Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ομιλία – δυναμίτης: «Όλες οι προδοσίες κατά της Βορείου Ηπείρου μετά το 1990 έγιναν από τη ΝΔ»

Ομιλία – δυναμίτης: «Όλες οι προδοσίες κατά της Βορείου Ηπείρου μετά το 1990 έγιναν από τη ΝΔ»

Όταν οι Βορειοηπειρώτες δεν μασούν τα λόγια τους

Χαιρετισμό στη διαβούλευση με θέμα «το μέλλον της Βορείου Ηπείρου», που διοργανώθηκε από το Παρατηρητήριο «Οι Απ’ έδω» στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού, απηύθυνε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μόντης Κολίλας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα «Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου».

Ο κ. Κολίλας, με καταγωγή από τη Χιμάρα και με έντονη δραστηριότητα στα κοινά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, δεν μάσησε τα λόγια για την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρειο Ήπειρο, καταλογίζοντας ευθύνες στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας οι οποίες από το 1990 και μετά επιβραβεύουν με τις πράξεις τους την εθνοκάθαρση που διαπράττουν οι Αλβανοί εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
«Είναι οφθαλμοφανές ότι ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός υφίσταται μία λευκή εθνοκάθαρση στις δεκαετίες που ακολούθησαν την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος.
Δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι εδώ και λίγα χρόνια τα πράγματα είναι χειρότερα στην επικράτεια του αλβανικού κράτους απ’ ότι ήταν την εποχή της χοτζικής δικτατορίας, από την άποψη ότι τότε ήξερες τι συνέβαινε και φυλαγόσουν, ενώ τώρα που νομίζεις ότι υπάρχει δημοκρατία, δρας και λες τη γνώμη σου ελεύθερα αλλά τελικά διώκεσαι.
Το είδαμε με τις δολοφονίες του Αριστοτέλη Γκούμα και του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το βλέπουμε εδώ και ένα χρόνο με τη φυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, το βλέπουμε από την καταδίκη του ομιλούντος σε οκτώ χρόνια φυλάκιση, το βλέπουμε και από τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που υφίστανται στα σύνορα από την αλβανική αστυνομία Βορειοηπειρώτες που αγωνίζονται για τα εθνικά τους δίκαια στις πατρογονικές τους εστίες», είπε αρχικά στην ομιλία του.

Οι κατηγορίες κατά της ΝΔ

«Οι κατηγορίες μου στρέφονται κυρίως στο λεγόμενο εθνικό κέντρο, τις ελληνικές κυβερνήσεις που εδώ και 34 χρόνια παρακολουθούν ως θεατές τη σταδιακή εθνοκάθαρση που συντελείται στη Βόρειο Ήπειρο και με αυτόν τον τρόπο καθίστανται συνένοχες.
Από το 1991 όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις πορεύονται με το ευχολόγιο της «ευρωπαϊκής πορείας», της Αλβανίας.
Μας διατυμπανίζουν δηλαδή ότι η Ελλάδα συναινώντας στην ένταξη της Αλβανίας στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς θα αναγκάσει τα Τίρανα να σεβαστούν τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Αυτό όμως στην πράξη έφερε μία τεράστια αποτυχία, αφού, ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια, βλέπουμε καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, διωγμούς, φυλακίσεις έως και φόνους.
Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φυσικά σε αυτή την κατάσταση το φέρουν από το 1991 οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση.

Χρέος η ψήφος στους Πατριώτες

Και έκλεισε την ομιλία του καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει πατριωτικά.
«Για όλα αυτά λοιπόν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε άμεσα, ώστε να σταλεί στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με αλαζονεία και απαξίωση στα εθνικά μας θέματα και ειδικά στο Βορειοηπειρωτικό, είναι να ψηφίσουμε στις επικείμενες ευρωεκλογές τις πατριωτικές δυνάμεις της χώρας μας», τόνισε συγκεκριμένα, καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης