Πολιτική

Σοκαριστικές αποκαλύψεις – H υπόγεια συμφωνία της ντροπής Μητσοτάκη – Στίγκα (Σπαρτιάτες) στο φως με… αντάλλαγμα 7 εκατ

Σοκαριστικές αποκαλύψεις – H υπόγεια συμφωνία της ντροπής Μητσοτάκη – Στίγκα (Σπαρτιάτες) στο φως με… αντάλλαγμα 7 εκατ
Η υπόγεια συμφωνία Στίγκα – Μαξίμου αποκαλύπτεται…
Στα όρια της διάλυσης βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών, μετά την αποχώρηση των βουλευτών Ασπιώτη και Γαυγιωτάκη.
Ο Γαυγιωτάκης μάλιστα δεν αποχώρησε σιωπηλός, αλλά με μια επιστολή κόλαφος προς τον πρόεδρος της Βουλής ζήτησε το αυτονόητο.
Να τεθεί σε εφαρμογή το Άρθρο 7Α του νόμου 3023/2002, περί αναστολής χρηματοδοτήσεως των κομμάτων, από τη στιγμή που δέκα Αρεοπαγίτες έκριναν ομόφωνα ότι το κόμμα Σπαρτιάτες υποκαθιστά τη Χρυσή Αυγή, δε σέβεται τη Δημοκρατία και σκοπεύει στην κατάλυσή της.
Ζήτησε επίσης, ως πρώην διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος.
Ορμώμενοι από τις αποκαλύψεις Γαυγιωτάκη, ξεκινήσαμε μία σε βάθος δημοσιογραφική έρευνα, και μια μόλις μέρα πριν την πολύκροτη δίκη για την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, είμαστε σε θέση να φέρουμε για πρώτη φορά στο φως την υπόγεια συμφωνία του προέδρου των Σπαρτιατών Στίγκα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Η υπόγεια συμφωνία Στίγκα – Μαξίμου αποκαλύπτεται…

Διάλυση του κόμματος και ποινικές διώξεις όλων των Βουλευτών με αντάλλαγμα τα 7 εκατομμύρια της κρατικής χρηματοδότησης
Όλοι θυμόμαστε πριν από ένα περίπου χρόνο, τη φαινομενικά αψυχολόγητη κίνηση του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, ο οποίος από βήματος Βουλής κατήγγειλε όλους τους βουλευτές του κόμματός του ως καθοδηγούμενους από τη Greek Mafia, γυρνώντας την ίδια στιγμή προς την πλευρά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κουνώντας με νόημα το κεφάλι, λες και περίμενε την έγκρισή του.
Πολλοί υπήρξαν αυτοί που είπαν ότι η παράσταση που στήθηκε την ημέρα εκείνη θα πρέπει να αποτέλεσε απόρροια κάποιας μυστικής συμφωνίας μεταξύ του Βασίλη Στίγκα και του Μεγάρου Μαξίμου.
Ένα χρόνο μετά τα πράγματα έχουν καταστεί ξεκάθαρα.

Όπως αποδεικνύουν λοιπόν τα μετέπειτα γεγονότα σε όποιον τα ερευνήσει με προσοχή και με βάση τη χρονολογική σειρά τους, η συμφωνία που έγινε μεταξύ του προέδρου των Σπαρτιατών και κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων θα πρέπει να είχε τρία σκέλη:

1ον) Ο Στίγκας θα ενέπλεκε σε δικαστικές περιπέτειες όλους του τους βουλευτές, αλλά και τον ίδιο τον Ηλία Κασιδιάρη, που αποτέλεσε και αποτελεί τον αληθινό στόχο της κυβέρνησης.
Με τον τρόπο αυτό θα δινόταν και ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Όποιος από εδώ και στο εξής αποφασίσει να συνεργαστεί με τον Κασιδιάρη, σε κάθε μελλοντική προσπάθεια του να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχει υψώσει η κυβέρνηση μέσα από τις αντισυνταγματικές της νομολογίες, θα αντιμετωπίζεται ως ποινικός και θα εμπλέκεται σε δικαστικές περιπέτειες.

2ον) Το κόμμα των Σπαρτιατών, που εισήλθε στη Βουλή ως κόμμα Κασιδιάρη και ως τέτοιο καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των ψηφοφόρων, θα στιγματιζόταν μέσα από δηλώσεις και παραδοχές του ίδιου του προέδρου του ως βιτρίνα της Χρυσής Αυγής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους δικαστές να απαγορεύσουν την κάθοδό του σε οποιαδήποτε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση.

3ον) Ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες Στίγκα, η κυβέρνηση θα αρνούταν πεισματικά να εφαρμόσει το άρθρο 7Α του νόμου 3023/2002, και ενώ το κόμμα θα κοβόταν από κάθε μελλοντική εκλογική διαδικασία, χαρακτηριζόμενο ως κέλυφος που υποκαθιστά τη Χρυσή Αυγή, εκατομμύρια ευρώ κρατικού χρήματος θα συνέχιζαν να εισρέουν στα ταμεία του.

Η συμφωνία της ντροπής

Η εμμονή της κυβέρνησης να χρηματοδοτεί με εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία ένα κόμμα, το οποίο ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα ότι στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, αποκαλύπτει τη συμφωνία της ντροπής
Στις 24/04/24, και ενώ η ποινική έρευνα που αφορούσε το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη μετατραπεί σε ποινική δίωξη ενάντια σε όλους τους βουλευτές του, το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου απαγόρευσε την κάθοδο των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές, με μια απόφαση καταπέλτη που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:
«Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι το κόμμα «Σπαρτιάτες», του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα. Κατ΄ ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα «Σπαρτιάτες» πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».
Σε άλλο σημείο της ίδιας απόφασης του Αρείου Πάγου διαβάζουμε ότι το κόμμα των Σπαρτιατών υποκαθιστά τη Χρυσή Αυγή.
Μετά από αυτό, αρκούσε μια απλή ψηφοφορία στην ολομέλεια τους Βουλής, ώστε κάθε κρατική χρηματοδότηση προς το μόρφωμα των Σπαρτιατών να διακοπεί, πράγμα που η κυβέρνηση έπρεπε και όφειλε να έχει ήδη κάνει. Είναι δυνατόν, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του λαού να εισρέουν στα ταμεία ενός κόμματος, το οποίο έχει σκοπό την αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση δέκα κορυφαίων δικαστών της χώρας;

Κρατική χρηματοδότηση σε κόμμα με πραγματικό αρχηγό πρωτόδικα καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ΦΕΚ που καίνε την κυβέρνηση

Όπως βλέπουμε όμως, παρά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος για καθοδήγηση των βουλευτών του κόμματός του από τη Greek Μafia, παρά την ποινική δίωξη που τρέχει ενάντια σε όλους τους βουλευτές για
εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε στους Σπαρτιάτες να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, στιγματίζοντας ουσιαστικά το κόμμα ως επικίνδυνο για την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει την παραμικρή πρωτοβουλία όσον αφορά το θέμα των κρατικών χρηματοδοτήσεων, έχοντας πριμοδοτήσει το μόρφωμα των Σπαρτιατών με ένα ποσό που αγγίζει τις 900.000 ευρώ, και το οποίο πρόκειται να ξεπεράσει τα 6.000.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας.
Τα τελευταία χρήματα μάλιστα δόθηκαν πριν λίγες μόνο εβδομάδες, ως έκτακτη χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών στις οποίες το κόμμα απαγορεύτηκε να συμμετέχει, και ενώ η κυβέρνηση είχε στα χέρια την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.
Αυτά αποδεικνύονται με ευκολία αν ανατρέξουμε στα ΦΕΚ με Αριθμό 4494 (Απόφαση 59531), 1274 (Απόφαση 15765), 2196 (Απόφαση 34392), 3654 (Απόφαση 48955) και 3655 (Απόφαση 49115).

Επική κωλοτούμπα και από Μητσοτάκη

Πριν από ένα περίπου χρόνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ευρισκόμενος στη ΔΕΘ, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι προτίθεται να κάνει για το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης των Σπαρτιατών, μετά τις καταγγελίες Στίγκα για καθοδήγηση των βουλευτών του κόμματός του από τη Greek Mafia.
Απάντησε τότε πως είναι «πρόθυμος» να συζητήσει στη Βουλή το θέμα της χρηματοδότησης κομμάτων «που αποδεδειγμένα σχετίζονται με πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα για τα εγκλήματα που όλοι γνωρίζουμε», αναφερόμενος στα σχετικά αιτήματα κομμάτων της αντιπολίτευσης που αφορούν τη χρηματοδότηση του κόμματος «Σπαρτιάτες».
Ένα χρόνο μετά, και ενώ έχει στα χέρια του το πόρισμα της ανώτατης Εισαγγελέως της χώρας, που οδήγησε στην ποινική δίωξη όλων των βουλευτών, αλλά και την ομόφωνη απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που με ένα πόρισμα καταπέλτη απαγόρευσε τη συμμετοχή του κόμματος στις Ευρωεκλογές, δεν έχει προβεί στην παραμικρή ενέργεια όσον αφορά το κομμάτι της χρηματοδότησης, έχοντας πραγματοποιήσει κ αυτός μια πολύ εντυπωσιακή κυβίσθηση.

Μετατροπή κοινοβουλευτικού κόμματος σε οικογενειακή επιχείρηση…

Σε μια κίνηση πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών διορίζει τον εαυτό του και στη θέση του Οικονομικού Διευθυντή
Εκμεταλλευόμενος την επαίσχυντη συμφωνία, έχοντας κάλυψη από την κυβέρνηση, απαλλαγμένος από την απαίτηση των βουλευτών του για δημιουργία οικονομικής επιτροπής και στελέχωση των κομματικών οργάνων μέσα από διαδικασίες δημοκρατικές και σύννομες, και αυτό χάρη στις ποινικές διώξεις που ο ίδιος κίνησε, ο Στίγκας δεν άργησε να αποκαλύψει τις προθέσεις του.
Σε μια κίνηση πρωτοφανή για τα Ελληνικά κοινοβουλευτικά δεδομένα, τοποθέτησε τον εαυτό του και στη θέση του Οικονομικού Διευθυντή του κόμματος, μετατρέποντας ουσιαστικά το κόμμα σε οικογενειακή επιχείρηση. Αυτό αποδεικνύεται εύκολα αν ανατρέξουμε στις οικονομικές καταστάσεις του κόμματος των Σπαρτιατών που κατατέθηκαν στις 20/09/23, οπότε θα δούμε ότι ο Βασίλης Στίγκας, πέρα από πρόεδρος, υπογράφει τις καταστάσεις κ ως Οικονομικός Υπεύθυνος του κόμματος.

Κοινοποίηση καταβολής κρατικής χρημαδότησης σε προσωπικό email

H φαρσοκωμωδία όμως με τις κομματικές χρηματοδοτήσεις που έχει στηθεί στην πλάτη του Ελληνικού λαού δε σταματάει εδώ.
Όπως μπορούμε να δούμε σε όλα τα ΦΕΚ που αφορούν την καταβολή έκτακτων και τακτικών κρατικών χρηματοδοτήσεων, σε αντίθεση με την περίπτωση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπου η κοινοποίηση καταβολής χρηματοδότησης γίνεται στη διεύθυνση ενός προσβάσιμου στο ευρύ κοινό κομματικού γραφείου, στην περίπτωση των Σπαρτιατών η κοινοποίηση λαμβάνει χώρα μέσω email, και μάλιστα όχι σε κάποιο email κομματικό, αλλά στο προσωπικό email του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα.

Αμείλικτα ερωτήματα περιμένουν απαντήσεις

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση και το κόμμα των Σπαρτιατών είναι αμείλικτα.

Α)Πώς γίνεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτεί με εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού λαού ένα κόμμα, όταν δέκα Αρεοπαγίτες έχουν αποφασίσει ομόφωνα ότι:
«Το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα.
Κατ΄ ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα «Σπαρτιάτες» πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Β)Δικαιούνται κρατικές χρηματοδοτήσεις κόμματα τα οποία το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έχει αποφασίσει ότι απαγορεύεται να μετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες λόγω του ότι στοχεύουν στην αποδυνάμωση και κατάλυση του πολιτεύματος χρησιμοποιώντας βίαια μέσα;

Γ)Νομιμοποιείται ο πρόεδρος ενός κόμματος να τοποθετεί τον εαυτό του και στη θέση του οικονομικού διευθυντή, παρακάμπτοντας το κομματικό καταστατικό και μετατρέποντας ουσιαστικά το κόμμα σε μονοπρόσωπη επιχείρηση;

Δ)Τέλος, πόση διαφάνεια μπορεί να υπάρχει γύρω από το ευαίσθητο θέμα των κομματικών χρηματοδοτήσεων, όταν η κοινοποίηση καταβολής εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κρατικού χρήματος, δε γίνεται στη διεύθυνση ενός εύκολα προσβάσιμου στο κοινό κομματικού γραφείου, ούτε καν σε κάποιο κομματικό email, αλλά στο προσωπικό email του Προέδρου του κόμματος, ο οποίος την ίδια στιγμή κατέχει και θέση Οικονομικού Διευθυντή;

Η έρευνα που αφορά το θέμα των κομματικών χρηματοδοτήσεων θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς
Το ευαίσθητο θέμα των κρατικών χρηματοδοτήσεων έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη τους τελευταίους μήνες.
Τα όσα έφερε στο φως η παρούσα δημοσιογραφική έρευνα, η οποία ξεκίνησε με αφορμή το αίτημα του πρώην διευθυντή της ΚΟ των Σπαρτιατών Μιχαήλ Γαυγιωτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, για ενεργοποίηση του Άρθρου 7Α του νόμου 3023/2002, έρχονται να αποδείξουν με πόσο μεγάλη ανευθυνότητα αντιμετωπίζουν το θέμα κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

SPARTIATEW1.png

SPARTIES2.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης