Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ινστιτoύτο Αλέξη Τσίπρα: Στη δημοσιότητα ο λογότυπος

Ινστιτoύτο Αλέξη Τσίπρα: Στη δημοσιότητα ο λογότυπος
Θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Αθηνών τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου
Ο λογότυπος του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα είδε το φως της δημοσιότητας εν όψει της «Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου.
Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν διεθνείς προσωπικότητες και σημαντικά πολιτικά πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο βίντεο παρουσιάζεται η διαδικασία της δημιουργίας του λογότυπου, πώς εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του την σύνθεση και τη δυναμική αποτύπωσή του μέσα από τα σύμβολα της ισότητας και του κίονα, αλλά και την εναλλαγή συγκεκριμένων λέξεων που νοηματοδοτούν τους στόχους του Ινστιτούτου.
Ο κίονας είναι σύμβολο δύναμης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Δεν στηρίζει απλώς δομές, αλλά αξίες. Σ
υμβολίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

instituto-tsipra-logotypo-1020.jpg.webp

Διεθνής ρόλος που συνδέεται με την προάσπιση του διεθνούς δικαίου, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα αναδεικνύεται το σήμα «ίσον» που συμβολίζει την ισότητα και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητες και διακρίσεις.
Το σήμα εναλλάσσεται με το μήνυμα του Ινστιτούτου για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που δεν μπορεί παρά να είναι κοινό: τόσο ως προς τις προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζουν, όσο και ως προς τις προοπτικές και προσδοκίες τους. Ένα μέλλον που διαμορφώνουμε, μαζί.


Οι λέξεις είναι συγκεκριμένες: Διεκδικώντας, σχεδιάζοντας, προστατεύοντας, οικοδομώντας, αναπτύσσοντας, καλλιεργώντας, αποφασίζοντας. Και ο λογότυπος κλειδώνει με το μήνυμα: Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα - Διαμορφώνοντας το Κοινό μας Μέλλον .
Το σήμα και μήνυμα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα είναι δυναμικό: στη βάση μιας σταθερής κληρονομιάς αξιών, απέναντι στον πόλεμο, στον εθνικισμό, στις ανισότητες, στις διακρίσεις, διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης