Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ και οι αγώνες του λαού είναι η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ και οι αγώνες του λαού είναι η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες, την Κυριακή, να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και των παιδιών τους, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη
Στη Μαλεσίνα έκλεισε την προεκλογική εκστρατεία του Κομμουνιστικού Κόμματος ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τελική ευθεία για την ευρωεκλογές της Κυριακής, ζητώντας από τους πολίτες «με ψήφο στο ΚΚΕ να δώσουν δύναμη στη δική τους δύναμη».
«Είμαστε πάλι εδώ, το ΚΚΕ είναι και πάλι εδώ, δίπλα σας, δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους. Εδώ στη Λοκρίδα, στη Μαλεσίνα, στα ΛΑΡΚΟΧΩΡΙΑ είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε αυτή την προεκλογική μας δραστηριότητα για τις ευρωεκλογές και να στείλουμε μήνυμα σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας, στον λαό μας», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τους συγκεντρωμένους, την Κυριακή, να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και των παιδιών τους, «με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη».
Όπως ανέφερε, «η Μαλεσίνα, και τα υπόλοιπα χωριά της ΛΑΡΚΟ, είναι ίσως ο πιο κατάλληλος τόπος για να σηματοδοτήσουμε, κλείνοντας αυτή την πολύμηνη προσπάθεια για την ενίσχυση του ΚΚΕ, αυτό που λέμε από την αρχή: Ότι η περισσότερη δύναμη στο ΚΚΕ, θα επιστρέψει την επόμενη μέρα στον ίδιο, στους αγώνες για τη δουλειά του, τα δικαιώματά του και τη ζωή του. Αυτό έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».
«Είναι όμως η καλύτερη απόδειξη και για κάτι άλλο που λέμε, ότι πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος του λαού, βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και παλιότερα οι προηγούμενες», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Και προσέθεσε: «Ποιος ξεχνάει ότι, σε συμφωνία των κυβερνήσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΛΑΡΚΟ δεν ανέπτυξε ποτέ τις δοκιμασμένες και αποδεδειγμένες δυνατότητές της στην κατεύθυνση παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα; Αλλά η πρώτη ύλη της κατέληγε σε ευρωπαϊκά μονοπώλια και μάλιστα πολύ φτηνά, για να παράγουν αυτά ένα προϊόν μεγάλης αξίας;».
«Και σήμερα», σημείωσε, «ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό της Λοκρίδας δεν έχει τελειωμό. Ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, μέχρι να υπάρξει τριμερής διάλογος κυβέρνησης – νέου ιδιοκτήτη – εργαζομένων, τελικά επιχείρησε να τους απολύσει όλους πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και χωρίς να διασφαλίζει το μέλλον της ΛΑΡΚΟ».
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στις 18 Ιουνίου, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε κάθε περίπτωση, η επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, είναι για το ΚΚΕ κόκκινη γραμμή».

«Βλέπετε καβγά εκατομμυριούχων – Δεν έχουν σχέση με τα προβλήματα του λαού»

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία των αρχηγών, υπογραμμίζοντας πως «ξέρουμε ότι και εσείς, όπως και όλος ο λαϊκός κόσμος αυτής της χώρας, εξοργίζεστε όταν βλέπετε αυτό τον καβγά των εκατομμυριούχων για τις καταθέσεις τους, τις μετοχές τους, τα ακίνητά τους».
«Αν κάτι επιβεβαιώνεται και από τον χλιδάτο τρόπο που ζουν, είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα του λαού και ούτε νοιάζονται γι’ αυτόν. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την κοινή πολιτική τους, τους νόμους που ψηφίζουν, οι οποίοι κριτήριο έχουν, την υπεράσπιση των συμφερόντων της δικής τους τάξης, της τάξης των λίγων εκμεταλλευτών. Και επειδή δεν μπορούν να διαφωνήσουν και να αντιπαρατεθούν σε αυτά στα οποία ταυτίζονται, το έριξαν στη λασπομαχία και στη σύγκριση των περιουσιών τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μαυρίστε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας»

Για να σημειώσει πως «αποτελεί πρόκληση για τον λαό μας, τη στιγμή που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, την ίδια στιγμή κυριολεκτικά που μαθαίνει ότι πρέπει να πληρώσει το ρεύμα μέχρι και 70% ακριβότερα, σαν αποτέλεσμα της κοινής τους πολιτικής, της πολιτικής της ΕΕ με τα χρηματιστήρια ενέργειας και την απολιγνιτοποίηση, να κάνουν πασαρέλα μπροστά του με τα εκατομμύριά τους, με την χλιδή και την πολυτέλεια τους, αυτοί οι πολιτικοί εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων!».
«Είναι όμως ένας ακόμα λόγος που ο κόσμος της δουλειάς, πρέπει να γυρίσει την πλάτη του σε αυτήν τη σαπίλα», προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας, καλώντας τους εργαζόμενους «να μαυρίσουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της πλουτοκρατίας, που έχουν βάλει την υπογραφή τους στα μνημόνια, στους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους και στους πολεμικούς σχεδιασμούς – και το ΠΑΣΟΚ, και τη Νέα Αριστερά και την Ελληνική Λύση, το κόμμα του Βελόπουλου. Να μαυρίσει, δηλαδή, όλη αυτή την πολιτική που συσσωρεύει πλούτο στη μία πλευρά και αδιέξοδα, φτώχεια στην άλλη»

«Μπορούμε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να γυρίσουμε την πλάτη στη σήψη τους»

«Ναι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Υπάρχει και ο άλλος κόσμος, τον οποίο στο πολιτικό επίπεδο εκφράζει το ΚΚΕ. Το μοναδικό κόμμα που δεν σταμάτησε στιγμή, ούτε στην προεκλογική περίοδο να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η πάλη των αδικημένων, του λαού», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Και τόνισε πως «ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη στη σήψη τους, να υπερασπιστούμε τον δικό μας κόσμο, του δίκιου, της αλήθειας, της εντιμότητας, της αλληλεγγύης».
«Μπορούμε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ την Κυριακή! Για να μπουν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική, για να καταχτηθούν νέα δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να δυναμώσει αποφασιστικά η αλληλεγγύη», υπογράμμισε.

«Σπρώξτε πιο ψηλά το ΚΚΕ για να ‘πάρει μπόι’ ο λαός και οι αγώνες του»

Ο κ. Κουτσούμπας, έθεσε το διακύβευμα της κάλπης, καλώντας τους πολίτες να σκεφτούν και να αποφασίσουν.
«Τι θέλετε να βγει πιο ενισχυμένο από αυτές οι ευρωεκλογές; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να έχει λυμένα τα χέρια και να τρέξει πιο γρήγορα, όπως λέει ο ίδιος τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και προφανώς για να ολοκληρώσει το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ; Τα συμπληρώματα αυτής της πολιτικής, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που έχουν τεράστιες ευθύνες για όσα έκαναν ως κυβέρνηση, αλλά και για τη συναίνεση που προσφέρουν στην κυβέρνηση της ΝΔ ως αντιπολίτευση;
Τα προσωποπαγή κόμματα σαν του Βελόπουλου ή της Κωνσταντοπούλου, που είναι ανύπαρκτοι από όλες αυτές τις ζωντανές διαδικασίες του λαού και τους αγώνες του και το μόνο που κάνουν είναι κάτι θεατρικές παραστάσεις στη Βουλή;», σημείωσε.
«Ή το αντίπαλο δέος σε όλους αυτούς; Το ΚΚΕ; Για να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα, για να είμαστε από τη Δευτέρα όλοι μαζί πιο δυνατοί, για να δυναμώσει ο αγώνας για το δίκιο και την ελπίδα», προσέθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Απευθύνθηκε και στους αναποφάσιστους, λέγοντας πως «αυτές τις τελευταίες ώρες, όλοι όσοι ‘ζυγίζουν’ τις επιλογές τους, όσοι είναι απογοητευμένοι από την ΕΕ και τα κόμματά της, όλοι εκείνοι που σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ, έχουν ακόμα περισσότερους λόγους για να κάνουν, αυτό ακριβώς που σκέφτονται. Η δική τους στάση και η δική τους ψήφος μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά! Να σπρώξουν ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ, ώστε την Κυριακή το βράδυ να ‘πάρουν μπόι’ ο λαός και οι αγώνες του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης