Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Πηγή υπερηφάνειας η ελληνική ναυτιλία - Θα είμαι δίπλα σε κάθε μάχη της

Μητσοτάκης: Πηγή υπερηφάνειας η ελληνική ναυτιλία - Θα είμαι δίπλα σε κάθε μάχη της
Ομιλία του πρωθυπουργού στα «Ποσειδώνια 2024»
Σχετικά Άρθρα
«Θα είμαι δίπλα σας σε κάθε μάχη, που θα δώσει η ελληνική ναυτιλία, από την πράσινη μετάβαση έως τα ασφαλή λιμάνια και τα ναυπηγεία» υπογράμμισε προς τους Έλληνες πλοιοκτήτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή έναρξης της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2024» -στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την Ελλάδα, ενώ το πρωτοπόρο πνεύμα, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών συνέβαλαν η ελληνική ναυτιλία να αυξήσει κατά 50% τη χωρητικότητα του ποντοπόρου στόλου μας παρά την κρίση και τις γεωπολιτικές προκλήσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.
«Σε αυτή τη συγκυρία, όπου τα νοικοκυριά πολιορκούνται από την ακρίβεια είναι τα πλοία που τροφοδοτούν την παγκόσμια οικονομία με οικονομικό τρόπο μεταφέροντας κάθε είδους εμπόρευμα, που δε σταμάτησαν ούτε στον καιρό της πανδημίας. Η ναυτιλία εγγυήθηκε εξάλλου την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και κρατά πλέον τις θάλασσες ανοιχτές εν όσω εξελίσσεται η κρίση στο Μεσανατολικό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επικαιροποιώντας τη δέσμευση της χώρας μας για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων «σε περιοχές, που ανήκουν στην ελληνική κυριαρχία».
Αυτό, διότι, όπως είπε, ο σεβασμός στο θαλάσσιο περιβάλλον πρέπει να μπει στην εθνική ατζέντα με τρόπο που να ενώνει και όχι να διχάζει χώρες και λαούς.
Στις 20:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με εκλεγμένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αττικής, στο «Green Park» στο Πεδίον του Άρεως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης