Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έρχεται ανασχηματισμός φιάσκο – Ψάχνουν να ρίξουν την ευθύνη για το 28% στις ευρωεκλογές, εμπλοκή με Χατζηδάκη

Έρχεται ανασχηματισμός φιάσκο – Ψάχνουν να ρίξουν την ευθύνη για το 28% στις ευρωεκλογές, εμπλοκή με Χατζηδάκη
Έρχεται ανασχηματισμός – φιάσκο που θα ανακυκλώσει πρόσωπα χωρίς να έχει αλλάξει η φιλοσοφία που έφερε τη ΝΔ σε αυτό το οικτρό αποτέλεσμα
Μεγάλες κόντρες μεταξύ υπουργών φέρνει ο επικείμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης καθιστώντας τον μία πολύ δύσκολη εξίσωση.
Σύμφωνα με πηγές του ΒΝ, το Μαξίμου προσπαθεί να ρίξει τον μουτζούρη σε κάποια υπουργεία για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα.
Στο στόχαστρο βρέθηκε και το υπουργείο Οικονομικών για το εξαιρετικά άδικο νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Στο Μαξίμου είδαν τα νούμερα που τούς έφεραν οι αναλυτές.

Έχασαν τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες

Το 2023 στις εθνικές εκλογές την Νέα Δημοκρατία είχαν ψηφίσει το 51,9% των ελεύθερων επαγγελματιών. Δηλαδή κάτι παραπάνω από 1 στους 2. Το 2024 μετά το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψήφισαν ΝΔ το 28,2% των ελεύθερων επαγγελματιών.
Δηλαδή απώλεσε η ΝΔ σχεδόν τους μισούς.
Μιλάμε για πανωλεθρία.

Η άρνηση Χατζηδάκη να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς, είδε και τον Κωστή Χατζηδάκη ζητώντας του να μετακινηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.
Το σκεπτικό του ήταν ότι από την μία θα άλλαζε το πρόσωπο που οι ελεύθεροι επαγγελματίες βλέπουν ως τον υπαίτιο του νομοσχεδίου.
Από την άλλη, ο Μητσοτάκης ήθελε να φέρει τον Γιώργο Γεραπετρίτη στο Μαξίμου, ως υπουργό Επικρατείας και έτσι χήρευε το υπ. Εξωτερικών.
Επειδή σε αυτή τη θέση πρέπει να είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης του- για να μην την πατήσει όπως παλιά με τον Ν. Δένδια- πρότεινε στον Χατζηδάκη να πάει στο ΥΠ.ΕΞ για να λάβει την αρνητική απάντησή του. Δεν ήθελε να φύγει γιατί θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο αποκτάει το στίγμα του αποτυχημένου…

Ο κρυφός ρόλος Θεοχάρη - Σκέρτσου

Συγχρόνως, τονίστηκε στην συνάντηση ότι το νομοσχέδιο είχε δύο αρχικούς συντάκτες. Τον Χάρη Θεοχάρη που είναι υφυπουργός και τον Άκη Σκέρτσο που ήταν συντονιστής.
Ουσιαστικά, ο κ. Χατζηδάκης έδειξε ως εμπνευστές άλλα πρόσωπα και αυτό δείχνει ότι ο καθένας θέλει να βγάλει από πάνω του τον μουτζούρη.

Τελείωσαν τον Greenberg

Η κατάσταση στο Μαξίμου είναι άσχημη και για άλλον ένα πρόσωπο το οποίο το θεωρούν υπαίτιο της μεγάλης ήττας στις ευρωεκλογές.
Ο λόγος για τον Stan Greenberg ο οποίος, όπως μάθαμε, έφυγε από την ομάδα υποστήριξης του Κ. Μητσοτάκη.
Πληρώθηκε το τελευταίο του τιμολόγιο που κόβει στη ΝΔ και έφυγε.
Όταν σε σύσκεψη τον ρώτησαν γιατί έπεσε τόσο έξω στις προβλέψεις του εκείνος είπε ότι «κάνω κάποιες προβλέψεις και πέφτω μέσα, δεν είμαι μάντης».
Η αλήθεια είναι ότι ο Μητσοτάκης είχε πιστέψει τις προβλέψεις του αμερικάνου επικοινωνιολόγου ότι η ΝΔ δεν θα έπεφτε κάτω από το 30% και ότι θα ξεπεράσει το 33%.
Τελικά παρουσίασε μία στρεβλή εικόνα, δεν υπολόγισε τη φθορά και την μεγάλη αποχή που προερχόταν από πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ… όμως, η συμπεριφορά του αμερικάνου συνδέεται πολύ και με τις εισηγήσεις των Άκη Σκέρτσου και Αλέξη Πατέλη για νομοσχέδια που πλήγωσαν τη παράταξη όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.
Τότε όλοι θυμόμαστε που και οι 3 (Πατέλης, Σκέρτσος, Greenberg) ήταν υπέρ να το φέρει το νομοσχέδιο πριν τις ευρωεκλογές διότι δεν θα επηρέαζε καθόλου το κόσμο.
Έπεσαν έξω οικτρά.


Aνασχηματισμός για να θολώσουν τα νερά

Όλα τα παραπάνω υποδαυλίζουν το περιβάλλον που θα γίνει ο ανασχηματισμός.
Θα την πληρώσουν υπουργοί που ναι μεν έχουν κάνει γκάφες όπως η Νίκη Κεραμέως ή δεν φέρνουν αποτελέσματα όπως ο Κώστας Σκρέκας, αλλά στην πραγματικότητα συμπεριφορές και νομοσχέδια άλλων έδιωξαν κόσμο από τη ΝΔ.
Με λίγα λόγια, έρχεται ανασχηματισμός – φιάσκο που θα ανακυκλώσει πρόσωπα χωρίς να έχει αλλάξει η φιλοσοφία που έφερε τη ΝΔ σε αυτό το οικτρό αποτέλεσμα.
Ο Μητσοτάκης δεν έχει καταλάβει γιατί έχασε 750.000 ψηφοφόρους…


Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης