Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωταγωνιστική δύναμη της κεντροαριστεράς

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωταγωνιστική δύναμη της κεντροαριστεράς
O ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Φλεβάρη είχε μονοψήφιο δημοσκοπικό ποσοστό
«Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί. Είναι ένα αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωταγωνιστική δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου και της Αριστεράς», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο Mega.
Ανέφερε ότι «από 'δω και πέρα μπορούμε, με το κατάλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα, να πείσουμε τους πολίτες, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν πειστεί, καθώς είχαμε και μόλις δύο μήνες ανέφελης πορείας σε σχέση με τα εσωκομματικά μας».
Πρόσθεσε ειδικότερα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Φλεβάρη είχε μονοψήφιο δημοσκοπικό ποσοστό.
Από 'κει πέρα, όμως, είχε διαρκώς ανοδική πορεία κι έφτασε στο 15%, το οποίο είναι ένα καλό ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς το τι είχε συμβεί στο κόμμα και πόσο τραυματίστηκε τους προηγούμενους 11 μήνες, με την πολύ οδυνηρή ήττα στις εθνικές εκλογές».
«Μας επηρέασε κι εμάς η αποχή. Ωστόσο, είμαστε ξεκάθαρα η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, τη στιγμή που κάποιοι έλεγαν ότι θα είμαστε τρίτοι, ανάμεσα σε αυτούς και κάποιες δημοσκοπήσεις», είπε.
Η κ. Κεχαγιά υποστήριξε ότι «η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε από το ότι η αντιπολίτευση που άσκησε στην κυβέρνηση της ΝΔ έπιασε τόπο.
Το ποσοστό που πήρε η ΝΔ έχει χαρακτηριστικά αντίδρασης και δυσφορίας της κοινωνίας, στο οποίο είχαμε και εμείς τη δική μας συμβολή».
«Μένει να πείσουμε τους πολίτες ότι θα έχουμε ένα ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα τους εκφράζει», συνέχισε.
Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση πήρε ένα μάθημα στις ευρωεκλογές» και εκτίμησε ότι «αυτή η πτωτική πορεία της ΝΔ θα συνεχιστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από το κόμμα του κ. Μητσοτάκη».
«Και στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν τις προκηρύξει ο κ. Μητσοτάκης, θα είμαστε η διεκδικήτρια δύναμη της Κεντροαριστεράς, που θα κερδίσει και τη διακυβέρνηση της χώρας», είπε.
Σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές επέφεραν τεκτονικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέροντας ειδικότερα ότι «οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτό που βιώνουν, οι συνθήκες ζωής έχουν δυσκολέψει». Τόνισε ότι το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις είναι γιατί οι πολίτες στρέφονται προς την άκρα Δεξιά, πανευρωπαϊκά.
«Να αναλογιστούμε για το πού οφείλεται η συντηρητικοποίηση του κόσμου και γιατί τον εκφράζουν πρόσωπα από την άκρα Δεξιά που, αν μη τι άλλο, προκαλούν».
Αναφορικά με τη Νέα Αριστερά και τις κοινοβουλευτικές έδρες της, σχολίασε ότι «οι διασπαστικές δυνάμεις πάτωσαν. Δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση στην κοινωνία και στον κόσμο της Αριστεράς.
Τους πέρασε μέχρι και το κόμμα της κ. Λατινοπούλου».
Υποστήριξε ότι «εκ των πραγμάτων, λοιπόν, θα πρέπει να αναλογιστούν αν αυτό που έκαναν στον ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα τους, μέσα από το οποίο αναδείχτηκαν και πήραν και τις 11 βουλευτικές έδρες, ήταν σωστό ή αν θα πρέπει να διατηρούν την κατοχή αυτών των εδρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης