σημαντικές ψηφιακές παρεμβάσεις στον τομέα της τεχνολογίας, της υγείας, της δικαιοσύνης, της οικονομίας, της διπλωματίας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της γεωργίας, κλπ.
Με ένα πλήθος ενεργών προγραμματικών συμβάσεων, προϋπολογισμού 4.95 δις ευρώ, με πάνω από 390 έργα σε διάφορες φάσεις ωριμότητας, προϋπολογισμού 3.5 δις ευρώ, και μεταξύ αυτών μεγάλο αριθμό διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης