Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Μητσοτάκη ο ελληνικός λαός

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Μητσοτάκη ο ελληνικός λαός
Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον ΑΝΤ1
Το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση της πρότασης δυσπιστίας ήρθε κοντά με τα κόμματα του προοδευτικού τόξου και δείξαμε πώς μία αντιπολίτευση που ενώνει δυνάμεις μπορεί να φέρει αποτελέσματα απέναντι σε μία κυβέρνηση που ο κυριότερος αντίπαλος της είναι η κοινωνική αντιπολίτευση, όπως εκφράστηκε στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης στον ΑΝΤ1.
Αυτή η κοινωνική αντιπολίτευση έστειλε το μήνυμα ότι δε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη και στην Νέα Δημοκρατία και ότι αναζητά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, με ένα σχήμα που θα κερδίζει τη σημερινή κυβέρνηση.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη δεσμευτεί προεκλογικά και έχει εξαγγείλει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προγραμματικής συζήτησης με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του προοδευτικού τόξου.

Αναφερθείς στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα στο οποίο έρχεται ο αρχηγός μιλάει και από κάτω τα στελέχη απλά χειροκροτούν. Το ΠΑΣΟΚ την εσωτερική δημοκρατία και το διάλογο δεν την λέει απλά, αλλά την πιστεύει και την έχει κάνει πράξη.
Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι πρέπει να πάμε σε μία εκλογική αποτίμηση στην Κεντρική Επιτροπή και βέβαια θα υπάρξει και ένας οδικός πολιτικός χάρτης για το επόμενο διάστημα.
Θα πρέπει, επομένως, να κάνουμε συντεταγμένα και με πολιτικούς όρους μία αποτίμηση, για ποιο λόγο το αποτέλεσμα απέχει από τον στόχο που είχαμε θέσει και πώς θα κινηθούμε για να εκφράσουμε πιο αποτελεσματικά αυτό που θέλει ο κόσμος από το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη.

Σε σχέση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ζητήματα ακρίβειας και διαφάνειας, δήλωσε:

Η κυβέρνηση μόνη της αυτοαναιρείται σε σχέση με τις εξαγγελίες της. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δηλώσει ότι από την 1 Ιουλίου ‘’σταματάει η ασυλία των τραπεζιτών’’ και ‘’επανέρχεται το αυτεπάγγελτο της δίωξης’’, αλλά με την τροπολογία που έφερε προχθές τα μεσάνυχτα, η κυβέρνηση πρακτικά δένει τα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων, ώστε να ασκήσουν διώξεις σε ενδεχόμενες περιπτώσεις αδικημάτων από τραπεζικά στελέχη.
Σε σχέση με την ακρίβεια, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού της ΔΙΜΕΑ για να πατάξει την αισχροκέρδεια. Και αυτά, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ισχυριζόταν μέχρι πρόσφατα ότι η κυβέρνηση κάνει πολλούς ελέγχους στην αγορά, αλλά ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε επιβάλει ούτε ένα πρόστιμο για αισχροκέρδεια στα τρόφιμα, ενώ είχαμε κουραστεί να βλέπουμε τον κ. Σκρέκα να πηγαίνει με τα μανίκια σηκωμένα στα μάρκετ για να κάνει δήθεν ελέγχους.
Τελικά, ενώ οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβότερα τα τρόφιμα, μόνο ο κ. Μητσοτάκης βλέπει να πηγαίνουν καλά τα μέτρα της κυβέρνησης και είναι ο μόνος στην Ελλάδα που βλέπει αποκλιμάκωση των τιμών στο ράφι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης