Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος (Δημοκράτες): Δεν θέλω να ανοίξω βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ αλλά οι πολιτικές του είναι ακατανόητες

Λοβέρδος (Δημοκράτες): Δεν θέλω να ανοίξω βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ αλλά οι πολιτικές του είναι ακατανόητες
Ως Δημοκράτες έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την Ελλάδα στην Ευρώπη με ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος
«Οι Δημοκράτες δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν μία εναλλακτική στο χώρο του κέντρου μετά την 11η Ιουνίου απέναντι στον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός και Πρόεδρος του κόμματος, από το βήμα του 12ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης που διεξάγεται στην Πάτρα, τονίζοντας ότι πρέπει να καλυφθεί το πολιτικό κενό που δημιουργείται, ενώ, μετά τις ευρωεκλογές πρόκειται να προτείνει συνεργασία στις πολιτικές δυνάμεις του κέντρου.
Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα θεσμικό σταυροδρόμι με την ανάγκη αλλαγής του τρόπου λήψης αποφάσεων, επισημαίνοντας ότι δεν συζητούνται στη δημόσια σφαίρα τα κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως είναι η ακρίβεια που προκύπτει από την ενεργειακή κρίση και η εφαρμογή της συμφωνίας για τη Μετανάστευση, το οποίο είναι, όπως εκτίμησε, το κορυφαίο ζήτημα για την Ευρώπη.
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στην αύξηση των τιμών των υγρών καυσίμων, ενώ έκανε λόγο για την εισαγόμενη ακρίβεια αλλά και για την «ακρίβεια του κ. Μητσοτάκη», που προκύπτει από τα καρτέλ, όπως είπε.
Όπως είπε, η αντιπολίτευση πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται στη δεύτερη θητείας της, όπως είπε και πρόσθεσε ότι αισθάνθηκε “απελευθερωμένος” απ΄ τη στιγμή που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Αν και δεν αισθάνεται ότι θέλει να ανοίξει βεντέτα, καθώς ο πολίτης δεν περιμένει να ακούει αντεγκλήσεις εκτιμά ότι οι πολιτικές που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ είναι μη κατανοητές, όπως είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση για την επιστολική ψήφο και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Ως Δημοκράτες έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την Ελλάδα στην Ευρώπη με ένα πλήρες ψηφοδέλτιο ανέφερε και πρόσθεσε ότι στην Ευρώπη θα πάμε ως ομάδα με τους Κύπριους ευρωβουλευτές.
Το 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC), διεξάγεται στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως το Σάββατο 1 Ιουνίου και διοργανώνεται από την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης