Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Η σταθερότητα της ΝΔ σημαίνει στασιμότητα

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Η σταθερότητα της ΝΔ σημαίνει στασιμότητα
Eδώ και έντεκα συνεχόμενους μήνες, ο πληθωρισμός τροφίμων κινείται διαρκώς σε υψηλότερα επίπεδα
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών σχολίασε τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης διαπίστωσε ότι είναι όλα εντάξει και πως «θα πορευτεί, δηλαδή, με την ίδια συνταγή που δεν έχει φέρει έως τώρα κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα».
Επισημαίνει δε, ότι εδώ και έντεκα συνεχόμενους μήνες, ο πληθωρισμός τροφίμων κινείται διαρκώς σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με συνέπεια να παραμένει καθηλωμένη η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στη δεύτερη χαμηλότερη θέση στην Ευρώπη των 27 κρατών μελών, λόγω της ακρίβειας, όπως επίσης και των πολύ υψηλών έμμεσων φόρων.
Tο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι είναι κόλαφος η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την επάρκεια τροφής, όπως προκύπτουν από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών, έτους 2023, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2022.
«Η στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, που δεν θα κουραστούμε να προτείνουμε, αλλά κυρίως οι πιο διεισδυτικές κοινωνικές πολιτικές είναι μια αυτονόητη υποχρέωση.
Ειδικά για μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι επιδιώκει να συγκλίνει με την Ευρώπη και με τους στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης