Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024 - Στραπάτσο της ΝΔ στα μεγάλα αστικά κέντρα - Σαρωτικός ο Βελόπουλος στη Θεσσαλονίκη - Άνοδος για ΚΚΕ

Ευρωεκλογές 2024 - Στραπάτσο της ΝΔ στα μεγάλα αστικά κέντρα - Σαρωτικός ο Βελόπουλος στη Θεσσαλονίκη - Άνοδος για ΚΚΕ
Στις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης καταγράφεται η εντυπωσιακή άνοδος της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου με ποσοστά που κινούνται πέριξ του 15%
Οι πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν τα μεγάλα αστικά κέντρα ως τον «μεγεθυντικό φακό» της Επικρατείας , και όχι τυχαία, καθώς οι πόλεις φωτίζουν και ενισχύουν τις συνολικές τάσεις του εκλογικού σώματος.
Αυτή η προσέγγιση επιβεβαιώθηκε και στις κάλπες των Ευρωεκλογών του 2024, όπου οι μεγάλες περιφέρειες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σηματοδότησαν το μεγάλο στραπάτσο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά.
Στα αστικά κέντρα της Αττικής, η Νέα Δημοκρατίας μετά βίας προσεγγίζει στο 30%, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφει μια κατακόρυφη πτώση των ποσοστών της σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023.
Ταυτόχρονα στις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης καταγράφεται η εντυπωσιακή άνοδος της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου με ποσοστά που κινούνται πέριξ του 15%.
Ως προς τον Πειραιά, η πτώση της ΝΔ φτάνει σε τέτοια επίπεδα, ώστε στη Β' Περιφέρεια της πόλης ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει το κυβερνών κόμμα σε εύρος της τάξης των 2 ή 3 μονάδων

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (όπως σχηματοποιούνται στις 20.50):


Α' Αθηνών

1_714.JPG

Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών

2_516.JPG

Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών

3_308.JPG

Α' Πειραιώς

5_141.JPG

Β' Πειραιώς

9_74.JPG

Α' Θεσσαλονίκης

5_142.JPG

Β΄ Θεσσαλονίκης

7_76.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης