Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άλλαξαν δραματικά τα δεδομένα για τον νέο ΠτΔ: Η αφόρητη πίεση Μητσοτάκη, η ρελάνς Σαμαρά, τα ονόματα που παίζουν δυνατά

Άλλαξαν δραματικά τα δεδομένα για τον νέο ΠτΔ: Η αφόρητη πίεση Μητσοτάκη, η ρελάνς Σαμαρά, τα ονόματα που παίζουν δυνατά
Παρασκηνιακή εκστρατεία Σαμαρά για την υπονόμευση μιας νέας θητείας της Κ. Σακελλαροπούλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα
Εάν η συντριβή της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές έφερε τις πρώτες οξείες αντιδράσεις βουλευτών προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την ιδεολογική κατεύθυνση της κυβέρνησης, ο απογοητευτικός ανασχηματισμός ήρθε για να ρηγματώσει οριστικά τις σχέσεις μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και των ... γαλάζιων φατριων του κόμματος.
Τώρα, η θύελλα των αντιδράσεων φθάνει και ... στο Προεδρικό Μέγαρο με μια μεγάλη μερίδα των στελεχών της ΝΔ, να απορρίπτει την παραμονή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Τα εν λόγω στελέχη, ιδίως αυτά που έχουν αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά, εκτιμούν ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμβολίζει όλες αυτές τις αριστερόστροφες πολιτικές της κυβέρνησης, που οι πολίτες καταδίκασαν στις 9 Ιουνίου: μεταξύ άλλων τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τη γραμμή παραχωρήσεων στα ελληνοτουρκικά και την εμμονική προσήλωση στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας».
Μάλιστα, ο δημόσιος διάλογος για το πρόσωπο της νυν ΠτΔ φούντωσε για τα καλά μετά από μια δήλωση του Νότη Μηταράκη στην τηλεόραση, σύμφωνα με την οποία «υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της Κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει».

Βγαίνει μπροστά και κάνει ρελάνς ο Σαμαράς

Φυσικά η τοποθέτηση του Ν. Μηταράκη δεν είναι μεμονωμένη και αντανακλά την κοινή προσέγγιση πληθώρας προβληματισμένων στελεχών και βουλευτών πλησίον του Αντώνη Σαμαρά.
Άλλωστε, δεν είναι διόλου τυχαίο το timing κατά το οποίο οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς επιλέγουν να μιλήσουν σε κοινή εκδήλωση την 1η Ιουλίου. 
To σήκωμα του γαντιού από το ανώτατο επίπεδο έρχεται σε μια φάση ... μεγάλης εσωκομματικής φουρτούνας για το κυβερνών κόμμα.
Ο αρχικός σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με μια δεύτερη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου προκάλεσε, λοιπόν, άρνηση στον πρώην πρωθυπουργό που δεν είχε παρεβρεθεί σε καμία προεκλογική συγκέντρωση στελεχών της ΝΔ και οι φήμες οργίασαν σχετικά με υπόγεια στήριξη στο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου που είχε μια αξιοπρεπή κταγραφή στην Πελοπόννησο.
Όσο για το αν στηρίξει τη Σακελλαροπούλου, αυτό δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια.
Επομένως, τώρα, που η κουβέντα και οι παρασκηνιακές συνομιλίες για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2025 έχουν ανοίξει για τα καλά, ο πρώην πρωθυπουργός ψάχνει κάθε δυνατό τρόπο για να θέσει εαυτόν στο κάδρο των υποψηφίων, ψαλιδίζοντας παράλληλα, την έυθραυστη ηγεμονία του Μητσοτάκη.

Παίζουν δυνατά Τασούλας και Πικραμμένος

Αυτές οι πιέσεις και φυσικά η πανωλεθρία των ευρωεκλογών, οδηγούν τον πρωθυπουργό στο να εξετάσει και άλλα ονόματα που μπορούν να διεκδικήσουν το ύψιστο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας με αναφορές στη λαϊκή ή τη συντηρητική δεξιά.
Ένα όνομα που παίζει δυνατά στο παρασκήνιο είναι αυτό του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο οποίος έχει αβεροφική προέλευση, συγκεντρώνει πολλές συμπάθειες στους γαλάζιες βουλευτές και σηματοδοτεί μια ... επιστροφή στις δεξιές ρίζες του κόμματος.
Στο τραπέζι όμως έχει πέσει και το όνομα του Παναγιώτη Πικραμένου, ο οποίος εκτιμάται ότι θα λάβει ευρύτερη υποστήριξη από πολλές κοινοβουλευτικές πτέρυγες.
Πλέον, γίνεται σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να βρει μια υποψηφιότητα που θα συσπειρώνει όλες τις γαλάζιες φατριές, προκειμένου να βγει αλώβητος μέσα από τις εσωκομματικές συμπληγάδες από τις οποίες απειλείται...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης