Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κράτος για κλάματα - Οι πυρκαγιές... καίνε τον Β. Κικίλια - Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης

Κράτος για κλάματα - Οι πυρκαγιές... καίνε τον Β. Κικίλια - Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης
Η χώρα καίγεται από τον Απρίλιο, τι θα γίνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που θα αρχίσουν και τα μελτέμια;
Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται οι πολίτες της χώρας με την ανικανότητα της κρατικής μηχανής για να σβήσει τις πολλές πυρκαγιές σε όλη την ελληνική επικράτεια, παρά τις μεγαλοστομίες του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια ότι αυτή τη φορά ο κρατικός μηχανισμός είναι πολύ έτοιμος.

Κυβερνητική ασυνεννοησία

Είδαμε καταρχάς, να γίνεται λόγος για εμπρηστική ενέργεια από τον Βασίλη Κικίλια για την πυρκαγιά στο Κορωπί που κατέκαψε όλη την περιοχή στο Κίτσι, ότι υπάρχει και οπτικό υλικό που κάποιος έβαλε την φωτιά, όμως, ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης τον διαψεύδει κατηγορηματικά.

Ελεύθεροι οι 17 του γιοτ

Δεύτερο περιστατικό.
Από γιοτ έξω από την Υδρα εκτοξεύονται πυροτεχνήματα που έφτασαν σε πευκόδασος στο νησί και κατέκαψαν 300 και πλέον στρέμματα.
17 υπήκοοι από το Καζακστάν και ο καπετάνιος του γιοτ συλλαμβάνονται και τους αποδίδεται η κατηγορία για εμπρησμό από αμέλεια που επισύρει και 20 χρόνια φυλακή.
Και τελικά αυτοί οι 17 αφήνονται ελεύθεροι και επιστρέφουν στην πατρίδα τους.
Κράτος για κλάματα…
Την ίδια ώρα, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα είδαμε και σε γειτονιές κοντά στην Πάρνηθα την ημέρα με τους μεγάλους ανέμους.
Δεν είδαμε καμία σύλληψη.

Ευθύνες στον Κικίλια

Ο μηχανισμός κινείται και πάλι πολύ αργά στις φωτιές, τα μέσα είναι περιορισμένα.
Οι ευθύνες βαραίνουν τον Κικίλια που με δάφνες προαναγγέλει τη χρήση περισσότερων drones.
Επίσης, είναι γνωστό σε όλους ότι η σχέση του με το Πυροσβεστικό Σώμα είναι πολύ κακή.
Η χώρα για άλλη μία χρονιά καίγεται από τον Απρίλιο, τώρα έχουμε Ιούνιο και τα μεγάλα ΜΜΕ δεν δείχνουν τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί.
Τι θα γίνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που θα αρχίσουν και τα μελτέμια;
Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης