Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (αν. Υπουργός Αθλητισμού): Νερό στο κρασί της ασφάλειας των φιλάθλων δε βάζουμε

Βρούτσης (αν. Υπουργός Αθλητισμού): Νερό στο κρασί της ασφάλειας των φιλάθλων δε βάζουμε
O αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στον τελικό Κυπέλλου και τη διεξαγωγή του, χωρίς φιλάθλους
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσηςμίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και ότι ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια, συνεχάρη τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του, ενώ αναφέρθηκε και στον τελικό Κυπέλλου και τη διεξαγωγή του, χωρίς φιλάθλους.

Αναλυτικά:

Για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και για το ότι δεν σημειώθηκαν έκτροπα στα play offs:

«Πολλά συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, και όχι μόνο, σε όλες τις ελληνικές ομάδες της Σούπερ Λιγκ γιατί πραγματικά είχαμε ένα εξαιρετικό, μοναδικό, ίσως ποτέ άλλοτε συγκρίσιμο τέτοιο πρωτάθλημα πρώτης εθνικής κατηγορίας. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό επεφύλαξε έκπληξη, ανατροπή, είδαμε και κάτι άλλο, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού να έχουμε μια δομική αλλαγή στην εικόνα των γηπέδων όσον αφορά τη συμπεριφορά των φιλάθλων στα γήπεδα. Με πολλή αποφασιστικότητα καταφέραμε καταθέτοντας το νόμο 4085/2024, να έχουμε ένα νομοθετικό εργαλείο που αμφισβητήθηκε στην αρχή. Όταν οι φίλοι κατάλαβαν ότι για το καλό της ομάδας τους, πρέπει να το περιφρουρούν όταν οι παράγοντες κατάλαβαν ότι είναι προς το συμφέρον τους να αλλάξει η εικόνα, γιατί δεν υπάρχει τηλέφωνο να το σηκώσει κάποιος και θα υποκύψει σε κάποιο αίτημα τους, τότε όλα άλλαξαν».
Για οπαδούς και των δύο ομάδων σε αγώνες:
«Είναι κάτι που το θέλουμε, πιστεύω ότι μπορούμε να το κατακτήσουμε, δεν θα γίνει όμως βίαια, ούτε αποσπασματικά. Θα γίνει κατόπιν διαπίστωσης ότι τα πράγματα έχουν ωριμάσει, ότι είναι έτοιμοι οι φίλαθλοι να μπούνε στο ίδιο γήπεδο. Το πρωτάθλημα το νέο θέλουμε να ξεκινήσει με τους ίδιους όρους, οι κανόνες διατηρούνται, όποιος τους παραβεί θα υπάρχουν κυρώσεις. Να δούμε ένα εξίσου ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».
Για την πρόταση της δομής 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη που προτείνει για τον τελικό Κυπέλλου να δοθούν 40 προσκλήσεις, 20 σε οπαδούς του Άρη και 20 σε οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι θα σηκώσουν πανό με το σύνθημα «ο αθλητισμός ενώνει, δε σκοτώνει», ένα μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.
«Για τη μνήμη του Άλκη Καμπανού, αυτή η κυβέρνηση και το υπουργείο αθλητισμού, στο νόμο για την αθλητική βία θεσπίσαμε και νομοθετήσαμε την ημέρα του φιλάθλου. Έχω μιλήσει με τον πατέρα του Άλκη, είναι ένα σημαντικό γεγονός που πάντα εκείνη την ημέρα το υπουργείο θα τιμά.
Για το Πανθεσσαλικό, βεβαίως το υπουργείο αθλητισμού θέλει να έχει φιλάθλους, αλλά η επιλογή αυτού που έχει την ευθύνη για το που θα διεξαχθεί ο τελικός, δεν είναι του υπουργείου αθλητισμού. Η διεξαγωγή οφείλεται στην ομοσπονδία. Η επιλογή που έγινε δεν έχει τις προϋποθέσεις ασφάλειας, δεν έχει κάμερες, όπως ψηφίσαμε στο νόμο. Άρα δεν είναι ασφαλές, είναι το μοναδικό γήπεδο στη Σούπερ Λιγκ που δεν προσαρμόστηκε και δεν εφάρμοσε το νόμο, άρα από την πλευρά της πολιτείας είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, το που θα γίνει όμως είναι καθαρά θέμα της ομοσπονδίας. Ας είχε φροντίσει όποιος είχε την ευθύνη να βάλουν κάμερες. Νερό στο κρασί της ασφάλειας των φιλάθλων δε βάζουμε».
Για τον ποδηλατικό γύρο που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη:
«Συγκλόνισε όσους το είδαν. 174 χώρες έζησαν μια μοναδική εικόνα κάτω από το Λευκό Πύργο. Επιλέξαμε ως υπουργείο αθλητισμού να σηκώσουμε ψηλά τη Θεσσαλονίκη μας, το παραλιακό μέτωπο και από εκεί έγινε και η αφετηρία. Θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα. Αυτό φιλοδοξούμε», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης