Τελευταία Νέα
Πολιτική

H στρατηγική Κασιδιάρη για τις Ευρωεκλογές – Γιατί στηρίζει πρόσωπο και όχι νέο κόμμα – Ποιος είναι ο Αντισυνταγματάρχης Γιώτης

H στρατηγική Κασιδιάρη για τις Ευρωεκλογές – Γιατί στηρίζει πρόσωπο και όχι νέο κόμμα – Ποιος είναι ο Αντισυνταγματάρχης Γιώτης
Αλλαγή στρατηγικής μετά το αποτυχημένο πείραμα των Σπαρτιατών
Έχουμε πλέον μπει στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου 2024, και η δυναμική των κομμάτων που ανήκουν στο χώρο δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι όπως όλα δείχνουν πολύ ισχυρή, αθροίζοντας πιθανώς ποσοστό που θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει το 20%.
Οι αντισυνταγματικές τροπολογίες που ψηφίστηκαν η μια πίσω από την άλλη, προκειμένου να ανακόψουν τη συμμετοχή του Ηλία Κασιδιάρη στις Εθνικές Εκλογές, εφαρμόστηκαν και στην περίπτωση των Ευρωεκλογών.
Παρά τις αντισυνταγματικές απαγορεύσεις, ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφάσισε και αυτή τη φορά να κατευθύνει το εκλογικό κοινό που τον ακολουθεί προς μια ορισμένη κατεύθυνση, αντί να απέχει πλήρως από την εκλογική διαδικασία.
Η στρατηγική παρ' όλα αυτά που αποφάσισε να ακολουθήσει είναι εντελώς αντίθετη από εκείνη που ακολούθησε στις εθνικές εκλογές.
Αντί να στελεχώσει και να υποστηρίξει κάποιο νεοφυή άγνωστο πολιτικό σχηματισμό, προτίμησε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν εκ των πιο στενών συνεργατών του, τον Αντισυνταγματάρχη (ε.α.) Γιώτη Χαράλμπο, που θα συμμετέχει ως υποψήφιος με το Κόμμα Πατριώτες του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.
Eικόνα_2.jpg
Αλλαγή στρατηγικής μετά το αποτυχημένο πείραμα των Σπαρτιατών

Η επιλογή του Ηλία Κασιδιάρη στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, να συνδράμει στη στελέχωση ενός εντελώς άγνωστου κόμματος, προσφέροντας ορισμένα από τα λιγότερο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος των Ελλήνων, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Το ανύπαρκτο κοινωνικό και εκλογικό αποτύπωμα που είχε μέχρι τη στιγμή εκείνη το κόμμα των Σπαρτιατών, η μη συμμετοχή του σε παρελθοντικές εκλογικές αναμετρήσεις, και η στελέχωση του με μέλη και στελέχη προερχόμενα κατά πλειοψηφία από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες, έδωσαν πάτημα σε κυβέρνηση και δικαιοσύνη να μιλήσουν για κόμμα-κέλυφος που δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να υποκαταστήσει το κόμμα των Ελλήνων.
Η συνέχεια γνωστή.
Ενστάσεις που αφορούν τη νομιμότητα συμμετοχής του κόμματος στις εθνικές εκλογές, δίωξη όλων των βουλευτών για εξαπάτηση των εκλογέων, έρευνα που εξακολουθεί να τρέχει τη στιγμή αυτή στο Εκλκογοδικείο, και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε έκπτωση όλων των βουλευτών από το αξίωμά τους.
Απαγόρευση τέλος στο κόμμα των Σπαρτιατών να συμμετέχει στις Ευρωεκλογές, με μια απόφαση κόλαφος του Αρείου Πάγου, που ουσιαστικά απαγορεύει τη συμμετοχή των Σπαρτιατών και σε κάθε άλλη μελλοντική εκλογική αναμέτρηση και σηματοδοτεί τη διάλυση του πολιτικού φορέα.
Μέσα από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, την ποινική δίωξη που έτρεξε η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενάντια σε όλους τους βουλευτές που εκλέχτηκαν με τους Σπαρτιάτες, και την επακόλουθη απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, η κυβέρνηση έστειλε ένα σαφές μήνυμα.
Όποιος πολιτικός σχηματισμός εμφανιστεί πριν από τις εκλογές, στελεχωθεί με συνεργάτες του Ηλία Κασιδιάρη και πετύχει κάποια εκλογική νίκη χάρη στη στήριξή του, η νίκη αυτή δε θα είναι παρά προσωρινή.
Ήδη από την επομένη ημέρα του εκλογικού θριάμβου, όσοι στελέχωσαν το συνδυασμό θα υποστούν ποινικές κυρώσεις και το κόμμα δε θα αργήσει να διαλυθεί με δικαστική απόφαση.
Το πείραμα των Σπαρτιατών επομένως δε θα μπορούσε να επαναληφθεί.
Λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερθείσες εξελίξεις, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ορθά σκεπτόμενος κατά την αποψή μας, αποφάσισε να ακολουθήσει μια στρατηγική εντελώς αντίθετη σε σχέση με εκείνη των εθνικών εκλογών.
Αντί να στελεχώσει με λιγότερο γνωστά και μη δοκιμασμένα στελέχη του το ευρωψηφοδέλτιο ενός νεοφυούς και ουσιαστικά ανύπαρκτου κόμματος, προτίμησε να δώσει στήριξη σε έναν εκ των πιο στενών συνεργατών του, τον Αντισυνταγματάρχη (ε.α.) Γιώτη Χαράλαμπο, ο οποίος θα συμμετέχει ως υποψήφιος με το κόμμα Πατριώτες του Πρόδρμου Εμφιετζόγλου.
Eικόνα_Άρθρο.jpg
Ποιος είναι ο Αντισυνταγματάρχης Χαράλαμπος Γιώτης που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ηλία Κασιδιάρη

Ο Αντισυνταγματάρχης Γιώτης Χαράλαμπος βρίσκεται πάνω από μια δεκαετία στο πλευρό του Ηλία Κασιδιάρη και είναι ένας εκ των στενότερων συνεργατών του.
Έχει αποφοιτήσει από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, και κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας υπηρέτησε σε παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου, στον Έβρο, στην Κεντρική Μακεδονία και στην Κύπρο, όπου ίδρυσε την 194 ΜΕΑ/ΑΠ, μία από τις δύο Αντιαεροπορικές μονάδες του νησιού.
Μετά την αποστρατεία του έκανε περαιτέρω σπουδές στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και στη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού.
Έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλες ανώνυμες εταιρείες στον τομέα της αναδιοργάνωσης και έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διευθυντής Προσωπικού και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής.
Βρίσκεται για διάστημα πολλών ετών στο πλευρό του Ηλία Κασιδιάρη, και μετά την άδικη φυλάκισή του τελευταίου, ήταν από τους ανθρώπους που έτρεξε όσο ελάχιστοι για την απρόσκοπτη και επιτυχή λειτουργία του Εθνικού Κόμματος Έλληνες.
Παράλληλα έχει σημαντική εμπειρία στα κοινά, αφού από το 2019 συμμετείχε στα συμβούλια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ως επικεφαλής της παράταξης “Ελληνική Αυγή για τη Στερεά Ελλάδα”, ενώ από το 2024 συμμετέχει στα συμβούλια του Δήμου Αθηναίων ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Ελεύθεροι Αθηναίοι, την οποία ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, τον οποίο και αντικαθιστά από τη στιγμή που τέθηκε σε αργία.

Η κρισιμότητα της Ευρωπαϊκής εκπροσώπησης

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην αντιμετωπίσει με πολιτικούς όρους τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά να εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη προκειμένου να ανακόψει τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική του, δημιούργησε ένα ντόμινο πολύ σημαντικών εξελίξεων, με αποκορύφωμα τις καταγγελίες του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Τζανερίκου για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης, αλλά και το σύγχρονο παράδοξο των Σπαρτιατών.
Μετά τις πολύ πρόσφατες αποφάσεις του Εκλογοδικείου και του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, δημιουργήθηκε μια κατάσταση που δε συναντάται σε καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, αλλά ούτε και σε κάποια από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες της υποασαχάριας Αφρικής.
Ένα κόμμα που του απαγορεύτηκε με ομόφωνη απόφαση δέκα Αρεοπαγιτών να συμμετέχει σε εκλογικές αναμετρήσεις, «λόγω του ότι στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου», για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια των ίδιων των Ανωτάτων Δικαστικών, επιτρέπεται με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, να νομοθετεί και να συμμετέχει κανονικά σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Είναι ύψιστη και επιτακτική ανάγκη τα παραπάνω να γίνουν γνωστά στην Ευρώπη, οι χώρες και οι θεσμοί της Ευρώπης να ενημερωθούν για όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Για την απαγόρευση συμμετοχής κομμάτων και ανεξαρτήτων υποψηφίων με λευκό ποινικό μητρώο στις εκλογικές διαδικασίες, για τις βαρύτατες καταγγελίες του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Τζανερίκου, για την καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας Ελλήνων πολιτών, που αποτελεί εκτός των άλλων σαφή Ευρωπαϊκή οδηγία.
Εφόσον δε μπορεί να ακουστεί η δική του φωνή στις αίθουσες των Βρυξελλών, όπως απαιτεί μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού την οποία δε σέβεται η κυβέρνηση, ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφάσισε να δώσει τη φορά αυτή ψήφο εμπιστοσύνης στον Αντισυνταγματάρχη Γιώτη Χαράλαμπο του κόμματος Πατριώτες.
Έναν άνθρωπο που δεν έφυγε από το πλευρό του σε εποχές δύσκολες, που αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του για να κρατήσει ενεργό το κόμμα των Ελλήνων τα χρόνια που ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται στη φυλακή, και μέσα από την παρουσία του στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει ότι δε φοβάται να θίξει φλέγοντα ζητήματα και να συγκρουστεί με μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα.
Μένει να δούμε αν θα επαναληφθεί το σκηνικό του Ιουνίου 2023.
Εικόνα_3.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης