Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατέλης: Δέσμευση της κυβέρνησης ΝΔ μία εξωστρεφής, μεταρρυθμιστική πολιτική

Πατέλης: Δέσμευση της κυβέρνησης ΝΔ μία εξωστρεφής, μεταρρυθμιστική πολιτική
Υπενθύμισε πως η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση του χρέους από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ
Τη σημασία των μεταρρυθμίσεων και της σταθερότητας του πολιτικού περιβάλλοντος για την ενίσχυση της οικονομίας και την αύξηση των εξαγωγών, ανέδειξε ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, μιλώντας σήμερα 22/5 στο Prague Club Biennial Meeting της Berne Union, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, υπό τη διοργάνωση της Export Credit Greece.
Ο κ. Πατέλης μιλώντας για τη μακροοικονομική προοπτική της χώρας, επισήμανε τη δέσμευση της κυβέρνησης σε μια εξωστρεφή, μεταρρυθμιστική πολιτική, υπογραμμίζοντας πως το έργο της έχει αναγνωρισθεί και από φορείς στο εξωτερικό.
Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως το Economist Intelligence Unit κατέταξε την Ελλάδα στην πρώτη θέση ως τη χώρα που είχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό της περιβάλλον τα τελευταία 4 χρόνια.
Πρόσθεσε, δε, πως η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση του χρέους προς το ΑΕΠ από οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η γενική γραμματέας Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Μάϊρα Μυρογιάννη, σημείωσε πως οι συνέργειες λειτουργούν στο πλαίσιο των οργανισμών εξαγωγικών πιστώσεων (Export Credit Agencies) και πρόσθεσε πως σε ένα εξαιρετικά ασταθές διεθνές περιβάλλον, ο ιδιωτικός τομέας στρέφεται όλο και περισσότερο προς τις κυβερνήσεις για να διατηρήσουν ανοιχτά τα κανάλια χρηματοδότησης και να διασφαλίσουν ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού παραμένουν ανέπαφες.
Ανέφερε δε πως τα Export Credit Agencies έχουν κεντρικό ρόλο στην αναπτυξιακή ατζέντα. Ακόμα, η ίδια υπογράμμισε την μακρά πορεία της Export Credit Greece στην ελληνική οικονομία, ενώ σημείωσε πως, με την πρόσφατη μεταρρύθμισή της, ενισχύεται με νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα η εξαγωγική προσπάθεια.
Ο CEO της Export Credit Greece, Γρηγόρης Σταματόπουλος, υπογράμμισε τη σημασία των συνεργιών στην οικονομία καθώς και τη μεγάλη ευθύνη που έχουν οι Οργανισμοί Εξαγωγικών Πιστώσεων στην ανάπτυξη συνεργασιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης