Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έρχονται δραματικές εξελίξεις στα κόμματα μετά τις ευρωεκλογές; - Ποιοι «μνηστήρες» θα βγουν μπροστά στις 10 Ιουνίου;

Έρχονται δραματικές εξελίξεις στα κόμματα μετά τις ευρωεκλογές; - Ποιοι «μνηστήρες» θα βγουν μπροστά στις 10 Ιουνίου;
Κορυφώνονται οι ετοιμασίες για τις ευρωεκλογές αλλά και η προετοιμασία για την επόμενη μέρα μετά την κάλπη
Oι ετοιμασίες για τις ευρωεκλογές κορυφώνονται, όμως, την ίδια ώρα υπάρχουν κάποιοι που προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα μετά την κάλπη.
Και αυτές είναι οι πιο σημαντικές προετοιμασίες καθώς από εκεί θα βγουν οι μεγάλες ειδήσεις μιας και είναι πλέον προφανές ποιο θα είναι πάνω κάτω το αποτέλεσμα της κάλπης.

Το πλασάρισμα του Δένδια στους δεξιούς

Στη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα θα είναι πιο ήρεμα.
Μπορεί να χάσει 10 μονάδες από το εθνικό ποσοστό της όμως, παραμένει κυρίαρχος ο Μητσοτάκης.
Όμως, το πως θα ψηφίσουν σε μερικές περιφέρειες και το ποσοστό την πατριωτικής δεξιάς θα κινητοποιήσουν τους λεγόμενους μνηστήρες της ΝΔ για περαιτέρω ενέργειες.
Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι ο Νίκος Δένδιας που περιοδεύει στην Μακεδονία πλασάρεται ως πρόσωπο δεξιών καταβολών που μπορεί να επιστρέψει πίσω τις διαρροές ψηφοφόρων σε άλλα δεξιά κόμματα.

Έτοιμοι να αμφισβητήσουν Ανδρουλάκη

Στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ήδη η εσωκομματική αντιπολίτευση του Νίκου Ανδρουλάκη έτοιμη να αμφισβητήσει τον πρόεδρο εάν το ΠΑΣΟΚ βγει τρίτη πολιτική δύναμη και με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί τα πράγματα, έχουν πάρει το δρόμο τους.
Παίχτες όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ή η Νάντια Γιαννακοπούλου θέλουν να κινηθούν κατά του προέδρου, ενώ κάποιοι προσπαθούν να βάλουν στο παιχνίδι τον Γιάννη Μανιάτη και τον Νίκο Παπανδρέου.
Όμως, δεν θα γίνει τίποτα διότι αυτοί οι δύο θα πάνε στην ευρωβουλή.
Έχει επιχειρήματα ο Ανδρουλάκης σε περίπτωση που βγει τρίτος και αυτά είναι ότι έχει μεγαλώσει τα ποσοστά του κόμματος, όμως, απέναντι σε ένα διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ μήπως είναι ένας πολύ χαμηλός στόχος η αύξηση του ποσοστό κατά 1-2 μονάδες;

Θα προσπαθήσει να φέρει στο ΠΑΣΟΚ Χαρίτση και άλλα στελέχη της Ν.Αριστεράς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την άλλη περιμένει να κάνει την επόμενη μέρα το άνοιγμα σε άλλα κόμματα της Αριστεράς. Είναι δεδομένο το φλερτ προς τη Νέα Αριστερά το οποίο θα γίνει δυνατότερο εάν το κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου δεν καταφέρει να πιάσει το 3%, το όριο των ευρωεκλογών. Ο Ανδρουλάκης θα ήθελε να απορροφήσει κάποια από τα στελέχη της Νέας Αριστεράς είτε προσφέροντάς τους θέσεις είτε θέτοντάς τους στην υπηρεσία του στις εθνικές εκλογές.

Ο Κασσελάκης πάει για διαγραφές εάν πιάσει καλό ποσοστό

Στο ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα είναι πολύπλοκα.
Όλα θα εξαρτηθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήσει τέτοιο ρεύμα που πιάσει το εθνικό ποσοστό του και το υπερβεί, τότε κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Κασσελάκη.
Απεναντίας, θα έχει την κομματική νομιμοποίηση να διαγράψει όσους τον αμφισβητήσουν, να αλλάξει τα όργανα και να φέρει δικά του πρόσωπα κάνοντας καταστατικό συνέδριο.

Δύσκολο να ενταχθεί η Κωσταντοπούλου ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να εντάξει στο κόμμα πρόσωπα που θεωρεί ότι μπορούν να ενδυναμώσουν το κόμμα, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μόνο που δύσκολα αυτά τα πρόσωπα θα ενταχθούν σε έναν ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη. Βέβαια, έχουν ένα κοινό, δεν εφάρμοσαν ποτέ μνημόνιο. Όμως, θα απευθυνθεί και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αν ο Κασσελάκης πάρει ένα 17-18% ή ένα 20%, σε κατάσταση πλήρους αποχής τότε μπορεί να φανταστείτε ότι σε περιβάλλον εθνικό εκλογών αυτό θα γίνει 25%+ και έτσι θα έχουμε ένα νέο πολιτικό σκηνικό.

Ποιοι θα βγουν μπροστά στις 10/6 για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Όμως, το πιθανότερο είναι να κινηθεί πιο κάτω από το εθνικό ποσοστό.
Σε αυτή τη περίπτωση θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Κάποια στελέχη που ήδη έχουν φανεί ποια θα είναι αυτά (Τεμπονέρας, Ζαχαριάδης, Σπίρτζης, Γεροβασίλη κ.α) θα ζητήσουν αλλαγή πορείας για το κόμμα που έχει χάσει τον αριστερό προσανατολισμό του.
Θα υπάρξουν και άλλα στελέχη που θα θέσουν σε αμφισβήτηση τον ίδιο τον Κασσελάκη και θα αποχωρήσουν προκαλώντας και δεύτερη διάσπαση στο κόμμα.

Πόλος έλξης για δυσαρεστημένους ο Τσίπρας

Ενώ πολλοί θα σπεύσουν στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σε δημοσκοπήσεις για την ενοποίηση των κεντροαριστερών κομμάτων, μετριέται ως ο πιο ικανός να ηγηθεί.
Ο Τσίπρας δεν θέλει να γυρίσει σε ένα ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι στο 15%, θα πρέπει τα δύο κόμματα να συγχωνευτούν.
Προς το παρόν, θα ασχοληθεί με το Ινστιτούτο του παίζοντας ένα παιχνίδι πιο θεσμικό που μπορεί αργότερα να τον οδηγήσει και στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης