Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμετανόητος ο Μητσοτάκης, απαράδεκτος ο Greenberg, κάνουν ζημιά Πατέλης, Σκέρτσος – Ανασχηματισμός τέλος Ιουνίου

Αμετανόητος ο Μητσοτάκης, απαράδεκτος ο Greenberg, κάνουν ζημιά Πατέλης, Σκέρτσος  – Ανασχηματισμός τέλος Ιουνίου
Αμετακίνητος για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρακολουθώντας την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha καταλαβαίνει κανείς ότι δεν πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών.
Δεν κατάλαβε γιατί έχασε 750.000 ψηφοφόρους από τις ευρωεκλογές του 2019 και 1.000.000 ψηφοφόρους από τις εθνικές εκλογές του 2023.
Δεν κατάλαβε καν ότι το 2023 ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, 41%, διότι πολύ απλά ο κόσμος δεν ήθελε να μπει σε περιπέτειες με την προοδευτική διακυβέρνηση που είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας που αποδεδειγμένα θα έφερνε ακυβερνησία στο τόπο.
Εξέλαβε λανθασμένα το 41% ως απόλυτη κυριαρχία και πίστεψε ότι μπορεί να φέρει όποιο νομοσχέδιο ήθελε, να κάνει ένα τεράστιο rotation για να κοντύνει υπουργούς και κυρίως ότι μπορεί να κάνει όποια κεντρώα προσέγγιση ήθελε φέρνοντας στο κόμμα όποιο ήθελε.

Αμετακίνητος για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών

Επίσης, έδειξε αμετανόητος για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, που παραδέχτηκε ότι είχε φθορά για τη κυβέρνηση, αλλά ότι δεν θα το αλλάξει.
Θυμίζω ότι ο συγκεκριμένος νόμος έφερε τη ρήξη της παραδοσιακής βάσης με το κόμμα, έφυγαν κατά χιλιάδες παραδοσιακοί ψηφοφόροι και ψήφισαν τον Κυριάκο Βελόπουλο, τη ΝΙΚΗ και την Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Το κονκλάβιο του Μαξίμου

Βέβαια, στις κλειστές πόρτες του Μαξίμου υπάρχει μία δυσαρέσκεια για στενούς του συνεργάτες όπως ο Αλέξης Πατέλης, ο Άκης Σκέρτσος κ.α που επέμεναν να το φέρει το νομοσχέδιο πριν τις ευρωκλογές διότι ο κόσμος θα το έχει ξεχάσει.
Οι Αλέξης Πατέλης, ο Άκης Σκέρτσος κάνουν πραγματική ζημιά, δεν έχουν καμία κοινωνική αναφορά και με τις παρεμβάσεις τους έχουν μονιμοποιήσει το συνεχές λάθος.
Ο κόσμος δεν ξέχασε, όμως.
Οι δύο προαναφερόμενοι έχουν δημιουργήσει ένα κονκλάβιο στο Μαξίμου και διώχνουν όποιους δεν είναι τους δικούς τους κλίματος.
Ένα κονκλάβιο που αναβαθμίζει ή υποβαθμίζει υπουργούς και στελέχη.

Εκτός τόπου και χρόνου ο Greenberg

Πολύ περισσότερο έχει μπει στο φάσμα της αμφισβήτησης ο αμερικάνος επικοινωνιολόγος Stan Greenberg με τον παχυλό 6ψήφιο μισθό, ο οποίος τον είχε καθησυχάσει ότι δεν θα πέσει κάτω από 33% και έτσι έθεσε ο Μητσοτάκης ένα κατώτατο όριο το οποίο δεν το έπιασε.
Ο αμερικάνος κατηγορείται από πολλούς ότι έδωσε εντελώς λάθος εικόνα στον πρωθυπουργό. Και πως είναι δυνατόν να ήταν διαφορετικά.
Ο Αμερικάνος δεν έχει βγει έξω από το γραφείο του, δεν έχει περπατήσει στο κέντρο, δεν έχει πάει στις λαϊκές γειτονιές και δεν έχει ταξιδέψει στην κεντρική Μακεδονία να δει ότι ο κόσμος ψηφίζει πάντα με γνώμονα την πατρίδα και την οικογένεια.

Έφεση στο λάθος για ακρίβεια και φορολόγηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αδικαιολόγητα αμετανόητος και στα θέματα οικονομίας και φορολογίας.
Δεν θα πάρει το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών παρόλο που του κόστισε πολλές ψήφους.
Θα κάνει κάποιες επιμέρους ασήμαντες διορθώσεις διατηρώντας την μεγάλη αδικία που υφίστανται οι νεότεροι επαγγελματίες και όσοι πλήττονται με την τεκμαρτή φορολόγηση.
Παράλληλα, διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τους φόρους, ειδικά τον ΦΠΑ, που θα μπορούσε να αποκλιμακώσει την σκληρή ακρίβεια στο ράφι.

Η στροφή των Eυρωπαίων

Το κυριότερο όμως, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήρε χαμπάρι ότι ο άξονας της Ευρώπης έχει γίνει δεξιόστροφος.
Ότι οι λαοί της Ευρώπης έχουν σιχαθεί την πολιτική των Βρυξελλών σε βασικά θέματα όπως η ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος και ο πόλεμος στην Ουκρανία, την ανοχή στην λαθραία μετανάστευση και την φτωχοποίηση του πρωτογενούς τομέα.
Πριν λίγο καιρό οι αγρότες έμπαιναν με τα τρακτέρ στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Η ασφάλεια σε όλη Ευρώπη από την αθρόα μετανάστευση έχει επιφέρει γενικευμένη δυσαρέσκεια.

Δεν θα κερδίσει νέους ψηφοφόρους

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι καταδικασμένος να χάσει και αυτούς που απείχαν από την εκλογική διαδικασία και το Μαξίμου θεωρεί ότι μπορεί να τους κερδίσει μέχρι τις ευρωεκλογές.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει 3 χρόνια μπροστά του που θα έχει φθορά και θα χάνει από όλες τις πλευρές.
Διότι δεν έχει καταλάβει το μήνυμα που του έστειλε ο κόσμος, πολύ απλά.

Υποσημείωση:
Ανασχηματισμός θα γίνει μέχρι τέλους του Ιουνίου 2024
απλά δεν θέλει να πάρει γρήγορες αποφάσεις γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι καταλήγουν σε γκάφες.
Άλλωστε, με το άκουσμα του ανασχηματισμού όλοι οι υπουργοί κατέβασαν τα μολύβια.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης