Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νικολακόπουλος (Υφ. ΠΡΟ.ΠΟ): Συνεχίζονται οι διαδικασίες μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Νικολακόπουλος (Υφ. ΠΡΟ.ΠΟ): Συνεχίζονται οι διαδικασίες μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Στοχευμένες έρευνες σε όλα τα κελιά

Σχετικά Άρθρα
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος μίλησε σε εφημερίδα για το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στην κυβέρνηση και τις ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών.
Τέλος, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που θα περάσει το υπουργείο για το σωφρονιστικό σύστημα, στο μεγάλο πρότζεκτ των φυλακών στον Ασπρόπυργο αλλά και στο πρόσφατο περιστατικό της συμπλοκής στις φυλακές Κορυδαλλού.

Για τις συμπλοκές Αλβανών

Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα, δεν υπάρχουν «εύκολες» δικαιολογίες.
Αντιθέτως, σε τόσο σοβαρά και ευαίσθητα ζητήματα, όπως είναι οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, οφείλουμε να είμαστε απολύτως ειλικρινείς.
Επιβάλλεται να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και εντατικά, σπάζοντας τα «τοξικά αποστήματα» μέσα σε χώρους εξαιρετικών ιδιαιτεροτήτων όπως είναι οι φυλακές, προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο, για αυτό και με τις παρεμβάσεις μας επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας.
Ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιαστεί οι έλεγχοι, οι στοχευμένες έρευνες από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ έχουν εντατικοποιηθεί και οι δραστικές αστυνομικές επιχειρήσεις εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων όλης της χώρας, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα.
Το είδαμε στις φυλακές της Χαλκίδας, σε επανειλημμένες επεμβάσεις αυτούς τους μήνες στον Κορυδαλλό, αλλά και πρόσφατα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων, όπου είχαμε συλλήψεις, ενώ απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους άμεσα όσα από τα στελέχη του Καταστήματος είχαν εμπλοκή σε αδικήματα.
Παρ' όλα αυτά, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη μέχρι να φτάσουμε στον τελικό στόχο, για ένα σύγχρονο και ασφαλές σωφρονιστικό περιβάλλον.

Για τις φυλακές Ασπροπύργου

Πρόκειται για ένα εμβληματικό και φιλόδοξο πρότζεκτ, το οποίο αποτέλεσε μία από τις πιο κύριες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ βρίσκεται πράγματι στο επίκεντρο του στρατηγικού μας σχεδιασμού ως προς την αναδιαμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος.
Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, ζήτησα την επίσπευση των διαδικασιών καθώς και τη συνέχιση του έργου των ομάδων εργασίας που ασχολούνται με το συγκεκριμένο έργο, με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς, κάτι που φαίνεται ήδη να αποδίδει.
Σημαντικό βήμα για την ταχύτερη υλοποίηση του συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδίου υπήρξε η εκκίνηση του δεύτερου σταδίου της δεύτερης φάσης του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάθεση σύβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, κάτι που έγινε μετά την απόφαση που υπέγραψα στις αρχές Μαρτίου.
Συνεχίζουμε με γοργούς ρυθμούς όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είμαι σε θέση να σας πω ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε οριστικά την ανακήρυξη αναδόχου για το έργο, κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για να μπορέσουμε να πούμε με σιγουριά πότε ξεκινούν οι εργασίες και μέσα σε ποια χρονοδιαγράμματα θα έχουν ολοκληρωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης