Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το αφήγημα του Μαξίμου για τον ανασχηματισμό... φιάσκο: Μεταφράζουν το 28% στις ευρωεκλογές ως αίτημα για... επανεκκίνηση

Το αφήγημα του Μαξίμου για τον ανασχηματισμό... φιάσκο: Μεταφράζουν το 28% στις ευρωεκλογές ως αίτημα για... επανεκκίνηση
Στο Μέγαρο Μαξίμου οι δύο αποχωρήσεις των προηγούμενων μηνών καλύπτονται με την προσθήκη του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Μυλωνάκη
Σχετικά Άρθρα
«Μουσικές καρέκλες» έπαιξε για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρώντας σε ακόμα έναν ανασχηματισμό... φιάσκο. Στην ουσία πρόκειται για μια ανακύκλωση προσώπων και όχι για αλλαγή φιλοσοφίας, που τελικά αυτή ήταν που «γκρέμισε» τη ΝΔ από το 41% στο 28%.
Το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται να δει την πανωλεθρία της κυβέρνησης στις εκλογές και μεταφράζει την πτώση στο 28% ως «αίτημα των πολιτών "σας εμπιστευόμαστε. Αλλά γίνετε καλύτεροι, προχωρήστε πιο γρήγορα". Και, ταυτόχρονα, δίνει ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης». Επίσης, διαμηνύουν ότι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι ακρίβεια, αγρότες και περιφέρεια.

Ο ανασχηματισμός... χωρίς αλλαγές

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, λοπόν, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κράτους. Και για αυτό αναβαθμίζεται από αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε υπουργό, ο Θοδωρής Λιβάνιος, ενώ η Νίκη Κεραμέως αναλαμβάνει ένα εξίσου κρίσιμο υπουργείο, το Εργασίας. Υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών, με αρμοδιότητα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναλαμβάνει ο προερχόμενος από το Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης. Καταργείται, έτσι, η θέση του αναπληρωτή υπουργού στο Εσωτερικών.
Στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει το έργο του ο Κωστής Χατζηδάκης. Ενώ τη θέση του Χάρη Θεοχάρη αναλαμβάνει ο Χρίστος Δήμας.
Στη θέση του Κώστα Σκρέκα ο οποίος έδινε μέχρι σήμερα τη μάχη κατά της ακρίβειας στο υπουργείο Ανάπτυξης, τοποθετείται ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε μια κίνηση που δείχνει ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.
Αλλαγές υπάρχουν και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου υπουργός αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας και υφυπουργός ο Χρήστος Κέλλας. Δύο στελέχη της ΝΔ που προέρχονται από τη Θεσσαλία.
Στο Μεταναστευτικό στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη τοποθετείται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προερχόμενος από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών

Για τις θέσεις των υφυπουργών αξιοποιούνται πρόσωπα από την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα όπως ο Ιάσωνας Φωτήλας στο Πολιτισμού, ο Κώστας Καραγκούνης στο Εργασίας, ο Χρήστος Κέλλας στο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κώστας Γκιουλέκας για θέματα Μακεδονίας-Θράκης. Με κριτήρια όχι γεωγραφικά, αλλά εργατικότητας και αποτελεσματικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό την Έρευνα και την Καινοτομία αναλαμβάνει η Ζωή Ράπτη και το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής η Κατερίνα Παπακώστα (το 3ο στέλεχος από τη Θεσσαλία που μπαίνει στη νέα κυβέρνηση).

Οι αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι δύο αποχωρήσεις των προηγούμενων μηνών καλύπτονται με την προσθήκη του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Μυλωνάκη, που μέχρι σήμερα ήταν Γενικός Γραμματέας της Βουλής και αναλαμβάνει Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική επιλογή, ενώ στη θέση του παραμένει ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
Επισημαίνεται ότι αλλαγές δεν υπάρχουν σε υπουργεία, όπως το Υγείας, το Δικαιοσύνης και το Περιβάλλοντος και το Ενέργειας όπου έχουν δρομολογηθεί μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα 4 υπουργεία όπου έγιναν αλλαγές στους επικεφαλής τους, στο επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης