Τελευταία Νέα
Πολιτική

Opinion Poll: Φθορά για τη ΝΔ και ... ταβάνι στο 33%, 2ος ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,2%, πτώση ΠΑΣΟΚ στο 12,3%, ανοδικά ο Βελόπουλος

Opinion Poll: Φθορά για τη ΝΔ και ... ταβάνι στο 33%, 2ος ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,2%, πτώση ΠΑΣΟΚ στο 12,3%, ανοδικά ο Βελόπουλος
Μεγάλη φθορά καταγράφεται για τη ΝΔ 6 μόλις μέρες πριν τις εκλογές - Κλειδώνει η δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ
Μεγάλη πολιτική φθορά για τη Νέα Δημοκρατία, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό ιδιωτικού σταθμού, καθώς το κυβερνών κόμμα βρίσκει ... ταβάνι κοντά στο «ψυχολογικό όριο» του 33% που έχει θέσει ως στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές, 
Tο ποσοστό που αποσπά το κυβερνών κόμμα στην εκτίμηση ψήφου, δηλαδή το 33%, απέχει παρασάγγας από το 40,79% που είχε καταγράψει στις εθνικές εκλογές, αποτυπώνοντας έτσι τη μακροχρόνια φθορά της κυβέρνησης κατά την περίοδο της τρέχουσας τετραετίας.

εκ1.JPG

Την ίδια στιγμή στο θρίλερ για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως βγαίνει οριστικά κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς βρίσκεται 3,9 μονάδες πάνω από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με 16,2%, έναντι του 12,3% της Χαριλαόυ Τρικούπη.

εκτ_2.JPG

Ωστόσο, σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί και για την τέταρτη θέση, εκεί όπου η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου κινείται ανοδικά και αποσπά το 9% της προτίμησης, αλλά με το Κομμουνιστικό Κόμμα να έπεται σε κοντινή απόσταση με 8%.
Το σκηνικό επτακομματικής εκπροσώπησης συμπληρώνουν η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7%, και η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού με 3,4%.
Απεναντίας, η Νέα Αριστερά αλλά και το ΜέΡΑ25 με 2,7% και 2,6% αντίστοιχα δεν εκλέγουν εκπρόσωπο στις Βρυξέλλες.
Αν και εκτός Ευρωβουλής, με ποσοστά έκπληξη εμφανίζονται η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου (2,6%) και οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (2,5%), που φαίνεται να διεμβολίζουν αποτελεσματικά τα ακροατήρια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα - τα κόμματα ιδεολογικής προέλευσης των δύο αρχηγών.

εκυτευρ1.JPG

εκτ_2_1.JPG

Πρόθεση ψήφου

προ1.JPG

Ως προς την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ κυριαρχεί και πάλι σημειώνοντας ποσοστό της τάξεως του 28.8%.
O ΣΥΡΙΖΑ έπεται κατά 14,7 μονάδες και καταγράφειται στο 14,1%.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια ακόμη μέτρηση στην τρίτη θέση, χάνοντας αρκετή δυναμική, καθώς συγκεντρώνει το 10,7% των ψήφων. 

προ2.JPG

Η Ελληνική Λύση πλασάρεται δυναμικά τέταρτη με ποσοστό 7,8% .
Ενώ το σκηνικό εξακομματικής επροσώπησης συμπληρώνουν το ΚΚΕ με 6,9% η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2%.
Στο όριο βρίσκεται η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού , αποσπώντας 2,9%.
Οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί δεν καταφέρνουν να πλησιάσουν το πολυπάθητο 3%.

Κυριαρχία Μητσοτάκη στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

πολαρ.JPG

Σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38,5% θετικές γνώμες έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στον δεύτερο Δημήτρη Κουτσούμπα (35,2%), ενώ ψηλά είναι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 35%.
Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης (31,9%), την ώρα που ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκονται πολύ κοντά με 27,4% και 27,3% αντίστοιχα.

πολαρ2.JPG

Με χαμηλότερα ποσοστά έπονται οι Κυριάκος Βελόπουλος, Γιάνης Βαρουφάκης και Αλέξης Χαρίτσης.


Καταλληλότητα για πρωθυπουργία - Ο Μητσοτάκης, ο Κανένας και οι ... μονοψήφιοι

προθ.JPG

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα στην ανοιχτή ερώτηση για το «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό» καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγεμονεύει με 34,2%, ενώ δεύτερη προκρίνεται η αυθόρμητη απάντηση «Κανένας» με 32,6%.
Όλοι οι υπόλοιποι -συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου Στέφανου Κασσελάκη- έπονται με χαώδη διαφορά και ... μονοψήφια ποσοστά.

προθ2.JPG

Διαχρονική εξέλιξη εκτίμησης ψήφου ανά κομματικό σχηματισμό 

διαχ_εκλ_ψηφου.JPG

διαχ_εεξ_ψηφου_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης