Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ): Διατηρούμε προβληματισμούς για τη μυστική διπλωματία και τις συμφωνίες κυβέρνησης - Erdogan

Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ): Διατηρούμε προβληματισμούς για τη μυστική διπλωματία και τις συμφωνίες κυβέρνησης - Erdogan
Εξηγήσεις ζητά η Ρένα Δούρου
Σχετικά Άρθρα

Η Ρένα Δούρου απασφάλισε κατά της κυβέρνησης σχετικά με την αποκάλυψη τουρκικής εφημερίδας, αλλά και την αφωνία του υπουργείου να σχολιάσει το επίμαχο θέμα.
«Έχουν ήδη περάσει αρκετές ώρες μετά από τη χθεσινή αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού Open και τη δημοσιογράφο Μαρία Ζαχαράκη, που αναφέρθηκε σε δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας (Hurriyet), σύμφωνα με το οποίο η κρατική εταιρεία Τουρκικά Πετρέλαια έχει υποβάλει αίτηση στις 5 Ιουνίου στη Γενική Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Πετρελαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, για να αναζητήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε εννέα τεμάχια στα τουρκικά, όπως τονίζει η ίδια, χωρικά ύδατα στο Αιγαίο Πέλαγος», επισημαίνει σε δήλωσή της η τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.
Οπως αναφέρει, «η σχετική ανακοίνωση, σε μια κρίσιμη γεωπολιτική περίοδο, έχει μάλιστα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας.

Τα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη σοβαρή αυτή είδηση για την ελληνική κυβέρνηση είναι κρίσιμα και παραμένουν αναπάντητα.
Η μέχρι τώρα αφωνία του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνδυασμό με τη μέχρι σήμερα τακτική του - μυστική διπλωματία – καθώς και την επιλογή του να υποβαθμίζει συστηματικά την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα(με αποκορύφωμα την επιστροφή του αφηγήματος της Γαλάζιας Πατρίδας), δημιουργούν εύλογους προβληματισμούς και ανησυχίες», τονίζει η κα Δούρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης