Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραστατίδης (ΠΑΣΟΚ): Ο Μητσοτάκης στοχοποιεί το ΑΣΕΠ και κάνει ρουσφέτια για να ικανοποιεί την εκλογική του πελατεία

Παραστατίδης (ΠΑΣΟΚ): Ο Μητσοτάκης στοχοποιεί το ΑΣΕΠ και κάνει ρουσφέτια για να ικανοποιεί την εκλογική του πελατεία
Και το ΑΣΕΠ στο στόχαστρο του κ. Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα

Πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας αρκετά σκληρή γλώσσα για την τακτική της κυβέρνησης να στοχοποιεί το ΑΣΕΠ, κάνοντας σαφή αναφορά για ρουσφέτια και εκλογική πελατεία της κυβέρνησης.
Ο βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει σε ανάρτησή του πως «ο κ. Μητσοτάκης αναζητά ως απάντηση στην αποδοκιμασία του στις ευρωεκλογές, όχι την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών αλλά πως θα ικανοποιήσει με αποτελεσματικότερο τρόπο τα ρουσφέτια διορισμών της εκλογικής του πελατείας».
Στη συνέχεια, ο κ. Παραστατίδης, κάνει λόγο για «εκ προ μελέτης στοχοποίηση του ΑΣΕΠ από τον Πρωθυπουργό», φυσικά όχι με «αθώα κίνητρα».
Σχολιάζοντας παράλληλα και τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη περί αναγκαίας ευελιξίας ΑΣΕΠ προκειμένου να προσληφθεί ειδικευμένο προσωπικό, ο κ. Παραστατίδης αναφέρει πως «Αυτή η “ευελιξία” – που μεταφράζεται σε απλά ελληνικά σε παράκαμψη των κανόνων αξιοκρατίας που έχτισαν το καλό brand name του ΑΣΕΠ από το 1994 που το ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και ο Αναστάσης Πεπονής – είναι το πραγματικό ζητούμενο για την ΝΔ.
Το ΑΣΕΠ, ήταν η τελευταία ανεξάρτητη αρχή που δεν είχε δεχθεί το χτύπημα της κυβέρνησης».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, μέχρι τώρα, αντί να ενισχύσει το ΑΣΕΠ, επιλέγει να το χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά, άλλοτε θετικά κι άλλοτε αρνητικά, ανάλογα με την περίσταση:

Χρησιμοποιεί το καλό όνομα του ΑΣΕΠ
όταν θέλει να ντύσει με φύλο συκής δήθεν αξιοκρατίας, την μειοψηφική συμμετοχή του, σε διαδικασίες επιλογής στελεχών που κάθε άλλο παρά αξιοκρατικές είναι, και
Χρησιμοποιεί το ΑΣΕΠ ως αποδιοπομπαίο τράγο κατηγορούμενο για γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, για να δικαιολογήσει την δική της αδυναμία να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες υψηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες», προσθέτει ο βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.
«Το ΑΣΕΠ έχει όχι μόνο το καλό όνομα, αλλά και τη δυνατότητα να κάνει τους Έλληνες να ξαναπιστέψουν στο κράτος:
ένα κράτος που λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα.
Μακριά από τις πελατειακές λογικές με τις οποίες το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.
Για αυτό και θα βρει απέναντι της ένα ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για την ενίσχυση και όχι την παράκαμψής του», καταλήγει ο κ. Παραστατίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης