Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χυδαία επίθεση στελέχους της ΝΔ κατά της Καρυστιανού: Εργαλειοποιείτε τον θάνατο του παιδιού σας, για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς

Χυδαία επίθεση στελέχους της ΝΔ κατά της Καρυστιανού: Εργαλειοποιείτε τον θάνατο του παιδιού σας, για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς
Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Νίκος Κατράνης με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί για την τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε σε μία απαράδεκτη ανάρτηση
Χυδαία επίθεση στη Μαρία Καρυστιανού εξαπέλυσε στέλεχος της ΝΔ στη Λέσβο.
Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Νίκος Κατράνης με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί για την τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε σε μία απαράδεκτη ανάρτηση.
Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στην τραγωδία των Τεμπών, απάντησε με ανάρτηση της στο Facebook, ενώ τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ:

«Κύρια Καρυστινού φθάνει πια, ως εδώ, σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Εργαλειοποιείτε τον τραγικό θάνατο του παιδιού σας ( για το οποίο στεκόμαστε όλοι με δέος ευλάβεια και απόλυτη συμπόνια ) για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη .
Που ήταν τόσα χρόνια η ευαισθησία σας και συμπαράσταση σε τόσες χαροκαμμένες μανες;- που πολλές φορές έχασαν τα παιδιά τους με ακόμα πιο άδικο και τραγικό τρόπο; –
Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για την τραγική και αξιοπρεπέστατη μάννα του Αξαρλιάν ; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνειγια τα τραγικά θύματα της Μάρφιν ;
Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα πολλαπλάσια θύματα στο Μάτι; στην Μάνδρα;
Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τόσα νεαρά παιδιά -Αστυνομικούς- αθώα θύματα της τρομοκρατίας; (θέλω να πιστεύω να μην είσαστε και εσείς με όλους αυτούς τους ” γραφικούς” δημοκράτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εν μέσω Κορωναίου έκαναν πορείες για την αποφυλάκιση του σκληρού δολοφόνου Κουφοντίνα) .
Κ.Καρυστιανου είστε Γιατρός, μορφωμένη γυναίκα και όπως θέλετε να παρουσιάζετε ενεργό μέρος της κοινωνίας.Τι κάνατε τόσα χρόνια για όλους αυτούς τους τραγικούς και άδικους θανάτους; Τι κάνατε για όλες αυτές τις χαροκαμμένες , όπως εσείς μάνες;
Λυπάμε κ.Καρυστιανου για τον κομματικό κατήφορο στον οποίο πορευεστε .Καποια στιγμή θα καταλάβετε το λάθος και την αβελτηρία σας.
Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιείσετε ότι η ανοχή και ο σεβασμός της Πολιτείας και της Κοινωνίας δεν είναι αδυναμία ούτε και απεριόριστος.
Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει τον ρόλο και τις επιδιώξεις σας .
ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ
Η επίμαχη ανάρτηση μετά τις έντονες αντιδράσεις δεν υπάρχει πλέον στο προφίλ του στελέχους της ΝΔ.
Σημειώνεται πως ο κ. Νίκος Κατράνης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα sto nisi, αμείβεται από το Δήμο Δυτικής Λέσβου ως Συμπαραστάτης του Δημότη.

Η απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού

Μετά τον σάλο, η Μαρία Καρυστιανού προχώρησε σε ανάρτηση στο Fb, απαντώντας στην επίθεση:

Στην ανάγκη μου να διαφυλάξω την ιερότητα του αγώνα μου προσωπικά αλλά και του Συλλόγου , διατύπωσα κάποιες σκέψεις :
Ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών , ιδρύθηκε στις 2/5/2023 , από ορισμένες οικογένειες θυμάτων που κατάφεραν να οργανωθούν άμεσα.
Ο σκοπός ίδρυσης του είναι η προσπάθεια δικαίωσης των νεκρών αλλά και η αλληλοστήριξη στον δύσκολο αγώνα απέναντι στο βαθύ κράτος και τη διαφθορά που σκότωσε τα παιδιά μας.
Πολύ σύντομα διαπιστώθηκε πως όλοι οι Έλληνες είχαμε κάτι κοινό με το έγκλημα στα Τέμπη.
Όχι όλοι το δικό μας ανείπωτο πόνο της απώλειας, όλοι όμως αισθανθήκαμε θυμό , οργή και αγανάκτηση για το κακό που βιώσαμε .
Στα Τέμπη, όλοι γίναμε ένα.
Καθώς θα μπορούσαμε να ήμασταν θύματα ή γονείς θύματος.
Δυναμικά αποφασίσαμε να αντιδράσουμε.
Χωρίς να μας ενδιαφέρει πόσοι είμαστε αριθμητικά, ξεκινήσαμε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρηθήκαμε εντός και εκτός χώρας, εγείραμε διαδικασία άρσης της ασυλίας προκειμένου να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι .
Δραστηριοποιούμαστε συνεχώς προς την κατεύθυνση της δικαίωσης.
Μόνοι μας, με δικά μας έξοδα που δε λογαριάζουμε .Ένα χρόνο μετά την ίδρυση του συλλόγου , ξεκινήσαμε να δεχόμαστε εγγραφές.
Εμείς , οι οικογένειες που απαρτίζουν το Σύλλογο , δεν εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη γιατί δεν είναι ανεξάρτητη , γιατί δεν είναι αδέκαστη και έχουμε άπειρα παραδείγματα κακοδικίας ειδικά σε περιπτώσεις πολιτικών κατηγορούμενων .
Εμείς , επιλέξαμε να στραφούμε αμέσως προς το εξωτερικό, τα Ευρωπαϊκα Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεθοδεύουμε τις κινήσεις μας προς τους επερχόμενους δικαστικούς αγώνες κάθε φορά εντοπίζοντας την ορθότερη κίνηση. Μέσα από έρευνα, κάθε καινουρια πληροφορία καθορίζει και την επόμενη μας απόφαση.
Είναι αυτονόητο ότι ένας δυνατός αριθμητικά και οικονομικά συλλογος μπορεί να καταφέρει περισσότερα .
Τα όποια έσοδα του συλλόγου αποτελούν για μας κύρια προϋπόθεση ως προς τις αναγκαίες νομικές κινήσεις μας . Είναι η μόνη μας εξασφάλιση ως προς το να δούμε φως στην υπόθεση.
Δεν θα χρησιμοποιηθούν για να μας βοηθήσουν να ζήσουμε. Είναι τραγικό κάποιοι να ξεστομίζουν κάτι τέτοιο.
Με όρους απόλυτης ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ θα τα διαχειριστούμε .
Δεν συνταχθήκαμε με κανένα κόμμα όπως μας κατηγόρησαν από την αρχή.
Τώρα μας κατηγορούν πάλι. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν , δεν καπηλευόμαστε κανέναν , ούτε αισθανόμαστε επαίτες .
Λυπόμαστε βαθύτατα για την άδικη και αισχρή επίθεση προς το πρόσωπο μου/μας και τις κινήσεις μας.
Βουτηγμένοι στον πόνο ουδέποτε μιλήσαμε εναντίον συγγενών όπως έχει συμβεί σε εμάς.
Έχουμε υπομονή και στεκόμαστε με ευγένεια και σεβασμό. Νιώθουμε ότι έτσι θα ήθελαν τα παιδιά μας να λειτουργούμε.
Άνθρωποι που δε δέχτηκαν το Σύλλογο από την αρχή έχουν βαλθεί να τον διαλύσουν.
Ας γνωρίζουν ότι παραμένουμε στη θέση μας , ακλόνητοι .
Συνεχίζουμε στον δρόμο μας ανεπηρέαστοι απο παρεμβολές και κριτική.
Επειδή σεβόμαστε τον πόνο του πένθους , έχουμε κατανόηση για κινήσεις που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Το ίδιο επιθυμούμε όμως και για μας .
Ευχαριστούμε όλους όσοι είναι διπλα μας και αντιλαμβάνονται τον σκοτεινό σκοπό αυτών των επιθέσεων .
Τέλος, ξεκαθαρίζουμε ότι είναι σαφές δικαίωμα του Συλλόγου να αποφασίζει τον τρόπο λειτουργίας του . Πάντα ΝΟΜΙΜΑ και με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Οτιδήποτε άλλο είναι ξένο προς εμάς και μας εκπλήσσει που θεωρήθηκε πιθανό ενδεχόμενο από κάποιους.
Η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική για όποιον είναι μακριά από αυτό που εμείς πρεσβεύουμε .
Όλα ανθρώπινα και κατανοητά.
Είναι προφανές ότι ο Συλλογος δεν είναι απρόσωπος. Αποτελείται από συγγενείς θυμάτων και η κάθε επίθεση με οποιαδήποτε μορφή δηλώσεων και σχολίων , μας αφορά προσωπικά και αμαυρώνει τη μνήμη των παιδιών μας. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΒΡΗ. Και αυτό είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!
Εμπιστευόμαστε τη δύναμη της συλλογικότητας .
Καλούμε όλους τους συγγενείς των θυμάτων , τους τραυματίες και τους πολίτες που συντονίζονται με τον αγώνα μας , να γίνουν ένα με εμάς και το σκοπό μας . Μέχρι τώρα έχουμε ήδη καταφέρει παρά πολλά . Όλοι μαζί θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα .

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΔΕΕΠ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας:
«Οι δηλώσεις του κ. Κατράνη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν, έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Είναι ντροπή, κάποιοι, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης και κομματικής αφετηρίας, να βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη.
Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι».

Ανακοίνωση και από ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει μνημείο υποκρισίας την ανακοίνωση της τοπικής Ν.Δ
«Η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης ΝΔ, περί δήθεν καταδίκης δημόσιας ανάρτησης του στελέχους της Νικολάου Κατράνη, δεν είναι μόνο μνημείο υποκρισίας, αφού πλήθος στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και υποψήφιος Βουλευτής, αντέδρασαν με like και καρδούλες στην ανάρτηση αυτή, αλλά αποτελεί και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών και του αγώνα των συγγενών τους, χαρακτηρίζοντας τα όσα συνταρακτικά έχουν αποκαλυφθεί για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος, ως «θεωρίες συνωμοσίας».
Δεν θα ασχοληθούμε με τον κύριο Κατράνη και τα όσα χυδαία ανέφερε στην ανάρτησή του, γιατί θα του δώσουμε αξία. Περιμένουμε όμως από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρο, να θυμηθεί ότι δεν εκλέχθηκε ως στέλεχος της ΝΔ, ούτε ως υποψήφιος αυτής και να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του Δήμου, αποπέμποντας τον κ. Κατράνη από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης