Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Η κυβέρνηση ΝΔ δεν διαθέτει πολιτικό θάρρος και κοινωνική ευαισθησία

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Η κυβέρνηση ΝΔ δεν διαθέτει πολιτικό θάρρος και κοινωνική ευαισθησία
Το νέο πόρισμα – βόμβα προκαλεί νέα ερωτήματα
Σχετικά Άρθρα
«Σχεδόν δεν περνάει μέρα χωρίς να έρχεται στο φως κάποια νέα, συγκλονιστική πλευρά του εγκλήματος στα Τέμπη, σχετικά με τους τραγικούς χειρισμούς των αρμόδιων αρχών, και των πολιτικών προϊσταμένων τους ακόμα κι όσον αφορά την ταυτοποίηση των θυμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή «το νέο πόρισμα - βόμβα για τα Τέμπη του καθηγητή Μανώλη Παπαδάκη από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον προκαλεί νέα ερωτήματα».
«Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, το πόρισμα, που ήδη κατατέθηκε στον ανακριτή, εντοπίζει κενά στην ταυτοποίηση των δειγμάτων dna που συλλέχθηκαν στον χώρο της τραγωδίας και θέτει σοβαρά ερωτήματα ακόμα και για τον ακριβή αριθμός των νεκρών.
Κυρίως, όμως, διαπιστώνει με υψηλότατο ποσοστό βεβαιότητας, πως ο θάνατος πολλών από τα θύματα προήλθε από τις εκρήξεις που προκάλεσαν τα εύφλεκτα υλικά, και όχι από τη σύγκρουση αυτή καθ' αυτή», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Τα εύφλεκτα υλικά, που μεταφέρονταν παράνομα η εμπορική αμαξοστοιχία, των οποίων την ύπαρξη αρχικά αρνήτω η κυβέρνηση και που ακόμα δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο παραλήπτης τους», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίζει πως στηρίζει «τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων που δεν σταματούν, με υψηλό προσωπικό και συναισθηματικό κόστος, να διερευνούν κάθε πλευρά της τραγωδίας ζητώντας επιτακτικά να αποδοθεί δικαιοσύνη».
«Δικαιοσύνη και κάθαρση που δεν θα έλθει αν η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης δεν φτάσει ως το τέλος κι αν δεν κληθούν να απολογηθούν στον φυσικό δικαστή οι υπαίτιοι. Αυτό όμως απαιτεί πολιτικό θάρρος και κοινωνική ευαισθησία που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία προστατεύει με κάθε μέσο τους υπουργούς της, έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν διαθέτει», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης