Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Κανένα εθνικό συμφέρον δεν υπηρετεί η συμμετοχή στην επιχείρηση «Ασπίδες»

ΚΚΕ: Κανένα εθνικό συμφέρον δεν υπηρετεί η συμμετοχή στην επιχείρηση «Ασπίδες»
«Ευχόμαστε στα 195 μέλη του πληρώματος καλή επιστροφή στην πατρίδα»
Σχετικά Άρθρα
Την αντίδρασή του για τη συμμετοχή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ που συνοδεύει εμπορικά πλοία στον Κόλπο του Άντεν στην Ερυθρά Θάλλασα, εξέφρασε το ΚΚΕ, λίγες ώρες αφού απέπλευσε η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα αναφέρει ότι «ο απόπλους μιας ακόμα ελληνικής φρεγάτας για την Ερυθρά Θάλασσα και τα κυνικά λόγια του υπουργού Άμυνας στο πλήρωμά της, επιβεβαιώνουν τους μεγάλους κινδύνους στους οποίους εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τον λαό μας η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από τα επικίνδυνα περιστατικά στα οποία ενεπλάκη η φρεγάτα “Ύδρα” το προηγούμενο διάστημα.
Κανένα "εθνικό συμφέρον" δεν υπηρετεί η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ευρωενωσιακή επιχείρηση "Aspides", χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί είναι αυτά του εφοπλιστικού κεφαλαίου, καθώς και τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που κάνουν πλάτες στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, για να συνεχίζει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Την ίδια ώρα ο λαός μας θα συνεχίζει να πληρώνει μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα για την αποστολή της φρεγάτας.
Ευχόμαστε στα 195 μέλη του πληρώματος καλή επιστροφή στην πατρίδα και αυτό σημαίνει να γυρίσει τώρα πίσω η φρεγάτα, να τερματιστεί η συμμετοχή της χώρας στην επιχείρηση. Αυτό ζητούν, άλλωστε, εκατοντάδες στρατευμένοι και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων με τις παρεμβάσεις τους.
Ο λαός με τον αγώνα του, και με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή, έχει τη δύναμη να το επιβάλει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης