Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκθετη η χώρα στην Ευρώπη από τις νομολογίες Medrano - Χρηματοδότης εγκληματικής οργάνωσης το Υπουργείο Εσωτερικών

Έκθετη η χώρα στην Ευρώπη από τις νομολογίες Medrano -  Χρηματοδότης εγκληματικής οργάνωσης το Υπουργείο Εσωτερικών
Οι αντικρουόμενες αποφάσεις Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου και Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση που αφορά το κόμμα των Σπαρτιατών, έχει οδηγήσει τη χώρα σε καταστάσεις τραγελαφικές
Φωνάξαμε, επιμείναμε, δικαιωθήκαμε!
Η εμμονή της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με νομικές ακροβασίες και όχι με όρους πολιτικής τη ραγδαία άνοδο του Εθνικού Κόμματος Έλληνες, του οποίου ηγούταν ο πρωτόδικα καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης, θα οδηγούσε σε καταστάσεις τις οποίες δε θα ήταν σε θέση να διαχειριστεί με ορθολογικό τρόπο και θα εξέθεταν τη χώρα σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ένα χρόνο μετά αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι...


Οι αντικρουόμενες αποφάσεις Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου και Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση που αφορά το κόμμα των Σπαρτιατών, έχει οδηγήσει τη χώρα σε καταστάσεις τραγελαφικές, καταστάσεις που όμοιές τους δε συναντάμε όχι απλά σε καμία άλλη Ευρωπαϊκή, αλλά ούτε σε κάποια από τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες της Αφρικανικής ηπείρου.
Πέρα από το προφανές, το ότι ένα κόμμα που σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση δέκα Αρεοπαγιτών: «προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής,.......,λόγος για τον οποίο πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024», μπορεί τελικά να νομοθετεί και να συμμετέχει κανονικά σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μετά από απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, υπάρχει μια ακόμα πτυχή, η οποία αν και πέρασε απαρατήρητη εκθέτει σε ακόμα πιο μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση αλλά και την ίδια τη χώρα.
Μη εφαρμογή του νόμου περί αναστολής χρηματοδότησης πολιτικού κόμματος.

Δεν εισακούστηκε η Αντιπολίτευση...


Πως η απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου που αφορά το κόμμα Σπαρτιάτες καθιστά το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότη εγκληματικής οργάνωσης
Πριν από μια δεκαετία, η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στην προσπάθειά της να ανακόψει την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής, κατέφυγε για μια ακόμη φορά στη χρήση μη πολιτικών μέσων.
Έφερε τότε προς ψήφιση το νόμο 4203/2013, μέσω του οποίου τροποποίησε το νόμο 3023/2002 περί κρατικής χρηματοδοτήσεως των κομμάτων, εισάγοντας το Άρθρο 7Α, μέσα από την προσθήκη του οποίου προβλεπόταν: η αναστολή της κρατικής χρηματοδοτήσεως με απόφαση της Βουλής, στην περίπτωση που ασκηθεί δίωξη και επιβληθεί προσωρινή κράτηση κατά του αρχηγού κόμματος ή του προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκείνου που ασκεί την πραγματική διεύθυνση κόμματος ή κατά περισσοτέρων του ενός πέμπτου των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του ΠΚ.
Κρατήστε τις λέξεις εκείνου που ασκεί την πραγματική διεύθυνση.

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, ανέφερε από βήματος Βουλής ότι το κόμμα του διοικείται από εξωθεσμικά κέντρα και αποτελεί βραχίονα της Greek Mafia, οδηγώντας σε ποινική έρευνα την οποία χειρίστηκε η ίδια η ανώτατη Εισαγγελέας της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας προβλέψει που οδηγείται το πράγμα, πρότεινε να ανασταλεί κάθε κρατική χρηματοδότηση προς το μόρφωμα των Σπαρτιατών μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Η κυβέρνηση κώφευσε.
Περνώντας στο σήμερα, πριν από δύο περίπου μήνες, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέθεσε στοιχεία στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου για να βοηθήσει την κρίση των δικαστών σχετικά με την αδειοδότηση συμμετοχής του κόμματος των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Η απόφαση του Α1 τμήματος υπήρξε ομόφωνη και αποτέλεσε κόλαφο για το κόμμα των Σπαρτιατών. Παραθέτουμε αποσπάσματα από αυτή:
«Καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος Σπαρτιάτες, το οποίο υποκαθιστά τη Χρυσή Αυγή»

Και σε άλλο σημείο:

«Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι το κόμμα «Σπαρτιάτες», του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα. Κατ΄ ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα «Σπαρτιάτες» πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Tι συμπεραίνουμε από όλα αυτά;

Ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στα χέρια του ο Πρωθυπουργός και οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση δέκα Αρεοπαγιτών, οι Σπαρτιάτες υποκαθιστούν στην πραγματικότητα τη Χρυσή Αυγή, προωθούν μια πολιτική που δε σέβεται τη δημοκρατία και τους θεσμούς και στοχεύει στην αποδυνάμωσή τους, και ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινή για εγκλήματα των άρθρων 187 του ΠΚ.
Αυτό σημαίνει ότι, όπως είχε σωστά προβλέψει το ΠΑΣΟΚ, ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταμεία δε θα έπρεπε να έχει δοθεί στο πολιτικό μόρφωμα των Σπαρτιατών.

Ας δούμε πως χειρίστηκε το θέμα η κυβέρνηση.

700.000 ευρώ κρατικού χρήματος μπήκαν στα ταμεία του κόμματος που αποτελεί βιτρίνα της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο
Μόλις το κόμμα των Σπαρτιατών εισήλθε στη Βουλή, πριν τις αναφορές Στίγκα σε Greek mafia και προτού ξεκινήσει η οποιαδήποτε ποινική έρευνα, το κόμμα των Σπαρτιατών ορθώς χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 40.000 ευρώ.
Στις 26/2/2024, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Αρ. Φύλου 1274, 622.554 ευρώ κρατικού χρήματος μπήκαν στα ταμεία των Σπαρτιατών, παρότι η ποινική έρευνα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Τέλος, στις 10/04/2024, τις ημέρες κατά τις οποίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθετε στοιχεία στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τα οποία το κόμμα των Σπαρτιατών θα πρέπει να αποκλειστεί από κάθε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση, άλλα 25.898 ευρώ μπήκαν στα ταμεία των Σπαρτιατών, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών με Αρ. Πρωτ. 34392.

Αμείλικτα τα ερωτήματα για Πρωθυπουργό και Υπουργείο Εσωτερικών

Τα ερωτήματα που γεννώνται προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αμείλικτα:

1ον) Για ποιο λόγο, από τη στιγμή που ο Βασίλης Στίγκας ανέφερε από βήματος Βουλής ότι ο πολιτικός φορέας Σπαρτιάτες αποτελεί βραχίονα της Greek Mafia, κυβέρνηση και πρωθυπουργός δεν έθεσαν σε εφαρμογή το Άρθρο 7Α του νόμου 3023/2002, ως αυτό εισήχθη με το νόμο 4203/2013, θέτοντας σε αναστολή κάθε κρατική ενίσχυση προς τους Σπαρτιάτες μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, όπως απαίτησε η αντιπολίτευση;

2ον) Για ποιο λόγο ο Πρωθυπουργός, από τη στιγμή που είχε στα χέρια του στοιχεία, που οδήγησαν το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου σε μια απόφαση κόλαφο, που μεταξύ άλλων αναφέρει «Το κόμμα Σπαρτιάτες υποκαθιστά τη Χρυσή Αυγή και προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής», δεν έθεσε σε εφαρμογή τις νομολογίες που έφτιαξε το ίδιο του το κόμμα, αλλά συνέχισε και συνεχίζει να χρηματοδοτεί με χρήματα του Ελληνικού λαού το κόμμα βιτρίνα μιας εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό του Αρείου Πάγου.

3ον) Τι σκοπεύει να κάνει από εδώ και πέρα ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του;
Τα στοιχεία που έχουν πλέον στα χέρια τους είναι συντριπτικά, αφού δέκα ανώτατοι Δικαστικοί ομόφωνα απεφάνθησαν ότι οι Σπαρτιάτες αποτελούν ένα κόμμα «που υποκαθιστά τη Χρυσή Αυγή, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου», «και ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινή για αδικήματα του άρθρου 187 του ΠΚ».
Πρόκειται να δούμε ένα ακόμα παράδοξο, όπου στο ίδιο ΦΕΚ θα βλέπουμε τη χρηματοδότηση που προορίζεται για τη Χρυσή Αυγή να τίθεται σε αναστολή, ενώ η χρηματοδότηση που προορίζεται για το κόμμα που φτιάχτηκε με μοναδικό σκοπό να υποκαταστήσει τη Χρυσή Αυγή θα μπαίνει κανονικά στα ταμεία του;

Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να θέσει σε εφαρμογή ήδη ψηφισμένες νομολογίες όταν όλα τα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια της;
Έχει υπάρξει κάποια μυστική υπόγεια συμφωνία;
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και απαιτούν απαντήσεις.

4ον) Αν τέλος όλα τα παραπάνω συνέβησαν από κυβερνητική απροσεξία και κεκτημένη ταχύτητα, και η κυβέρνηση φανεί από εδώ και πέρα έτοιμη να εφαρμόσει κανονικά τους νόμους, τι θα συμβεί με τα 700.000 κρατικού χρήματος που έχουν ήδη εισρεύσει στα ταμεία των Σπαρτιατών;
Απλά καθημερινά πράγματα στην Eλλάδα 2.0 του Μητσοτάκη ή Ουκρανική Δημοκρατία της Μεσογείου

Κόμματα που απαγορεύεται να συμμετέχουν σε εκλογικές αναμετρήσεις, αφού σύμφωνα με το πόρισμα του Αρείου Πάγου, στοχεύουν στην αποδυνάμωση και την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου, μπορούν να νομοθετούν και να μετέχουν χωρίς προβλήματα σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Πολιτικοί σχηματισμοί που αποτελούν βραχίονα της Greek Mafia, σύμφωνα με τα λόγια του Προέδρου τους, και δημιουργήθηκαν με σκοπό να υποκαταστήσουν καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τα λόγια των Ανώτατων Δικαστών της χώρας, χρηματοδοτούνται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού λαού.
Όλα αυτά αποτελούν καθημερινότητα στην Ουτοπία του Ελλάδα 2.0 του Μητσοτάκη ή Ουκρανικής Δημοκρατίας της Μεσογείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης