Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόταση βόμβα από Παππά: Κοινός πρωθυπουργός και ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ

Πρόταση βόμβα από Παππά: Κοινός πρωθυπουργός και ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια κατά το νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση», φέροντας ως παράδειγμα τη Γαλλία
Σχετικά Άρθρα
Το σενάριο της εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ πρόκρινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στον απόηχο των ευρωεκλογών, όπου παρά τις μεγάλες απώλειες, η ΝΔ διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα.
Ειδικότερα, ο κ. Παππάς πρότεινε κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. «Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open.
«Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου», επισήμανε. Έκανε λόγο για μια κατά το νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση», φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γαλλία. Οπως είπε σε αυτή τη συνεργασία μπορεί να συμμετάσχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, θεώρησε «απίθανο» το άνοιγμα στην Πλεύση Ελευθερίας, ενώ για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».
«Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. (...) Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι άλλο πράγμα να πεις ότι καταργούνται δύο κόμματα και γίνονται ένα και άλλο μια εκλογική τακτική που απαντά σε ένα μείζον ζητούμενο, που είναι για εμάς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και επειδή δεν έχουμε εκλογική τακτική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως έχει πει ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής αριστεράς», τόνισε.

Το κάλεσμα Κασσελάκη σε ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίζεται ανοιχτός σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε προτάσεις νόμου.
«Προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου.
Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε.
Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά, αυτό που βλέπω στην Αθήνα είναι η προμετωπίδα, θα τη γυρίσουμε. Θα χτίσουμε πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνά από το μείγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη.
Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου. Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, που έκλεψε έδρες» επεσήμανε ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης