Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Ανυπόφορη η αύξηση στο ρεύμα - Αδυναμία διαχείρισης από την κυβέρνηση της ΝΔ

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Ανυπόφορη η αύξηση στο ρεύμα - Αδυναμία διαχείρισης από την κυβέρνηση της ΝΔ

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η αδιαφορία και η αναποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας καταδικάζουν τον ελληνικό λαό

Σχετικά Άρθρα
Σε μία πρωτοφανή κρίση που έχει συγκλονίσει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η χονδρική τιμή του ρεύματος εκτοξεύθηκε κατά 200% μέσα σε μία εβδομάδα.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης, έκανε μια δυναμική δήλωση, τονίζοντας τις σοβαρές συνέπειες αυτής της αύξησης και επικρίνοντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την αδυναμία της να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα ενεργειακής πολιτικής.
«Η ανυπόφορη αύξηση του ρεύματος πλήττει άμεσα τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αποκαλύπτοντας την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα ενεργειακής πολιτικής.
Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει τους πολίτες από τις δραματικές αυξήσεις,» δήλωσε ο κ. Δημητροκάλλης.

Ανεπαρκής Διαχείριση και Ενεργειακή Φτώχεια

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η αδιαφορία και η αναποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας καταδικάζουν τον ελληνικό λαό σε ενεργειακή φτώχεια και οικονομική αβεβαιότητα.
«Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση των τιμών και την ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της χώρας,» πρόσθεσε.
«Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να δράσει άμεσα για να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών και της εθνικής οικονομίας».

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων

Παράλληλα, ο κ. Δημητροκάλλης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει στα εξής καίρια ερωτήματα:

1. Ποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες οδήγησαν στην αύξηση της χονδρικής τιμής του ρεύματος κατά 200% μέσα σε μία εβδομάδα;

2. Ποιες είναι οι ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών και την προστασία των καταναλωτών;

3. Ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή κερδοσκοπικών πρακτικών από τους παραγωγούς ενέργειας;

4. Πώς επηρεάζει η κατάσταση των διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων την τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα;

5. Υπάρχουν σχέδια για την επαναφορά των επιδοτήσεων στους καταναλωτές προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος;

Η ερώτηση του κ. Δημητροκάλλη έρχεται σε μία περίοδο έντονης ανησυχίας για την πορεία των ενεργειακών τιμών στην Ελλάδα, με τους καταναλωτές να ανησυχούν για τις επιπτώσεις στο κόστος ζωής και την οικονομική σταθερότητα.
Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει άμεσα στις προκλήσεις αυτές, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών και την ενίσχυση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης