Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το φάντασμα του ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων και της Διαπλοκής ξύπνησε με την βολεμένη Άννα Διαμαντοπούλου

Το φάντασμα του ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων και της Διαπλοκής ξύπνησε με την βολεμένη  Άννα Διαμαντοπούλου
Το σύστημα Σημίτη μετακόμισε στον Μητσοτάκη
Η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου ξύπνησε άσχημες μνήμες στους πολίτες, ειδικά στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από την εποχή των μεγάλων σκανδάλων επί ΠΑΣΟΚ (εξοπλιστικά, χρηματιστήριο, Siemens) μέχρι το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, των μνημονίων, του ΈΝΦΙΑ, της μεγάλης ανεργίας, των περικοπών στις συντάξεις και της φτωχοποίησης.

Το ΠΑΣΟΚ της Διαμαντοπούλου δεν έχει σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Η Άννα Διαμαντοπούλου εκπροσωπεί ένα ΠΑΣΟΚ που δεν έχει σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον ιδρυτή του κόμματος και ενός ολόκληρου χώρου.
Εκπροσωπεί ένα ρεύμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, καιροσκόπων και τυχοδιωκτών που γαντζώθηκε σε ένα σύστημα εξουσίας και παρήγαγε τα χειρότερα αποτελέσματα για τη χώρα και την οικονομία: Διαφθορά, διαπλοκή εξουσίας-ΜΜΕ, μεγάλα σκάνδαλα, εισοδηματική φτωχοποίηση με την ισοτιμία ευρώ-δραχμής, ψεύτικα στοιχεία για την ένταξή μας στην ΟΝΕ και άλλα πολλά.

Το σύστημα Σημίτη μετακόμισε στον Μητσοτάκη

Το σύστημα το οποίο ανδρώθηκε εκείνη την περίοδο τώρα βρίσκεται και πάλι στην εξουσία, σε μεγάλες θέσεις θεσμικές και πολιτικές.
Έχει μετακομίσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι σε υπουργικές καρέκλες, στο Μαξίμου σε άλλες θέσεις οικονομικού χαρακτήρα.
Με άλλα λόγια έχει ενταχθεί μέσα στη ΝΔ.

Φλέρταρε με τη ΝΔ

Η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία χρημάτισε σε υπουργικές θέσεις και ως ευρωπαία επίτροπος επί ΠΑΣΟΚ, φλέρταρε και εκείνη με τη ΝΔ.
Στηρίχτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υψηλή θέση στον ΟΟΣΑ, της προτάθηκε θέση μέσα στην κυβέρνηση αλλά για συγκεκριμένους λόγους το αρνήθηκε και σήμερα έρχεται να δηλώσει ΠΑΣΟΚ…

Διορίστηκε νομάρχης και ακολούθησε τον κομματικό σωλήνα

Η πρώην υπουργός, καταρχάς να πούμε δεν είναι αυτόφωτη, όπως παρουσίασε η ίδια στο βίντεο της υποψηφιότητάς της.
Σε ηλικία 26 ετών διορίστηκε νομάρχης Κοζάνης. Δεν εξελέγη, διότι τότε οι νομάρχες δεν ήταν αιρετοί αλλά διορίζονταν.
Οπότε, υπήρξε και εκείνη παιδί του κομματικού σωλήνα που ακολούθησε τη πορεία προς τις υπουργικές καρέκλες.
Και αυτή η εξουσία που κέρδισε, την έφερε να είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Coca Cola να παίρνει μισθό παραπάνω από αυτόν του Πρωθυπουργού.

Το ΠΑΣΟΚ θα πάει δεξιότερα

Η παρουσία της στο ΠΑΣΟΚ θα στρέψει το κόμμα προς τα δεξιά ξεκάθαρα.
Και είναι σίγουρο ότι αυτή η κίνηση είναι αντίθετη από τη ροή των πραγμάτων στην Κεντροαριστερά.
Ενώ συζητείται έντονα η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ως αντίβαρο στον Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ της Διαμαντοπούλου θέλει να γίνει ΝΔ στη θέση της ΝΔ.
Οι άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν θετικά την υποψηφιότητά της όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι πρόσωπα που υπηρέτησαν τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
Δεν θέλουν ένα αυτόνομο ΠΑΣΟΚ.

Θα είναι ένας βολικός εταίρος για τον Μητσοτάκη

Υπό το πρίσμα όλων των παραπάνω, θα πρέπει να πούμε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ που θέλει να επαναφέρει είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 2027.
Τότε που θα χρειαστεί έναν κυβερνητικό εταίρο για να συγκυβερνήσει και αυτή την διέξοδο θα την δώσει το ΠΑΣΟΚ της Διαμαντοπούλου. Και υπό αυτή την έννοια καλύτερη εξέλιξη για τον Μητσοτάκη δεν υπάρχει.
Ο Χάρης Δούκας δεν θα συνεργαζόταν με τη ΝΔ, το έχει δηλώσει, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος μιλούν για την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, η Διαμαντοπούλου θα το έκανε.

Ο αγνός ψηφοφόρος δεν θα τη στηρίξει…

Και για όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι δύσκολα η Διαμαντοπούλου θα καταφέρει να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, διότι ο απλός ψηφοφόρος του κόμματος ξέρει πολύ καλά πόσο έχει βλάψει το ΠΑΣΟΚ η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, αρκεί να του θυμίσεις ότι το ΠΑΣΟΚ μετά από αυτήν έφτασε στο 5%...
Μέχρι το ΠΑΣΟΚ να συνέλθει εκείνη ήταν παντελώς απούσα για χρόνια…
Τώρα θυμήθηκε να επιστρέψει;


Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης