Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μισέλ-Gate»: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραίτηση Κεραμέως

«Μισέλ-Gate»: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραίτηση Κεραμέως
«Σε ποιους άλλους (πλην της Μ. Ασημακοπούλου που τα παρέλαβε 20/1/2024) έχει παραδώσει ο Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων;»
Σχετικά Άρθρα
«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Κυρ. Μητσοτάκης την Ν. Κεραμέως», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την επιβολή προστίμου από την ΑΠΔΠΧ (Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) στην Άννα Ασημακοπούλου και το υπουργείο Εσωτερικών.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως «η Aρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 27/5/24, την επιβολή προστίμου 40.000Euro στην ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, και 400.000Euro στο Υπ. Εσωτερικών – που θα τα πληρώσουν οι πολίτες – για το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων εκλογέων εξωτερικού, ενώ ανέβαλε την έκδοση απόφασης για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά από αίτημά της για αναβολή προκειμένου να προσκομίσει επιπλέον στοιχεία».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «όπως περιγράφεται και στην απόφαση, αποδεικνύεται ξανά πως τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων έγιναν ‘μπαλάκι’ επί μήνες μεταξύ ΥΠ.ΕΣ, ΝΔ και μιας τουλάχιστον υποψήφιας ευρωβουλεύτριας». Σημειώνει ότι «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Κυρ. Μητσοτάκης την Ν. Κεραμέως, η οποία φυσικά δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις πριν τη διακοπή των εργασιών της Βουλής».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά εκ νέου: «Σε ποιους άλλους (πλην της Μ. Ασημακοπούλου που τα παρέλαβε 20/1/2024) έχει παραδώσει ο Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων;».
Κλείνοντας, αναφέρει: «Όπως δεν έχουμε λάβει μέχρι τώρα καμία για τις παράνομες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με το Predator. Όπως δεν έχουμε λάβει ούτε και για το έγκλημα των Τεμπών και την επιχείρηση συγκάλυψής του. Και όπως δεν περιμένουμε να μας απαντήσουν γιατί πολύ πρόσφατα βουλευτής και στελέχη της ΝΔ βράβευσαν την επίορκο εφοριακό».
Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητά την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως, μετά την απόφαση της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με τη διαρροή email εκλογέων εξωτερικού, για την οποία η Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και 40.000 στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Αννα Μισέλ-Ασημακοπούλου.
Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει την απόφαση “κόλαφο για την προσπάθεια συγκάλυψης, που επιχείρησε η κυβέρνηση και προσωπικά η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως». Το ΠΑΣΟΚ εστιάζει στο ότι η Ανεξάρτητη Αρχή στην απόφασή της τονίζει ότι *δεν προκύπτει ότι έγινε εξαντλητική έρευνα* και αναζήτηση πληροφοριών από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός του ακριβούς χρόνου και του αντικειμένου της παράνομης διαβίβασης. Μάλιστα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δίνει έμφαση επίσης στο ότι, όπως αναφέρει στην απόφασή της η Ανεξάρτητη Αρχή, «το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην ανεξάρτητη αρχή» ενώ διαπιστώθηκε και η δυνατότητα μαζικής εξαγωγής στοιχείων εκλογέων από το υπουργείο «χωρίς να καταγράφεται ποιος και γιατί τα παίρνει κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας».
Η απόφαση αναδεικνύει «την ανικανότητα της «επιτελικής» κυβέρνησης να κάνει το αυτονόητο, κάτι που αποδεικνύεται και από το ύψος του προστίμου στις 400.000 ευρώ», σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ το οποίο αναφέρει ότι «η Υπουργός οφείλει να παραιτηθεί». Και συμπληρώνει: «Δεν είναι αποδεκτό να μετατρέπεται το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων του εξωτερικού να παραδίδονται στο κυβερνών κόμμα και σε υποψηφίους του, εκθέτοντας τη χώρα και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών». Για να καταλήξει: «Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης