Τελευταία Νέα
Πολιτική

Marc: Οριστικά με ταβάνι το 33% η πληγωμένη ΝΔ, 2ος ανοδικά ο ΣΥΡΙΖΑ στο 16,6%, πτώση ΠΑΣΟΚ στο 11,7%, έκπληξη στα Δεξιά

Marc: Οριστικά με ταβάνι το 33% η πληγωμένη ΝΔ, 2ος ανοδικά ο ΣΥΡΙΖΑ στο 16,6%, πτώση ΠΑΣΟΚ στο 11,7%, έκπληξη στα Δεξιά
Αδυνατεί να ξεπεράσει το ποσοστό - στόχο του 33% η Νέα Δημοκρατία στην τελευταία δημοσκόπηση της Marc πριν τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
Μεγάλη πολιτική φθορά εισπράττει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Marc, καθώς το κυβερνών κόμμα βρίσκει ... ταβάνι στο «ψυχολογικό όριο» του 33% που έχει θέσει ως στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές.
Tο ποσοστό που αποσπά το κυβερνών κόμμα στην εκτίμηση ψήφου -στη μέση τιμή του-, δηλαδή το 33%, απέχει παρασάγγας από το 40,79% που είχε καταγράψει στις εθνικές εκλογές, αποτυπώνοντας έτσι τη μακροχρόνια φθορά της κυβέρνησης κατά την περίοδο της τρέχουσας τετραετίας.

μαρψ1.JPG

Την ίδια στιγμή στο προ μηνών θρίλερ για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως βγαίνει οριστικά κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς βρίσκεται 4,9 μονάδες πάνω από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με 16,6%, έναντι του 11,7% της Χαριλαόυ Τρικούπη.

μαρψ2.JPG


Ωστόσο, σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί και για την τέταρτη θέση, εκεί όπου η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, κάνει την έκπληξη, κινείται ανοδικά προς διψήφια ποσοστά, και αποσπά το 8,4% της προτίμησης.
Λίγο πιο χαμηλά, το Κομμουνιστικό Κόμμα να έπεται σε κοντινή απόσταση με 7,8%.
Το σκηνικό επτακομματικής εκπροσώπησης συμπληρώνουν η Πλεύση Ελευθερίας με 4,3%, και η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού με 3,6%.
Απεναντίας, η Νέα Αριστερά αλλά και το ΜέΡΑ25 με 2,4% και 2,8% αντίστοιχα δεν εκλέγουν εκπρόσωπο στις Βρυξέλλες.
Αν και εκτός Ευρωβουλής, με ποσοστά έκπληξη εμφανίζονται η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου (2,6%) και οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (1,9%), που φαίνεται να διεμβολίζουν αποτελεσματικά τα ακροατήρια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα - τα κόμματα ιδεολογικής προέλευσης των δύο αρχηγών.
Τέλος, σε υψηλά επίπεδα κινείται η διασπορά της ψήφου στα υπόλοιπα κόμματα, που αθροιστικά εισπράττουν περί το 4,9%.

Πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει το 29,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 14,8%.

μαρω3.JPG

Ακολουθούν: το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, η Ελληνική Λύση με 7,3%, το ΚΚΕ με 7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,8%, η Νίκη με 2,9%, η Φωνή Λογικής με 2,4%, το ΜέΡΑ25 με 2,3% και η Νέα Αριστερά με 2,1%.

μαρψ4.JPG

Διαχρονική εξέλιξη πρόθεσης ψήφου 

marc5.JPG

Οι συσπειρώσεις των τριών μονομάχων 

marcnf.JPG

marksyriza.JPG

markpasok.JPG

«Σημαντικές» οι Ευρωεκλογές για την πλειοψηφία των πολιτών

Στην ερώτηση πόσο σημαντικές είναι οι ευρωεκλογές, το 43,6% απαντά «όσο οι βουλευτικές εκλογές» ενώ το 19,5% «ελάχιστα/καθόλου».

μαρψα.JPG

Η πλειονότητα των εκλογέων γνωρίζει τι θα ψηφίσει πριν ... μπει στο παραβάν

μαρψβ.JPG

«Γαλάζιο» δαγκωτό, «πράσινη» .... αβεβαιότητα 

μαρψγ.JPG

Παραπάνω από το 1/3 των πρώην ψηφοφόρων της ΝΔ εξετάζει τις επιλογές του

marc_adei_1.JPG

adiey2.JPG

Στο ... Κέντρο η αδιευκρίνιστη ψηφόφορος

ωφωβ.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης