Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Χειρότερη η μισή αλήθεια από το ψέμα για δήθεν μείωση της ακρίβειας

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Χειρότερη η μισή αλήθεια από το ψέμα για δήθεν μείωση της ακρίβειας
"Μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, από τον Ιούλιο του 2023 έως σήμερα, δεν υπάρχει έστω ένας μήνας που οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα στην Ελλάδα να είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ
«Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα για δήθεν μείωση της ακρίβειας», υπογραμμίζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα, «ενώ ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού υποχωρεί τον Μάιο σύμφωνα με τη EUROSTAT, η σωρευμένη ακρίβεια τα τρία τελευταία χρόνια γιγαντώνεται, με αποτέλεσμα τη ραγδαία συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης του ελληνικού λαού που είναι η χαμηλότερη στην Ευρωζώνη».
Σημειώνει δε, πως «τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Τους 24 από τους 36 τελευταίους μήνες, έχουμε στην Ελλάδα σταθερά υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων από τον μέσο όρο των 27 κρατών μελών.
Ειδικά μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, από τον Ιούλιο του 2023 έως σήμερα, δεν υπάρχει έστω ένας μήνας που οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα στην Ελλάδα να είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!
Με αυτό τον τρόπο, ο κύριος Μητσοτάκης, "τίμησε" το 41% που του έδωσε ο ελληνικός λαός. Με αυτή την περιφρόνηση των αναγκών της κοινωνίας».
Γι' αυτό τον λόγο, το ΠΑΣΟΚ καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Ανάπτυξης να κοπάσουν τους πανηγυρισμούς τους για τα κυβερνητικά μέτρα που τάχα "αποδίδουν απτά αποτελέσματα", «καθώς προκαλούν τον ελληνικό λαό».
«Στις 9 Ιουνίου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να στείλουν μήνυμα κατά των συντηρητικών πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και, παράλληλα, να ενισχύσουν με τη ψήφο τους την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής που αγωνίζονται για μια πιο δίκαιη και αυτοδύναμη Ευρώπη και Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης