Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευρωεκλογές: Παρέμβαση Κοτζιά με αιχμές για Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ - Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, δεν χτίζεται έτσι η Αριστερά

Ευρωεκλογές: Παρέμβαση Κοτζιά με αιχμές για Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ - Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, δεν χτίζεται έτσι η Αριστερά
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να αποκομίσει κέρδη από την φθορά της Κυβέρνησης» αλλά και «έχασε και ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του» τονίζει ο πρώην ΥΠΕΞ
«Στην Αριστερά μάθαμε να είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς τόσο με τον λαό, όσο και μεταξύ μας», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς στη νέα του αιχμηρή παρέμβαση με αφορμή τα αποτελέσματα στις Ευρωεκλογές 2024.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα του γεγονότος ότι δεν μπόρεσε να αποκομίσει κέρδη από την φθορά της Κυβέρνησης έχασε και ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του», υπογράμμισε ο επικεφαλής της κίνησης «Πράττω», σχολιάζοντας τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Για τους συντρόφους που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “νίκησε” επιθυμώ να πω μόνο το εξής: οι αριθμοί θέλουν μελέτη, αξιολόγηση και θάρρος. Όχι αλαζονεία ή αδιαφορία, ούτε συγκάλυψη των προβλημάτων. Δεν κτίζεται η μεγάλη αριστερά με το να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας», επισήμανε με νόημα ο πρώην ΥΠΕΞ, κλείνοντας την ανάρτησή του.

Το μήνυμα του Νίκου Κοτζιά



«Στην αριστερά μάθαμε να είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς τόσο με τον λαό, όσο και μεταξύ μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα του γεγονότος ότι δεν μπόρεσε να αποκομίσει κέρδη από την φθορά της Κυβέρνησης έχασε και ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του. Προσωπικά θα μιλήσω για το θέμα και για άλλα πολλά, την ερχόμενη Παρασκευή στην φιλόξενη εκπομπή του Γ. Μελιγγώνη (Attica tv) στις ένδεκα το βράδυ (23.00).

Προς το παρόν παραθέτω τους αριθμούς των ψήφων που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πιο πρόσφατες εκλογές:

Ευρωεκλογές 2019, 1.343 χιλιάδες ψήφοι
Ευρωεκλογές 2024 593 χιλ. ήτοι 2019-2024 μείον 750 χιλιάδες ψήφοι ή -56%.
Αλλά και ως προς τις εθνικές εκλογές:
Εκλογές 2023 (Ιουν) 930 χιλιάδες ψήφοι.
Εκλογές 2024 (Ιούν) 590 χιλιάδες ψήφοι, ήτοι μείον 340 χιλιάδες ψήφοι, δηλαδή, από Ιούνη 2023 σε Ιούνη 2024 μείον 36,56%.
Για τους συντρόφους που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “νίκησε” επιθυμώ να πω μόνο το εξής: οι αριθμοί θέλουν μελέτη, αξιολόγηση και θάρρος. Όχι αλαζονεία ή αδιαφορία, ούτε συγκάλυψη των προβλημάτων. Δεν κτίζεται η μεγάλη αριστερά με το να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης