Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο αυτοδύναμος φορέας όλης της Κεντροαριστεράς - Βουλευτική ασυλία τέλος

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο αυτοδύναμος φορέας όλης της Κεντροαριστεράς - Βουλευτική ασυλία τέλος
«Ο Μητσοτάκης κλαψούριζε που αναγκάστηκε να πουλήσει ακίνητα για να σπουδάσει τα παιδιά του στην Αμερική», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Ασκούν πιέσεις για μήνες επειδή δεν έχουν απαντήσεις για τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου», υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, έξι μόλις ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης τόσο για την ακρίβεια όσο και για τα Τέμπη και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο Μητσοτάκης κλαψούριζε που αναγκάστηκε να πουλήσει ακίνητα για να σπουδάσει τα παιδιά του στην Αμερική»

Σχολιάζοντας την παραφιλολογία που έχει ξεσπάσει γύρω από το πόθεν έσχες του και τις πιέσεις από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι του «ασκούν πιέσεις για μήνες επειδή δεν έχουν απαντήσεις για τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ με υποψία παρανομίας. Δεν μπορείς να ρωτάς το πόθεν έσχες ενός ιδιώτη που δεν έχει μπει ακόμα στην πολιτική και να μην ρωτάς το πόθεν έσχες του κυβερνώντος κόμματος του οποίο έχει το υψηλότερο χρέος από όλα τα κόμματα στην ΕΕ και έχει διαφήμιση στην Google από κάθε κόμμα σε Γερμανία και Ιταλία», τόνισε εν συνεχεία.
Για πρόσφατη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε: «Κλαψούριζε που αναγκάστηκε να πουλήσει ακίνητα για να σπουδάσει τα παιδιά του στην Αμερική, δεν θα κάνουμε και έρανο για τον κ. Μητσοτάκη»
Συνεχίζοντας για το πόθεν έσχες τόνισε: «Δεν λύνει κανένα πρόβλημα για τον Έλληνα πολίτη. Δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα, έχω δουλέψει και έχω ιδρώσει, ότι έχω κάνει το έχω κάνει με το σπαθί μου. Επιτέλους αυτή η χώρα να αρχίσει να ρωτάει τους πολιτικούς που έχουν πλουτίσει τόσα χρόνια».
«Το πόθεν έσχες είναι για να δούμε πως αλλάζει ο πλούτος των πολιτικών μέσα στην πολιτική τους σταδιοδρομία όχι για να εξηγήσει ένας ιδιώτης εάν έχει φορολογηθείς τι ΗΠΑ όπου αν είσαι αδιευκρίνιστος όπως είναι οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη μπαίνεις φυλακή», συμπλήρωσε.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 2,8 δισ. ευρώ με αντίβαρα 3,2 δισ. ευρώ

Απαντώντας σε ερώτηση για την ακρίβεια ο κ. Κασσελάκης είπε πως «δεν μπορεί ελληνικά προϊόντα να πωλούνται φθηνότερα στο εξωτερικό».
Όσον αφορά στα επτά ερωτήματα που έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διερωτήθηκε για ποιον λόγο δεν τέθηκαν αυτά τα ερωτήματα στη χθεσινή (02/06) διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν κοστίζει 45,8 δισ. ευρώ την τετραετία, αλλά κοστίζει μόλις 2,8 δισ. ευρώ με αντίβαρα 3,2 δισ. ευρώ, επομένως τόνισε ότι «η κυβέρνηση λέει ψέματα για το κόστος των μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».
Στη συνέχεια, επανέλαβε την πρότασή του για κατάργηση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και για πλαφόν κέρδους 5% στο ρεύμα. «Ο πρωθυπουργός επιλέγει τις τράπεζες και τα υπερκέρδη τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι «η άρνηση για μείωση του ΦΠΑ επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν ολιγοπώλια».
«Έχουμε τις πιο κερδοφόρες τράπεζες στην Ευρώπη και τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη», τονίζοντας ότι «η μείωση του ΦΠΑ θα φέρει ανάπτυξη στη χώρα».
Έπειτα, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «ελάφρυνση στον ΕΝΦΙΑ για ακίνητες περιουσίες κάτω από 500.000 ευρώ», είπε στη συνέχεια και κάλεσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να ελέγξει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο αυτοδύναμος φορέας όλης της Κεντροαριστεράς

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε: «Έχουμε ήδη πετύχει με τις προτάσεις και το ψηφοδέλτιό μας. Δεν θα είμαστε σε οποιοδήποτε κάδρο κεντροαριστερών διεργασιών κορυφής. Είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή (09/06) θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο αυτοδύναμος φορέας όλης της Κεντροαριστεράς με ένα πρόγραμμα σύγχρονης Αριστεράς», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τη Νέα Αριστερά μετά τις ευρωεκλογές 2024.

«Όταν γίνω πρωθυπουργός, θα καταργηθούν οι ασυλίες των βουλευτών»

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να δώσει απαντήσεις» και διερωτήθηκε αν είναι επιχειρησιακό ζήτημα το μπάζωμα και να καλύπτεις στοιχεία εγκλήματος;».
Ακόμα, ο ίδιος ανέφερε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται για την τραγωδία των Τεμπών».
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον ελληνικό λαό «να στείλει μήνυμα στην αλαζονεία του 41%» και τόνισε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να υπάρξει δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, όταν γίνω πρωθυπουργός, θα καταργηθούν οι ασυλίες των βουλευτών».
Τέλος, ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη Βόρεια Μακεδονία, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι επιζήμια, ας την αλλάξει, αλλιώς να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που του είπε ψέματα το 2019 και τον δίχασε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης