Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας για Ινστιτούτο: Ένα μήνυμα για σένα - Φιλοδοξούμε να εκφράζουμε τη λογική της αισιοδοξίας

Τσίπρας για Ινστιτούτο: Ένα μήνυμα για σένα - Φιλοδοξούμε να εκφράζουμε τη λογική της αισιοδοξίας
Το μήνυμα του Α. Τσίπρα στο site του Ινστιτούτου
Σχετικά Άρθρα
Μήνυμα προς του πολίτες στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσα από το site του Ινστιτούτου του που πλέον βρίσκεται στον "αέρα", καλώντας τους να μπουν και να περιηγηθούν σε αυτό.
"Καλημέρα και καλή Κυριακή !
Πριν λίγο ανέβηκε το καινούργιο μας site...
Στις σελίδες του έχω ένα μήνυμα για σας.
Ανοίξτε το και περιηγηθείτε", αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τσίπρας, σήμερα, Κυριακή 16/6, παραμονή της πρώτης δημόσιας εκδήλωσης, της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Ωδείο Αθηνών, στις 17-18/6.
Στο μήνυμά του στο site του Ινστιτούτου ο κ. Τσίπρας, το οποίο ξεκινά με  στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη που συμπυκνώνουν το νόημα της δημιουργίας αυτού του Ινστιτούτου, κάνει λόγο μια «φωλιά νερού» στην άνυδρη εποχή μας.
tsipras_7.JPG
Αναλυτικά, το μήνυμα του Α. Τσίπρα αναφέρει:


«Ένα μήνυμα για σένα

Έβλεπα τώρα
Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω
Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.
Οι στίχοι του Μανόλη Αναγνωστάκη συμπυκνώνουν το νόημα της δημιουργίας αυτού του Ινστιτούτου.
Μια «φωλιά νερού» στην άνυδρη εποχή μας.
«Φωλιά» ιδεών, σκέψης, διαλόγου, αλλά και πρωτοβουλίας και πράξης για τα κρίσιμα ζητήματα που συγκροτούν σήμερα τη μεγάλη εθνική και υπερεθνική αγωνία: Την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Ισότητα λαών και ανθρώπων.
Σε ένα κόσμο που τον κατακερματίζουν οι πόλεμοι, το χάσμα ανάμεσα στην πλειοψηφία και τις ελίτ, η συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος και εσχάτως η έφοδος της άκρας Δεξιάς, το Ινστιτούτο μας θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα: Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στη σκέψη, τον προβληματισμό, το διάλογο που αμφισβητεί τα στερεότυπα και αναζητά το νέο.
Που μελετά την πραγματικότητα με στόχο να προτείνει ρεαλιστικούς τρόπους και να ανοίξει δρόμους για την αλλαγή της.
Σχεδιάζοντας, αποφασίζοντας, καλλιεργώντας, διεκδικώντας, αναπτύσσοντας, προστατεύοντας, οικοδομώντας, αγκαλιάζοντας, ενώνοντας. Οι ενεργητικές αυτές μετοχές εκφράζουν τη διάθεση και την απόφαση να μετέχουμε ενεργά, με το δικό μας τρόπο και τα δικά μας μέσα, στη μεγάλη προσπάθεια, που εκδηλώνεται με πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο. Που οραματίζεται και επιδιώκει μια άλλη αντίληψη και ένα άλλο πρότυπο για την ανάπτυξη, που πρέπει να είναι βιώσιμη και να καρπώνεται από όλους και όλες, με δικαιοσύνη.
Μια ηθική προσέγγιση στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της εποχής μας, τις κοινωνικές αντιθέσεις, τα ζητήματα ειρήνης και πολέμου, τις κυρίαρχες πρακτικές, που απειλούν ακόμα και τη ζωή στον πλανήτη.
Καλωσορίζουμε και φιλοξενούμε τον πλούτο των απόψεων, την ενέργεια του διαλόγου, την κινητήρια δύναμη της διαφορετικότητας και της αντιπαράθεσης. Γιατί φιλοδοξούμε να εκφράζουμε με όρους ιδεών, αλλά και πρωτοβουλίας, τη λογική της αισιοδοξίας, από την οποία έχει ανάγκη η εποχή μας. Την αισιοδοξία της βούλησης, που ξέρει και μπορεί να συνδυάζεται με την απαισιοδοξία της νόησης»,.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης