Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δικαίωση Βελόπουλου και Κασσελάκη για την σκανδαλώδη εξάμηνη παράταση υποβολής Πόθεν Έσχες – Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Δικαίωση Βελόπουλου και Κασσελάκη για την σκανδαλώδη εξάμηνη παράταση υποβολής Πόθεν Έσχες – Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Τα σπίτια του Πρωθυπουργού και το Πόθεν Έσχες

Σχετικά Άρθρα

Όπως γράψαμε και νωρίτερα την Πέμπτη (20/6/2024) με νυχτερινή τροπολογία, η κυβέρνηση κάνει αυτό που διέψευδε, δίνει δηλαδή σκανδαλώδη παράταση στην κατάθεση Πόθεν Έσχες για έξι ολόκληρους μήνες!
Αυτό αποτελεί μια δικαίωση για τον Κυριάκο Βελόπουλο, αλλά και για τον Στέφανο Κασσελάκη.
Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.

Το είχε… προβλέψει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είχε προβλέψει πως ο Μητσοτάκης θα κάνει τα πάντα για να δώσει παράταση στον εαυτό του ώστε να μην δημοσιεύσει το Πόθεν Έσχες.
Είχε προβλέψει δε, πως ο πρωθυπουργός όχι μόνο θα έδινε παράταση για μετά τις ευρωεκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να προσφύγει στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει που βρήκε τα λεφτά, αλλά ότι θα υπήρχε κι άλλη παράταση για Σεπτέμβριο!
Κυβερνητικές πηγές τότε είχαν βγει για να διαψεύσουν τον Βελόπουλο, ισχυριζόμενες ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση. Χθες το βράδυ λοιπόν έσκασε η τροπολογία – βόμβα Χατζηδάκη, που κάνει ακόμα και τις καταγγελίες Βελόπουλου να μοιάζουν με χάδι!


Γιατί δικαιώνεται και ο Κασσελάκης;

Η νέα παράταση στην υποβολή της δήλωσης Πόθεν Έσχες που δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στην πραγματικότητα δικαιώνει τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υποβάλει δήλωση.
Η τροπολογία Χατζηδάκη ορίζει ότι οι αρχικές δηλώσεις πόθεν έσχες αλλά και οι ετήσιες του έτους 2023 (χρήση 2022) και του έτους 2024 (χρήση 2023) υποβάλλονται μέχρι και την 31η.12.2024.

Η δύσκολη θέση

Υπενθυμίζεται πως, μερικές ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου, όμως όταν έγινε λόγος για το πόθεν έσχες, φαίνεται πως… έχασε την μπάλα!
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη μη υποβολή στη σχετική πλατφόρμα από τον πρωθυπουργό εδώ και δύο χρόνια της σχετικής δήλωσης περιουσιακών στοιχείων και το σχόλιό του ότι σε αυτή τη διετία μπορεί να υπάρχουν δραματικές αλλαγές, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην πώληση του σπιτιού της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα.
Εφόσον η συγκεκριμένη πώληση είναι δηλωμένη, προς τι η παράταση των τόσων μηνών στην υποβολή του Πόθεν Έσχες, προκειμένου η καταληκτική ημερομηνία να πάει τόσο μετά τις Ευρωεκλογές;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης