Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπηλιωτόπουλος (πρώην Υπουργός): Τα χαμηλότερα ποσοστά στην ιστορία της πήρε η ΝΔ – Κίνδυνος τα ακροδεξιά μορφώματα

Σπηλιωτόπουλος (πρώην Υπουργός): Τα χαμηλότερα ποσοστά στην ιστορία της πήρε η ΝΔ – Κίνδυνος τα ακροδεξιά μορφώματα

Η ΝΔ πήρε τον μικρότερο αριθμό ψήφων από ποτέ στα 50 χρόνια της

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση για τα αποτελέσματα των εκλογών έκανε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, με καυστικό σχολιασμό για την εκλογική κατρακύλα της ΝΔ.
«Μεγάλη ηττημένη των Ευρωεκλογών είναι η ΝΔ, συγκέντρωσε σε απόλυτο αριθμό ψήφων τις λιγότερους ψήφους από ποτέ σε οποιαδήποτε εκλογική μάχη στα 50 χρόνια της πολιτικής της ιστορίας, ενώ η δύναμή της είναι 5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από τον πήχη του 33% (επίδοση των προηγούμενων ευρωεκλογών) που έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αν δούμε ότι συγκέντρωσε 28%, μια πανωλεθρία, από το 40% των πολιτών που πήγε να ψηφίσει, μιλάμε για 12% του πραγματικού εκλογικού σώματος ... με ό,τι αυτό σημαίνει για την πολιτική νομιμοποίηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικοινωνιολόγος και πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Τα... μορφώματα

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι αυτή η κάλπη είχε πολλά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις.
«Υπάρχει μήνυμα από την συντριπτική πλειοψηφία Ελλήνων και Ελληνίδων, που με την αποχή τους έδειξαν ότι έχουν κουραστεί και δεν έχουν το ίδιο ενδιαφέρον συμμετοχής στα κοινά.
Άρα, αν η Πολιτεία και το οργανωμένο πολιτικό σύστημα δεν κάνει συστημική και συστηματική οργανωμένη καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, για τις συνέπειες της αποχής και του "μένω στον καναπέ", τότε δυστυχώς η Δημοκρατία θα κατρακυλά και θα μετουσιώνεται σε άλλα, πιο επικίνδυνα μορφώματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης