Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Όνειρο θερινής νυκτός οι διακοπές για τους Έλληνες - Να μειωθούν 50% τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ΚΚΕ: Όνειρο θερινής νυκτός οι διακοπές για τους Έλληνες - Να μειωθούν 50% τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
«Οι νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που κυμαίνονται από 30% έως 50%, αποτελούν πρόκληση»
Σχετικά Άρθρα
Μείωση όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και των ναύλων κατά 50% για όλους, χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές, ζητά το ΚΚΕ.
Επίσης, διεκδικεί και την επιστροφή των χρημάτων σε όσους έχουν πληρώσει ήδη εισιτήρια.
Ειδικότερα, το κόμμα κάνει λόγο για λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος λόγω της ακρίβειας, των δυσβάστακτων αυξήσεων στην ενέργεια, στα τρόφιμα και τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και λόγω των «καθηλωμένων μισθών». Ακόμη και η ανάγκη του λαού για μια ανάσα ξεκούρασης γίνεται «όνειρο θερινής νυκτός» εξαιτίας των πανάκριβων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων», επισημαίνει.
«Όμως – προσθέτει το ΚΚΕ – η λαϊκή οικογένεια, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και η νεολαία δεν κάνουν διακοπές με υπερπολυτελή κότερα και γιοτ σε πολυτελείς βίλες και χλιδάτα ξενοδοχεία, αλλά ταξιδεύουν με το πλοίο της γραμμής, μετρώντας και το τελευταίο ευρώ. Γι’ αυτό και οι νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που κυμαίνονται από 30% έως 50%, αποτελούν πρόκληση, μετατρέποντας τις διακοπές σε πανάκριβο εμπόρευμα απ’ τη μία και αυξάνοντας τα κέρδη των εφοπλιστών απ’ την άλλη».
Το ΚΚΕ διεκδικεί:

*Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων – εμπορευμάτων) κατά 50% για όλους, χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές. Να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έχουν ήδη πληρώσει τα πανάκριβα εισιτήρια.
*Δωρεάν μετακινήσεις για άνεργους, φοιτητές και στρατευμένους, για ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες.
*Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κ.ά..
*Εξασφάλιση συχνής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους, με πλοία σύγχρονα και ασφαλή, με βελτίωση και διαμόρφωση σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, αποκλειστικά δημόσιων.
*Να διασφαλιστεί η δουλειά των ναυτεργατών, με αύξηση των μισθών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, κατοχυρωμένα με συλλογική σύμβαση εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστική οργάνωση.
*Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά, κατά 50%

«Αποδεικνύεται ξανά, ότι οι φθηνές, σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες (θαλάσσιες, χερσαίες, αεροπορικές) απαιτούν σύγκρουση με την κερδοφορία του κεφαλαίου, με τη στρατηγική της ΕΕ, το κράτος, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν.
Την Κυριακή οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στην ναυτιλία, νησιώτες, συνολικά ο λαός να κάνει αυτό που σκέφτεται, να κάνει το βήμα να στηρίξει το ΚΚΕ», καταλήγει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης